Одобриха предложението за разширяване на пристанището на остров Света Анастасия

Остров Света Анастасия
Снимка: БГНЕС

Предложение за учредяване на право на строеж върху морското дъно в акваторията на Остров Света Анастасия ще отправи Община Бургас към държавата. То беше гласувано днес по време на извънредното заседание на Общинския съвет. Целта е по този начин да осигурим възможност пристанът да работи по-дълго време, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева:

„Общинският съвет включи този обект в първостепенните обекти за Общината, тъй като това е една забележителна туристическа дестинация и атракция. Посещава се от много граждани и гости на града. Ние трябва д аим осигурим благоприятни и безопасни условия за достъп. С изграждането на защитното съоръжение първо ще увеличим местата за приставане, второ ще осигурим безопасност на пристана при вълнение, вятър, така че да бъдат спокойни пътниците.“

Изготвянето на инвестиционния проект за разширяването на пристанището ще започне ако предложението бъде одобрено от Министерския съвет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Летище Равнец може да е действащо със или въпреки ФРАПОРТ

Дори концесионерът на летищата в Бургас и Варна да е поставил условия за отстояние   на едно действащо летище от друго, реално базата в Равнец си работеше 55 години на същата отдалеченост от летище Бургас. Покрай Пловдив има три военни, едно гражданско летище, които са през десет- двайсет километра едно от друго, това е въпрос на..

публикувано на 25.08.19 в 14:58

Българска технологична компания разкри офис с 50 служители в Бургас

Българската технологична компания "Скейл Фокус" разкри бургаски офис с 50 служители, повечето софтуерни инженери. Той се намира в обновена сграда в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас, съобщиха от пресцентъра на Общината. Гости на откриването бяха кметът Димитър Николов и заместникът му Красимир Стойчев, Димитрина Тодорова - директор на..

публикувано на 23.08.19 в 17:48

142 милиона просрочени задължения са изплатени от бургаския бизнес

Бургаският бизнес намали своите просрочени задължения към Националната агенция за приходите със 142 милиона лева. Това е сумата, внесена в териториалната структура на приходното ведомство в морския град за първите 7 месеца на годината. В сравнение със същия период на миналата година сумата на внесените просрочени задължения е нараснала с 6,5..

публикувано на 23.08.19 в 10:52

Отхвърлиха версията за легионерска болест в Слънчев бряг

Пробите за Легионерска болест, взети от хотел в Слънчев бряг, са отрицателни, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Проверката бе направена, след твърдения в английската преса, че  двама британски туристи са починали след престой в хотела в рамките на няколко седмици. Хотелите в Курортен комплекс „Слънчев бряг“ ежегодно подлежат на..

публикувано на 22.08.19 в 19:29

Още две компании инвестират в Бургас

Пореден инвеститор стартира изграждане на нова база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Това е дружество, което е базирана в Австрия. То предлага обслужване, ремонт и всякакво техническо съдействие на машини. Цялостните решения в специализирани услуги са успели да наложат дружеството като подходящ и надежден партньор за компаниите в сектора...

публикувано на 22.08.19 в 11:08

Министърът на икономиката ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – Китен“ ЕАД

Министерският съвет прие Разпореждане за промяна на органа упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Център за отдих – КИТЕН“ ЕАД, гр. Китен, от министъра на здравеопазването на министъра на икономиката. Предметът на дейност е осъществяване на хотелиерски услуги за отдих и здравен туризъм, ресторантьорски..

публикувано на 21.08.19 в 21:27

Жельо Вардунски: Очакваме скоро разрешителното за строеж на околовръстния път на Камено

Последният етап от ремонтните дейности на пътя между селата Полски извор и Черни връх се извършва в момента. Това каза за БНР Бургас кметът на Камено Жельо Вардунски. На същия етап е и участъкът между селата Ливада и Константиново. Предстои да бъде издадено и разрешителното за строеж на околовръстният път на Камено, посочи той: "В момента..

публикувано на 21.08.19 в 14:44