Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Нефтохимик" играха футбол пред Община Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)

Десетки фенове на „Нефтохимик“ се събраха пред сградата на Община Бургас, за да изразят още веднъж своето недоволство от липсата на функциониращ стадион, на който отборът им да бъде домакин.  

Феновете на "шейховете" организираха импровизирана версия на мача "Нефтохимик" - "Спартак" Варна, който се играеше по същото време на стадиона в Созопол.

Според Иво Събев, член на УС на Сдружение с нестопанска цел „ФК Нефтохимик 1962“, многото години нехайство на Държава и Община са довели до това бургаските отбори да играят извън Бургас.

"Няма бази за децата, няма бази за представителните отбори. Когато база, където да тренираш, когато няма стадион, на който да играеш, футболът се убива. Искаме да покажем, че футболът трябва да се върне в Бургас. Искаме да го покажем на Държава и Община, на гражданите на града. Трябва да сме по-активни, за всичко, което ни боли и виждаме, че не е готино в града ни."

Протестът подкрепи една от легендите на „Нефтохимик“ от близкото минало Станимир Вълков, който беше дошъл с детето си. 

"Въпреки, че в момента нещата не са никак добре в града, затова сме се събрали тук, за да може колкото може по-бързо положението да се промени и футболът да се възроди в Бургас. Трябва да имаме добър отбор, който да радва феновете. Хората са зажаднели за футбол. От доста години нямаме футбол на високо ниво. Затова съм тук, за да подкрепя феновете и ако може базите и стадионите на "Нефтохимик" да се възроди и отборът да тръгне нагоре."


Снимка

Снимка

Снимка

Снимка


Снимка

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Функциониращ футболен стадион искат феновете на „Нефтохимик“

Бургас да има функциониращ футболен стадион, на който да се провеждат домакински мачове. За това настояват феновете на „Нефтохимик“. Те се срещнаха с общински съветници, за да обсъдят проблема с терените преди готвения протест в града утре...

публикувано на 19.07.19 в 08:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Дея Спорт" победи "Черно море" и на полуфинал среща ЦСКА

Първенецът от редовния сезон в Супер Волей "Дея Спорт" разгроми варненския "Черно море" в третия решителен четвъртфинален плейоф с 3:0 гейма. Момчетата на треньора Франческо Кадеду играха мотивирано, показаха класа и закономерно триумфираха пред около 500..

публикувано на 29.03.24 в 15:10

Цанко Цанков тренира на прочутия плаж Менли

Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7Цанко Цанков направи едночасова тренировка в океана тази сутрин. В района на прочутия плаж Менли, близо до Сидни, Цанков проведе първото си занимание..

публикувано на 29.03.24 в 14:26
Стефан Радев - кмет на община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

Общинският съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13..

публикувано на 28.03.24 в 15:22

Решителен трети мач между "Дея Спорт" и варненския "Черно море" днес

Решителен трети мач между отборите на "Дея Спорт" и  варненския "Черно море" ще определи единия от полуфиналистите в Супер Волей, съобщават от Община Бургас.Морското дерби е днес от 19:00 часа. Домакин е зала "Младост".  Двата отбора си размениха по една..

публикувано на 28.03.24 в 11:55

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119..

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26..

обновено на 23.03.24 в 13:11