Коалиция "Заедно за Сливен" влиза в надпреварата за местните избори през октомври

Лявоцентристката местна коалиция „Заедно за Сливен“ направи заявка за местните избори през октомври. В нея влизат Движение „Заедно“, партия на „Зелените“ и партия „Народ“. Коалиционните партньори обявиха, че в момента водят разговори с няколко души, за определяне на обща кандидат-кметска номинация.

Коалицията ще търси още партньори, като целта е до изборите политическите сили в нея да се увеличат, заяви Саркис Шаклиян, областен председател на Движение „Заедно“.

    "Между шест и десет партии ще бъдат на 100%, да."

Той коментира евентуалните бъдещи отношения с БСП.

    "Всичко зависи от това, как ще се представим на местния вот и дали ще ни гласуват така максимално доверие хората, и дали ще имаме достатъчна представителност."

Основните приоритети, които бяха издигнати от новосъздадената местна коалиция ,са намаляване на данъчната тежест и привличане на чуждестранни инвеститори.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ и Гергьовден ще си сътрудничат за местните избори в Бургас

Политическите партии ГЕРБ и Движение Гергьовденще си сътрудничат за местните избори в Бургас през октомври 2019 г. Това стана ясно след среща между зам.-председателя на ГЕРБ Димитър Николов с председателя на Движение Гергьовден Драгомир Стефанов и зам. председателя и областен лидер Георги Маринчев. Политическото движение няма да издига..

публикувано на 18.09.19 в 17:03

13 са кандидатите за кметския стол в Ямбол

13 ще бъдат кандидатите за кметския стол в Ямбол, показват данните от регистъра на Общинската избирателна комисия. на предишните местни избори кандидатите за кмет са били 17. В изборите на 27 октомври  ще участват девет партии със свои кандидатури, двама са кандидатите на коалиции от партии, своя номинация ще има местна коалиция в града, с..

публикувано на 18.09.19 в 15:52

Без избори за кмет в 17 населени места в Сливенско

Седемнадесет политически партии, четири партийни коалиции, три местни коалиции и един независим инициативен комитет са регистрирани за участие в местните избори в община Сливен. Това обяви говорителят на Общинската избирателна комисия Стели Стефанова. 143 хиляди души предстои да гласуват в общо 181 секции. Стефанова обяви, че ГЕРБ,..

публикувано на 18.09.19 в 15:49
Мартин Пенчев (вляво)

Първият независим кандидат за общински съветник се регистрира

Първият независим кандидат за общински съветник в Бургас днес внесе регистрацията си в изборната комисия. Мартин Пенчев е подкрепен с 1020 подписа. Основният приоритет ще са децата, посочи той: „Това нещо обобщава хиляди неща със себе си – децата. Може би не са толкова популярни и удобни за големите политици. И затова не им обръщат..

публикувано на 18.09.19 в 13:24

Петко Янгьозов се кандидатира за общински съветник в Малко Търново

Известният странджански гайдар и ръководител на оркестър „Жарава“ Петко Янгьозов ще участва в изборите в Малко Търново. Той е регистриран като независим кандидат за общински съветник.

публикувано на 18.09.19 в 10:34

Константин Лефтеров води листата на "Движение 21" в Несебър

Партията на Татяна Дончева, „Движение 21“, ще участва в изборите в Община Несебър. Атанас Япаджиев ще е кандидатът им за кмет на Свети Влас. Той е и в листата за общински съветници, водач в нея е бизнесменът Константин Лефтеров.

публикувано на 18.09.19 в 10:26

Костадин Костадинов, партия Възраждане: Българската армия няма правомощията да охранява границата

„Българската армия няма правомощията да охранява границата“ . Това обяви в Сливен председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод заявената готовност от министъра на отбраната Красимир Каракачанов да изпрати военни на границата с Турция, ако се повиши миграционния натиск.  Костадинов коментира, че сили на българската армия..

публикувано на 17.09.19 в 16:32