"Булевард Демокрация" - на 15 юли

Доктор по мозъчни трансплантации след демонополизирането на здравната каса. Примерно
Снимка: bustle.com

Дали ще доживеем революция в родното здравеопазване, след като, за първи път, ресорен министър ще предложи отпадане на монопола на здравната каса. Или каца, както някои я наричаха. На пръв поглед, идеята е добра – ще създаде конкуренция между фондовете за всяка една клинична пътека. Тоест – пациент. Д-р Димитър Петров, бивш шеф на касата, коментирал пред OFFNews, че това ще означава, че касата ще е за бедните, здравните застраховки – за останалите. А у нас останалите са по-малко. Следва се, по думите му, американският модел, който никой не го харесва и най-вече – американците. Сигурно сте гледали по филмите как карат някой умиращ в болницата, но там се оказва, че той няма осигуровка и… Така де, сещате се. Остава надеждата, че от някъде ще се появи героя на Джордж Клуни или на Мат Ле Бланк и ще ви излекува безплатно. Последният трансплантираше мозъци, все пак.

Темата ще следим в следващите дни, а сега продължаваме с предаването „Булевард Демокрация“. До 18  - с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – няма нарушение при поставянето на плажен бар в Ахтопол – на сантиметри от морската вода. Това твърдят концесионера на ивицата и собственикът на заведението.

-  Ще ви заведем ефирно и до едно от селата в областта, които са започнали да се възраждат – сунгурларското село Бероново.

-  Сензорна градина  в Центъра за деца с увреждания в Бургас ще им помага да  възприемат по-добре околния свят.

-  Цаца, цаца, ама риба – има ли голям улов това лято и на какво разчитат рибарите от Несебър и Царево

-  В рубриката „Лято по джапанки“ – чадър за плаж или срещу дъжд предпочитат плажуващите и стряскат ли ги прогнозите.

-  И днес ще изтеглим печелившия от анкетата ни от Фейсбук – страницата и ще ви кажем каква е новата.

-  И днес – култура, спорт, трафик – информация, новините от света на новите технологии.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


ВИЖТЕ ОЩЕ

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в Ямбол

Членовете на Областната епизоотична комисия, под председателството на областния управител Димитър Иванов, разгледаха и приеха подписаните от кметовете, кметските наместници и ветеринарните лекари списъци на стопаните в 20 километровата санитарна зона на територията на област Ямбол, които доброволно заколиха домашните си прасета, във връзка с..

публикувано на 23.08.19 в 17:00

"Булевард Демокрация" - на 23 август

Цунами залива Бургаския залив! Няколкометрови вълни – убийци дебнат по крайбрежието! Мъртвото вълнение дебне за нови жертви! Такива заглавия спокойно можете да очаквате през тези дни, вещайки ужас по нашите плажове. А нормалното природно явление може да си отмине също толкова нормално без паника, шок и ужас, ако просто спазвате съветите на..

публикувано на 23.08.19 в 15:01

Фитнес на открито и велоалея бяха открити в Несебър

Фитнес на открито и велоалея бяха открити в несебърския квартал „Черно море“. Там продължава изграждането на проектите за обществен селищен парк и алеята за пешеходно и велосипедно движение.  Изграждането на новия парк започна през октомври. Той ще е на площ от около17 декара и в него са предвидени спортна площадка за футбол на малки вратички,..

публикувано на 23.08.19 в 13:34

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект. Процедурата е в две части – изграждане на социални жилища в зона „Д“ на „Меден рудник“ и на кризисен център, който да е разположен на партерен..

публикувано на 23.08.19 в 12:49

В събота улица "Конт Андрованти" в Бургас ще бъде затворена

Улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена за движение в събота, 24 август.  Ограничението ще е в сила от 08:00 до 20:00 часа и се налага заради извършването на товаро-разтоварни дейности на ул. "Тракийска".

публикувано на 23.08.19 в 11:01

На няколко места в Камено, Карнобат, Китен и Поморие без вода заради аварии

В Камено, на ул. "Странджа" поради авария до  13.00 часа ще бъде спряно водоподаването. До 13:00 часа без вода бъде и село Константиново, където се отстранява авария на етернитов водопровод.  До 12:00 часа авария на водопроводно отклонение налага спирането на водата в село Русокасто.  В с. Черково - Карнобат отстраняването на авария в етернитов..

публикувано на 23.08.19 в 09:46

Силният вятър е причината за откъсналия се парашут с двама души на плаж "Каваци"

Плажът на Каваците, на който парашут с двама души се откъсна от теглещата ги моторна лодка, е проверяван от Комисията за защита на потребителите този летен сезон.  Установено, че е налице цялата необходима по закон предварителна информация за цените и правилата, при които се предоставят тези услуги. По отношение безопасността компетенциите са на..

публикувано на 23.08.19 в 07:47