Живко Табаков: Българското Черноморие е уникалноБългарското Черноморие е предпочитана дестинация за лятна почивка на общинския съветник Живко Табаков. Въпреки че от години работи в сферата на туризма, той се опитва да не гледа много критично към предлаганите услуги и качеството на обслужване.

"Когато избирам дълга почивка задължително избирам България. Когато е някаква кратка дестинация в друга държава, предпочитам да видя световните забележителности там. Моят основен критерий е времето,  с което разполагам. Най-често избираната спа дестинация е Велинград. Изключително съм критичен към обслужването, но не и да го изразявам публично, а когато съм на почивка не гледам толкова професионално  и не съм толкова критичен. Българското Черноморие е уникално, без значение дали става дума за Северното или Южното. Рим ми е една от любимите дестинации, харесвам и Париж, също и Барселона..."

Живко Табаков допълни, че планира през следващата година да посети за по-дълго време Лондон.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лято в зоопарка

Началото на разходката в зоопарка в кв. Черно море, Бургас, е с  езерце със златни рибки,  със златистото пони Мая, което е  мъничко и много дружелюбно, оставено свободно да си пасе. После вниманието грабват черните муфлони, алпаките, плюещата лама, кокошчиците аям кемани с произход от остров Ява, Индонезия. Породата е описана за първи път през..

публикувано на 16.08.19 в 10:37

Безплатно лятно кино в Бургас близо месец от утре

Безплатно лятно кино под звездите предстои от утре 16 август до 21 септември в Морската градина. Ще бъдат показани 12 филма в шест поредни уикенда на най-големия екран у нас с площ от над 100 квадратни метра. Първата прожекция е в петък,  с начало: 20:00 часа, а старт ще даде любимецът Димитър Рачков.  Лятното кино започва в петък, в Приморски парк, до..

публикувано на 15.08.19 в 14:18

Посрещат гостите на Острова с домашна лимонада, вино с билки и "мезето на капитана"

С островно хоро, миди на тенекия и много забавления ще бъде отбелязан празника на Остров „Света Анастасия“. За 6 – та поредна година туристическия комплекс ще празнува на 15 август, денят на Успение на света Богородица. В този ден очакваме над 500 туристи да посетят единствения обитаем остров по българското Черноморие. В преди обедните..

обновено на 15.08.19 в 08:25

Провеждат арт - ателие на тема "Фламинго" в Симбиотично

Арт – ателие за деца на тема фламинго, организират от „Лагуната на живота“- LIFE проекта за Атанасовското езеро. Ще може да направите декупаж, тениска, картичка и каквото си решите като използвате причудливата форма и вълнуващия цвят на този вид птица, съобщи Радостина Ценова: „Ще рисуваме фламинги и сме го направили преди 15 август,..

публикувано на 14.08.19 в 11:23

Николай Димитров, кмет на Несебър: „Златният Орфей“ ще е гвоздеят в културната ни програма

Община Несебър е станала притежател на линценза за провеждане на фестивала „Златен Орфей“. Вече се водят преговори и се търсят спонсори обновено издание на емблематичното музикално събитие да има още през следващото лято, това съобщи кметът Николай Димитров. „Минаха, приключиха всички административни дела и от тази година излезе..

публикувано на 13.08.19 в 14:33
Хавлии - пазачи

За хавлията - пазач и особеностите на българския турист

Докато всяко лято търсим кусури на концесионери на плажове, хотелиери и ресторантьори, малко на заден план остават и порочните практики на самите туристи. Ефирната ни разходка ни отвежда от най-привлекателните плажове по Южното Черноморие – „Атлиман“ в Китен. Ивицата е красива, има достатъчно голяма свободната зона, пясъкът е фин и чист,..

публикувано на 13.08.19 в 10:53

Кой спечели подарък от БНР-Бургас?

„Одобрявате ли мерките за избиването на прасета, отглеждани в стопанства тип „заден двор“? Този въпрос ви зададохме миналата седмица в традиционната ни седмична анкета на страницата ни във Фейсбук. Едва 9% от всички 70 души – харесали страницата ни в социалната мрежа, гласували и споделили на стената си, смятат, че тези мерки са..

публикувано на 12.08.19 в 16:50