Петима изявени автори ще представят свои проучвания, убеждения и практики:

"Списание на 8 на живо" гостува на Флората в неделя

За посланията на Петър Дънов, космичната геометрия на древните българи и възпитанието на децата са темите на срещата

| обновено на 20.07.19 в 17:51


Инициативата "Списание 8 на живо" ще гостува утре в Експо център "Флора" в Морската градина. Това е 9-то издание на формата, което се провежда два пъти годишно. В него изявени автори на списанието разказват увлекателно пред публика за свои проучвания, убеждения, практики, свързани с наука, приключения, езотерика, здравословен начин на живот, алтернативна медицина и история.

Какви послания е отправил Петър Дънов към народа ни ще разкажат Галина Герасимова и Андрей Грива с презентацията - "Учителят Петър Дънов за България и българите."

" Ние ще говорим за 155 годишнината от рождението на Учителя. Хубаво е, че "Списание 8" успя да направи предаване на живо свързано с българската история. Може точно когато сме в Бургас, точно когато сме на плажа и имаме малко повече свободно време, за да излезем от нашето ежедневие и да се обърнем към коренова система, да видим какво са правили нашите деди и  прадеди, към българската традиция, така че всички лектори са много актуални. Сигурно само химна ще звучи по тържествено на това хубаво българско събитие", каза в студиото на БНР - Бургас Андрей Грива.

"Ще гостуват още Любов Миронова и Христо Смоленов, ще говорим за най - важните деца - за децата, възпитанието, за българския дух и за мисията на българите. Петър Дънов казва, че има българи по дух и българи по буква. ще говорим за първите и мисля, че те са достатъчно много", разказа Галина Герасимова. 

В какво е силата на учението на Дънов, как преди години той се оказа втори в престижна класация за великите българите, какви за пророчествата му за българите и ролята на България в развитието на света, за влиянието на паневритмията, може да чуете в звуковия файл:

"Учителят казва, че българинът е човек, който решава трудности, а те се дават на отличниците! Страната ни е черния дроб в общочовешкия организъм, той пречиства всичко и там е метафизичната връзка между физическото и духовното, за това че ролята на България е не лека, отговорна и много сложна! Петър Дънов казва, че каквото и да се гради в невидимия свят, темел трябва да се сложи българин, иначе нещата няма да се получат!", добавиха двамата автори от "Списание 8".
 
От 18.00 до 22.0 0 часа в Експо център "Флора" петима автори на "Списание 8" ще изнесат пред бургазлии вдъхновяващи лекции. Посетителите ще могат да чуят и най-мощния глас на планетата, според Гинес - певицата Смиляна Захариева, която ще огласи  Морска градина.

Списание 8 на живо-Бургас" се провежда с подкрепата на Община Бургас,  "Бургаски пазари" и  фирма "Кроношпан", а входът е свободен.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Яна Кършийска е избрана за директор на регионалната библиотека в Бургас

 Яна  Кършийска поема регионалната библиотека „П. Яворов“ след проведен конкурс. Това съобщиха от българската библиотечно-информационна асоциация.  Кършийска  започва дейността си през 1996  като   библиотекар и  част от екипа на отдел „Обработка“, а по-късно и на отдел „Заемна служба“ на Окръжната библиотека. От 2005 г. работи в Бургаския свободен..

публикувано на 25.08.19 в 13:50

Аполония-от артисти за артисти

Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на фондация Аполония, гост в предаването Гларуси  шамандури, отбеляза: Аполония се прави от артисти за артисти, от много силна любов към изкуството. Всеки иска да усети другото, топлото, а не чиновническото отношение. Празно е когато няма култура, вдъхновение, много е тъжно, но все си..

публикувано на 25.08.19 в 10:58

Приключиха археологическите проучвания край ямболското село Воден

Приключиха ежегодните археологически проучвания в средновековната крепост край боляровското село Воден. дейностите по крепостта "Малкото кале"сеизвършват за десета поредна година от ямболски археолозиистуденти от Университете по библиотекознаниеи информационни технологии.  През това лято археолозите са проучвали вътрешното пространство на северната..

публикувано на 25.08.19 в 08:15

"Гларуси и шамандури" тази неделя на живо от Созопол

На 25 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от Созопол. Гост на водещия Георги Янакиев ще бъде  Димитър Недев - директор на археологическия музей. Той ще разкаже всичко около музея и културния живот на града. В откритото студио от Созопол ще гостува и Гено Пухов,   председател на Тракийско дружество „Яни Попов“ в..

обновено на 25.08.19 в 08:08

Професор Костадин Бураджиев получава наградата "Нестинарка"

Националната награда „Нестинарка“ от 47-то издание на Международния фолклорен фестивал ще бъде връчена на Костадин Бураджиев: Дълги години работя в сферата на фолклора и всички мои колеги и приятели имат запомнящи се изяви на този фестивал. Винаги съм се възхищавал и съм проявявал отношение към колегите, които са номинирани, защото..

публикувано на 25.08.19 в 08:05

В ямболското лятно кино под звездите тази вечер показват филма "Без милост"

В традиционното лятно кино под звездите в Ямбол, тази вечер от 20:30 часа ще бъде показан филмът на германския режисьор Фатих Акин – „Без милост”. Лентата е от 2017 година  и спечели признанието на международната преса в Холивуд с наградата „Златен Глобус“  за чуждоезичен филм. “ Той е част от програмата на „София Филм Фест – партньор на община Ямбол..

публикувано на 24.08.19 в 07:51

Край Меден рудник ще се проведе детският пленер "Бургас през погледа на Руси Стоянов"

На 30 август и 1 септември в местността Шилото край комплекс "Меден рудник" ще се проведе детският пленер "Бургас през погледа на Руси Стоянов". Идеята за събитието е на бургаската художничка Надя Пеовска, а реализацията е с помощта на програмата на Община Бургас за съфинансиране на културни проекти. Мястото на пленера не е избрано случайно, там се..

публикувано на 23.08.19 в 12:58