Родители от групата срещу Стратегията за детето правят информационна среща в "Меден рудник"

Под надслов „Не пипайте децата ни“ довечера в комплекс Меден рудник е предвидена информационна среща, инициирана от групата Срещу стратегията за детето. Срещата е от 18 часа в парка на комплекса зад блок 450 в зона Б. Усилията на организаторите са насочени към това да запознаят по-голям кръг от родители с промените в Закона за защита на детето, които според тях реализират целите на стратегията, въпреки че тя не е приета. Основното искане е социалните услуги, които са свръзани с децата, да не се дават не неправителствени организации. 

Родителите от групата не са доволни от реакцията на властта към техните искания. Предишната им изява бе автопоход, който премина по бургаските улици, огласявайки исканията им.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър Нено Димов: Площадката за отпадъци край Атия е напълно безопасна (ОБНОВЕНА)

Жители на  Атия, Черноморец и Присад излязоха на протест срещу трите площадки за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, в близост до село Атия . Те скандираха: "Не искаме боклуци, искаме природа".  След като 2 часа близо 100 човека блокираха пътя за селото, недоволството се пренесе на площадката, край селото, където трябва..

обновено на 25.08.19 в 15:33

Созополският музей продължава сътрудничеството с Лувъра

 Директорът на  Археологическия музей в Созопол Димитър Недев отбеляза, че  забележителните им колекции представляват интерес и днес. В Созопол  е формирана националната колекция от древногръцки рисувани вази и амфори и най- голямата колекция в Европа на каменни котви, щокове, неслучайно котва е в емблемата на града. Съхраняваните мощи на..

публикувано на 25.08.19 в 09:40

28 години независимост на Украйна отбелязаха в Бургас

С тържество-концерт в КЦ „Морско казино” в  Бургас бе отбелязан Деня на независимост на Украйна. Събитието събра множество представители на украинската общност в града, както и гости. Почетният консул  в Бургас Димитър Караненов отправи поздравителни слова към присъстващите, в които изтъкна поддържането на традиционните връзки..

публикувано на 25.08.19 в 07:44

Протест в Атия срещу депата за отпадъци

Протестен митинг срещу изграждането на 3-депа за опасни отпадъци ще проведат жителите на созополското село Атия. Без да блокират движението на колите, те ще се съберат на входа на селото. В петиция до община Созопол протестиращите настояват за провеждането на местен референдум за преместване на 3-те депа на по-подходящо място. От министерството..

публикувано на 25.08.19 в 07:05

Слушател на БНР Бургас сигнализира за гейзер, който не спира да тече от сутринта до КАТ

Гейзерът е започнал да наводнява едното платно, близо до кръговото кръстовище до КАТ още от 6:30  часа тази сутрин, сигнализира наш слушател. По думите ѝ към момента промяна на ситуацията няма: "Още сутринта минахме и го видяхме  този теч. Той на кръговото до КАП преди моста, в посока ВХТИ. И двете пътни ленти вече са наводнени, а водата продължава..

публикувано на 24.08.19 в 16:39

И Несебър посрещна пчелари от цялата страна

За осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения,..

публикувано на 24.08.19 в 15:05

Започва набирането на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда

Министерство на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. По нея може да се кандидатства в две направления: * За изграждането на достъпна среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства; * За..

публикувано на 24.08.19 в 14:18