Катя Стоянова, и.д. кмет на община Созопол:

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

Ние сме позната и любима дестинация за българи и чужденци, поясни Стоянова

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана  дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова:

„Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона. Градът ни е една не само позната, но и любима дестинация за почивка. Ние сме предпочитано място от българските туристи и определено тази атмосфера, духа на Созопол и местните хора привличат нашите съграждани. Има и много руснаци, украинци, румънци.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Созопол е туристическа дестинация доказала се във времето, която успява да привлече гости както от България, така и от чужбина. Освен с морето, градът е интересен и с миналото си и впечатлява с богатия си културен живот.

„Продължаваме да развиваме успешно конгресен, фестивален и културно - исторически туризъм. Стартирахме сезона с 14 – тия франкофонския фестивал „Солей“, приключи преди дни и младежкия фестивал „Музите“ с много голямо международно участие, посолствата на Мароко, Куба. Сега най – важната ни задача е подготовката за Аполония, фестивалът с който Созопол става столица на културата в края на август и началото на септември.“, добави Стоянова.

Повече може да чуете в звуковия файл:

И.д. кмет Катя Стоянова поздрави жителите и гостите на града с празника на св. Марина, който е и празник на Созопол, като пожела здраве и вяра в доброто. „Добри дошли в Созопол през цялото лято, ние ви очакваме с гостоприемство и интересни събития през цялото лято.“


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътят от село Голямо Буково до манастира ще бъде ремонтиран

 Общ проект с  турската  община Пехливанкьой ще реализира Средец. Идеята е да се популяризира културният туризъм в двата региона.Предвижда се реконструкция на пътя от село Голямо Буково до манастира. Целта,обаче, е не само обновяването на инфраструктурата, а и  превръщането на прочутото странджанско село в интересна туристическа дестинация...

публикувано на 18.09.19 в 16:40

Бачийски: Концесията на летище “Бургас“ не пречи на карго летище в Равнец

Развитието на Равнец като свободна безмитна зона с карго летище няма причина да бъде спирана от концесионния договор, който държавата е сключила с „Фрапорт“ за летище „Бургас“, коментира Бачийски: „В основния концесионен договор, който изисках от Министерския съвет, аз не видях такова ограничение. В интерес на истината, към този договор..

публикувано на 18.09.19 в 16:31

Три известни бургаски заведения излизат на търг

Три известни бургаски заведения излизат на търг. Имотите са на общинската фирма „Благоустройствени строежи“. Сградите се намират в Морската градина. Планира се те да бъдат отдадени под наем за 5 години.  Тръжната процедура включва отдаване под наем на ресторант, който се намира до фонтаните на Летния театър. Неговата площ е около 500 кв.м., а..

публикувано на 18.09.19 в 09:17

Ипотечното кредитиране дискутираха брокери на форум в Бургас

Финансирането на имотните сделки, бе един от основните акценти на брокерски бизнес форум, който се състоя в Бургас.   Експерти коментираха възможностите за партньорство между банки, кредитни посредници, брокери и клиенти. Репортаж на Мария Стефанова. Конкурентността в сектор имоти е фактор за устойчивото развитие на всеки град...

обновено на 18.09.19 в 08:39
Петър Кънев

Петър Кънев: В шпионския скандал има повече политика

Надявам се т.нар. шпионски скандал да не повлияе върху българо-руските икономически отношения. Това коментира бургаският депутат и председател на парламентарната комисия по икономика Петър Кънев. Добър знак е, че на продължаващата в Евксиноград двустранна комисия в този ресор, се включва министърът на търговията и промишлеността Денис..

публикувано на 17.09.19 в 15:12

Безплатен курс по предприемачество ще се проведе в Бургас

В бургаския Бизнес инкубатор ще се проведе информационна среща за предстоящия безплатен курс по предприемачество, съобщават от Община Бургас. Обучението е подходящо за всеки, който планира да започне собствен бизнес, но иска да навлезе в това начинание с добър набор от базисни знания. Допустими са всички работещи и безработни, които не са..

публикувано на 17.09.19 в 08:47

Ръст на посещенията на туристическите обекти има в Бургас през този летен сезон

 Имахме един доста успешен сезон, каза за БНР Бургас директорът  на ОП" Туризъм" Росалина Димитрова. Въпреки че са регистрирани по-малко нощувки в местата за настаняване, същевременно фестивалите и туристическите обекти са посетени повече и бележат ръст спрямо миналата година.госитте са по-малко, но посетителите са повече, което показва, че работим и..

публикувано на 13.09.19 в 16:06