Театрални постановки, представяния на книги и филми, изложби и детска лятна арт академия

"Арт поток 2019" - фестивалът на изкуствата за четвърти път на морския бряг

Аня Пенчева, Стефан Данаилов, Орлин Горанов и Георги Тошев са сред участниците в събитието

| обновено на 19.07.19 в 09:07

Фестивалът „Арт Поток“ се открива днес за четвърта поредна година.Театрални постановки, представяния на книги и филми, изложби и детска лятна арт академия са събитията предвидени до 29 юли и ще се провеждат в Царево и Лозенец.  Акцент в интересната програма е спектакълът „Актрисата“, с участието на Стефан Данаилов и Аня Пенчева, които ще се играе на сцената в морето на Царево, съобщи един от организаторите на фестивала Димитър Тодоранов:

"Това наистина ще е спектакъл, заради мащаба на самата пиеса, второ очакваме над хиляда души публика. В последния момент решихме, че входът ще е свободен и всички фенове на тези двама големи актьори, на театър и изкуството да имат удоволствието да присъстват на това събитие, без да трябва да се плаща. Това е реверанс към всички хора, които ни подкрепят през тези 4 - ри години, очаквам наистина да дойдат хиляди почитатели на великите ни актьори! Датата на представянето на "Актрисата" е на 28 юли! " 

Тодоранов сподели, че в "Арт поток 2019" ще присъства и актрисата Татяна Лолова. Журналистът и продуцент Георги Тошев ще представи книгите и филмите си за Невена Коканова и Емил Костурица, Орлин Горанов и Христо Мутафчиев ще представят автобиографичните си книги, на сцената в спектакли публиката ще може да гледа Стефания Колева , Йоана Буковска, Емил Марков , Елен Колева и др..

"Този фестивал има по - различна енергия, без излишна претенция! Много ще се радвам тези които дойдат, да усетят точно тази човешка страна на проявата. След всяко събитие ни е се събираме и говорим, какво ново можем да направим. Не случайно пиесата "Актрисата" участва в "Арт поток", идеята за нея се роди миналата година на фестивала, когато седнахме на вечеря с Аня Пенчева и Стефан Данаилов те се спогледаха и си казаха хайде да направим нещо! Така, че много нови идеи се раждат там, заради самото общуване, за това че всеки който иска може да е част от тази енергия на "Арт поток"!, добави Тодоранов. 

повече може да чуете в звуковия файл:

Началото на фестивала е тази вечер от 19.30 в Исторически Музей в Царево, където се открива сборната изложба „Добър ден“.В експозицията със свои произведения участват Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова, Стефан Божков и други. Изложбата ще включва творби от хартия, пластики, керамика, както и работи върху платно. Тази вечер от 21:00ч. в Читалище „Георги Кондолов“ в Царево ще се играе хитовата постановка на НТ „Иван Вазов“, „Любовникът“ от Харолд Пинтър под режисурата на Деян Донков, който влиза и в главната роля. На сцената излиза и Радина Кърджилова, сценографията е дело на Никола Тороманов, а музиката на Емилиян Гацов-Елби.

На 20 юли от 21:00ч. ще е премиерата на комедията „Направо от асансьора“ от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев, с участието на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Журналистът и продуцент Георги Тошев и тази година ще участва на „Арт Поток“. Той ще представи филма си „Балкански хулиган“ посветен на легендарния режисьор Емир Костурица, както и автобиографичната книга за него, на 21 юли от 21:00ч. на Морска сцена Царево.

На 23 юли от 21:00ч. отново на Морска сцена, Тошев ще зарадва жителите и гостите на Царево с премиерата на документалния си филм за Невена Коканова, както и автобиографичната му книга за незабравимата актриса „Години любов“, издадена от издателство „Книгомания“.

Популярната българска поетеса и писателка Мария Лалева, отново ще е гост на арт събитията, като ще се срещне със своята публика на 22 юли от 20:00ч. в зала „Галерия“ на Историческия музей в Царево. Тя ще представи романа си „Живот в скалите“, както и последната си стихосбирка „Благословете Юда“. Известният български актьор Христо Мутафчиев за първи път ще е гост в Царево и заедно с Тея Денолюбова ще представят автобиографията му „Черно на бяло“, издадена от издателство „Колибри“. Срещата с тях е на 25 юли от 20:00ч. в Историческия музей.

На следващият ден, 26 юли от 21:00ч., Орлин Горанов ще очаква всички свои почитатели на Морска сцена в Царево за премиерата на автобиографичната му книга „Да започнем отначало“, в съавторство с Веселина Паскова, издание на „Книгомания“.

