Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военното окръжие в Бургас обяви вакантни длъжности

Военното окръжие  ІІ степен в Бургас обявява, че  със заповед № ОХ-582/24.06.2019 г. на министъра на отбраната на Република България вакантните длъжности във Военновъздушните сили за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или  висши училища в страната и в чужбина. 
1. За В.ф. 26720- Черноморец :
  - Младши шофьор - 1;
  - Антенен механик - 1.
2. За В.ф. 26600-Братово:
- Младши оператор - 1;
- Завеждащ хранилище -1.
 Срокът за подаване на документи:
   1. За В.ф. 26720 - Черноморец - до 05.09.2019 г.
    2. За В.ф. 26600 - Братово - до 27.08.2019 г.  
Военното окръжие  ІІ степен обявява,  прием на документи на кандидати отговарящи на изискванията на чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България без военна подготовка, желаещи да получат начална военна подготовка.
№ по ред Структура, провеждаща курса „Начална военна подготовка“Период за обучениеСрок за подаване на документи
1. Единен център за начална подготовка (ЕЦНП) - гр. Плевен30.09. - 25.10.2019 г.16.08.2019 г.
         Кандидатите по чл. 59 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България трябва да отговарят на следните изисквания:
·- да са пълнолетни граждани на Република България и да нямат друго гражданство;
 - да са годни и психологически пригодни за военна служба;
 - да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер;
 - срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.
За времето на обучението на кандидатите се осигурява настаняване, хранене и униформа; безплатно медицинско обслужване; задължително застраховане.
           Срокът за подаване на документи:16.08.2019 г.
Повече информация за останалите длъжности в страната, кандидатстването и подаването на документите можете да получите  в сайта на ЦВО , както и в стая № 14, в сградата на Военно окръжие ІІ степен - Бургас, и в офисите за военен отчет в общините. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Намерен е мъртъв мъж между Българово и Айтос

Намерен е 66-годишен мъртъв мъж в района на черен път между Българово и Айтос, съобщават от полицията.  Той се е предвижвал с велосипед.  При извършения оглед е установено, че велосипедът бил с отделена предна гума, а по тялото и главата на мъжа има видими следи от повърхностни наранявания и охлузвания.  Тялото му е откарано за аутопсия в отделение..

публикувано на 29.03.24 в 08:59

Антитерористична учебна акция се проведе в Бургас

Мащабно учебно антитерористично занятие се проведе снощи в Бургас, съобщиха от полицията. То е стартирало около 19.30 ч. Изненадващо за служителите от 15-те районни управления и четирите отдела на крайморската дирекция / “Охранителна полиция”, “Криминална полиция”, “Икономическа полиция” и “Разследване”/ е получен сигнал за учебна тревога по повод..

публикувано на 29.03.24 в 07:12

Откриха оръжия и боеприпаси в автосервиз в с. Дражево, арестуваха собственика му

Голямо количество огнестрелно оръжие е открито в автосервиз в ямболското село Дражево. Арестуван е собственикът на автосервиза и му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на оръжие. Той твърди, че е колекционер.  При операция на Районната прокуратура в Ямбол,  МВР и жандармерия в имот на 43- годишния Антон Дичев в село Дражево са открити..

публикувано на 28.03.24 в 16:36
Снимката е илюстративна

Ученичка от Бургас намери и предаде в полицията голяма сума пари

Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери голяма сума пари, която предаде на полицията, съобщават от ОДМВР. Тя се натъкнала на парите на 19 март в района пред учебното заведение и веднага ги предала на полицейски служители. 10 дни по-късно все още никой не е заявил липса на пари в полицията. Собственикът се издирва безрезултатно от..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Полиция и гранични апелират кметове да подават сигнали

На един полицай се падат по около 4 селища, каза кметът на Болярово Христо Христов.  Крайно недостатъчен е полицейския състав, посочи временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Елхово Ангел Танчев. Той апелира хората да бъдат бдителни и да сигнализират за нови и съмнителни лица. Даниел Дечев е началникът на Граничното полицейско..

публикувано на 28.03.24 в 13:41

Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Двама души пострадаха при катастрофа в района на км. 339  на АМ "Тракия", съобщават от полицията. Участъкът е бил регулиран с пътни знаци заради ремонт.  55-годишен шофьор от Украйна, живеещ в Пловдив, се е движел с несъобразена скорост в района и навлизайки в дясната пътна лента се е блъснал в правомерно движещ се там автомобил, управляван от..

публикувано на 28.03.24 в 09:11

91 нови камери следят в община Несебър

Надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена днес от  кмета Николай Димитров, директора на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на районното управление. Инсталирани са 91 броя различни модела камери (трафик, камери за лицево..

публикувано на 27.03.24 в 14:52