Катя Стоянова, и.д. кмет на община Созопол:

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

Ние сме позната и любима дестинация за българи и чужденци, поясни Стоянова

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана  дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова:

„Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона. Градът ни е една не само позната, но и любима дестинация за почивка. Ние сме предпочитано място от българските туристи и определено тази атмосфера, духа на Созопол и местните хора привличат нашите съграждани. Има и много руснаци, украинци, румънци.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Созопол е туристическа дестинация доказала се във времето, която успява да привлече гости както от България, така и от чужбина. Освен с морето, градът е интересен и с миналото си и впечатлява с богатия си културен живот.

„Продължаваме да развиваме успешно конгресен, фестивален и културно - исторически туризъм. Стартирахме сезона с 14 – тия франкофонския фестивал „Солей“, приключи преди дни и младежкия фестивал „Музите“ с много голямо международно участие, посолствата на Мароко, Куба. Сега най – важната ни задача е подготовката за Аполония, фестивалът с който Созопол става столица на културата в края на август и началото на септември.“, добави Стоянова.

Повече може да чуете в звуковия файл:

И.д. кмет Катя Стоянова поздрави жителите и гостите на града с празника на св. Марина, който е и празник на Созопол, като пожела здраве и вяра в доброто. „Добри дошли в Созопол през цялото лято, ние ви очакваме с гостоприемство и интересни събития през цялото лято.“


ВИЖТЕ ОЩЕ

Електротехници: "Новата техника издържа по-малко от старата"

Директива на ЕК ще задължи производителите на електроуреди да правят продуктите си по трайни . Те ще трябва да осигурят и резервни части за тях, за 10 години след произвеждането им. Изискването ще влезе в сила от първи март 2021 година. По бързо ли се чупи техниката произведена днес от преди, и защо хората предпочитат да се откажат от..

публикувано на 16.10.19 в 15:37

Важна информация за инвеститорите във ВЕИ

Операторът на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България - Електроразпределение Юг, публикува на своята интернет страница – информация за населените места на лицензионната територия на дружеството, където капацитетът на съоръженията за нови мощности от възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, е изчерпан. Данните са..

публикувано на 15.10.19 в 13:51

НАП Бургас обявява на търг апартаменти по Черноморието

Недвижими имоти по Южното Черноморие на изключително атрактивни цени, обяви за публична продан Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, в това число и поетапно, на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет. Имотите..

публикувано на 15.10.19 в 12:37

Ръст на търговските отношения между България и Германия се отчита за последните три години

Лектори от различни германски институции представят днес пред инвеститори от бургаски регион добри практики за развитието на бизнес. Те участват в българо-германски икономически форум, който се провежда в Индустриалния парк.  Ръст се отчита за последните 3 години на търговските отношения между България – Германия. Над 5 хиляди са германските..

публикувано на 14.10.19 в 13:24

Германски и български бизнес със среща в Бургас

Започва германо-български икономически форум в Бургас точно в 10:00 часа в административната сграда на Индустриалния и логистичен парк. В него ще участват представители на Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в Констанц, Сдружение Източна Европа..

публикувано на 14.10.19 в 07:50

Министър Десислава Танева: "Всички помощи ще се платят до Коледа на селските стопани"

До Коледа ще бъдат изплатени всички помощи към селските стопани в страната, обяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на 15-тото Национално изложение на животновъдите в България, край Сливенски минерални бани. Очаква се близо милиард лева да бъдат изплатени на земеделци и животновъди  от европейските фондове и държавни средства,..

публикувано на 12.10.19 в 16:03

Кредитен експерт: "Задържат се цените на жилищата в Бургас"

Цените на жилищата в Бургас, след големия скок през лятото, спряха да растат.Това заяви експертът по ипотечно керидитиране Тихомир Тошев. „Това, което виждаме и е хубаво, че ръстът на цените се успокоява и в Бургас,   и в другите големи градове. Видяхме, че в Бургас ръстът в отделните квартали се движеше между два и осем процента. В..

публикувано на 12.10.19 в 15:28