Театралният маратон продължава на 27 юли от 21:00ч. с френската комедийна пиеса „Една седмица не повече“ от Клеман Мишел, постановка на Емил Марков, с участието на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска. Кулминацията на фестивала „Арт Поток“ 2019 е представлението „Актрисата“ от Питър Куилтър, постановка на проф.Стефан Данаилов.

На 28 юли от 21:00ч. на сцената ще излязат Аня Пенчева, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов и Стефан Данаилов. Културните празници ще завършат на 30 юли в Hacienda Beach-Лозенец с изложбата на децата от Лятната Арт Академия, под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят цяло лято на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят творбите си, които са създали на брега на морето.

 „Със сигурност „Арт Поток“ 2019 ще е едно от централните събития на лятото, не само в арт средите, но и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие, защото мисията на Hacienda винаги е била да представим спектакли и културни събития в една различна среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички почитатели на изкуството“, споделя продуцентът Димитър Тодоранов. Билети за театралните постановки ще се продават в Читалище „Георги Кондолов“, Царево, а останалите събития са с вход свободен.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Един различен концерт в "СимБиотично" на Атанасовското езеро

Експерименталният концерт на YPSMAEL (de) & E.U.E.R.P.I. (bg) ще се проведе днес от 18 ч.  Необикновеният музикален експеримент ще подгрее преди фестивала за съвременно изкуство "ВОДА" . Българският музикален проект E.U.E.R.P.I. и германският музикален проект Ypsmael ще се срещнат заедно на брега на Атанасовско езеро, за да направят един спонтанен..

обновено на 18.08.19 в 08:29

Георги Тошев, Алек Попов и Мариана Праматарова участват в "С книга на плажа"

Днес е последния ден от литературното изложение “С книга на плажа” , между 10:00 и 20:00 часа на алеята пред Експоцентър “Флора” своите книги  представят общо 15 издателства. Пъстра е и съпътстващата програма, като тази неделя Бургас отново посреща Алек Попов, който ще представи новата си книга - “Спътник на радикалния мислител”. Ето какво още..

публикувано на 18.08.19 в 08:18
Цветан Недялков

„Джаз в Бургас“ продължава“

Последните концерти oт шестото издание на „Джаз в Бургас“ са тази вечер в експозиционния център „Флора“. Те започват в 20 ч. с "MEY feat JCAT "Love and Receive", продължавата с "The Teachers" (с китариста Цветан Недялков) и " Антони Дончев трио" със специален гост Симеон Щерев- Банана. Програмата завършва с фестивален джемсешън.

публикувано на 17.08.19 в 10:38
снимката е илюстративна

Латино-ритми завладяват „Богориди“ тази вечер

Латино - парти ще се проведе днес на улица „Алеко Богориди“ в Бургас (до “Кардамон“). То е в рамките на инициативата "БулевАрт" и започва в 20 ч. За гостите ще има специална музикална селекция на DJ Toni Rese и майсторските изпълнения на танцовите двойки от "Студио 29".

публикувано на 17.08.19 в 10:33

Петя Кокудева представя „Поздрави от синята палатка“

Книгата с пътеписи „Поздрави от синята палатка“ ще представи Петя Кокудева от 17 часа на Флората. Бургаската премиера е част от изложението „С книга на плажа“. 95 истории от 25 страни ни разказва авторката: „Тя е организирана в нещо като режисиран или умишлен хаос. Не се следва хронологията на моето пътуване, така както е било – от Европа,..

публикувано на 17.08.19 в 10:18
Сцена от филма

Прожектират „Възвишение“ в Бургас

С прожекция на филма „Възвишение“ продължава лятното кино в Бургас. Българско-македонскиият игрален исторически филм, от 2017 година, е създаден по романа със същото име на писателя Милен Русков. Прожекцията му започва в 20 ч., до детската площадка на „Лукойл“, в Приморски парк.

публикувано на 17.08.19 в 09:45

Николо Коцев и „Кикимора“ ще покажат тази вечер жив ли е рокът

"They say rock is dead?" е въпросът, на който ще отговорят тази вечер на сцената на Летния театър виртуозният китарист Николо Коцев, групата му "Кикимора" и оркестърът на Държавна опера - Бургас. Концертът ще започне от 20:30 часа и е събрал рок хитовете на ХХ век. На сцената под звездите в Бургас ще излязат рок бандата, смесен хор и симфоничният..

публикувано на 16.08.19 в 14:38