Най-мощният глас на планетата според Гинес е в Бургас

Смиляна Захариева ще огласи Морската градина с родопски чанове и кристална арфа


Жената с най-мощния глас на планетата според Рекордите на Гинес Смиляна Захариева е в Бургас, за да ни демонстрира силата на гласа си и желанието да лекува с него. Захариева е част от презентация на изданието за духовни практики и алтернативна наука „Списание 8“. Преди събитието на „Флората“ от 18 часа Смиляна даде специално интервю за предаването  „Ева в неделя“ на БНР-Бургас.

Пловдивчанката изпя уникалната песен „Излел е Дельо хайдутин“ при специлани условия и постигна невероятните 113.8 децибела. Това стана през септември миналата година, но едва това лято пристига чакания отговор от Рекордите на Гинес, че постижението й ще бъде вписано. Смиляна посреща новината в далечна Шри Ланка, докато е на среща с будисти. Тя сподели:

„Може би е гордост за България, защото  използвах родопската песен, за да излезе на преден план мощта на гласа ми. Забелязах, че тя нараства и затова посмях да си мисля в тази посока, та чак да напиша на Гинес. Беше сложно и имаше много изисквания от тяхна страна. Трябваше да подмина 110 децибела и да задържа пет секунди.“

Народната певица казва, че не прави нищо особено, за да поддържа гласа си, но се е замисляла дали да не го застрахова. Мечтата й е да лекува с гласа си. Вече са правени експерименти с камера аура, които показват, че енергийното поле на онези, които слушат изпълненията й се променя. Захариева вярва, че ще усъвършества това умение.

В Бургас Смиляна носи със себе си звукова инсталация от родопски чанове и кварцова кристална арфа. „Всичко това мисля, че добре ще се окомплектова със звука на вълните“, казва с усмивка носителката на световния рекорд за най-мощен глас.

Повече чуйте в звуковия файл. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поляци обикалят света 9 години на колела

След 9 години пътешествия по света през Латинска Америка и Азия и 84 000 километра, навъртяни с колело, поляците Кшищоф Йозефовски и Адела Тарковска достигнаха до България. Високи и слаби, с обветрени лица на хора, които живеят повече на открито, поляците Адела и Крис, посетиха Българското национално радио в Бургас, което се превърна в..

публикувано на 20.08.19 в 15:47
Откритият бронзов фрагмент от военна римска диплома на ветеран

Откриха част от римска военна диплома на ветеран от Деултум

Фрагмент от римска военна диплома е открит при разкопки в централната част на римския град Деултум край село Дебелт, община Средец. „Находката е уникална и това е първото подобно откритие за близо 4 десетилетия проучвания на някогашната римска колония“, съобщи директорът на археологическия резерват Красимира Костова. Намерена е част от..

публикувано на 19.08.19 в 16:16

На 20 август Ахелой отбелязва победата на цар Симеон Първи над ромеите

Честване на годишнина от една от най – големите битки през Средновековието ще се проведе утре в Ахелой. На 20 август 917 г. край едноименната река българските войски ръководени от цар Симеон Първи побеждават византийците. Българският владетел взема лично участие в боевете, начело на тежката конница. Изтласкана към морето, византийската..

публикувано на 19.08.19 в 13:41

Павлин Димитров - бургазлията с интересна професия "управител на остров Св. Анастасия"

Павлин Димитров е роден през 1981 година в морския ни град , зодия „Скорпион“, учил е в местния Колеж по туризъм, след това е завършил бакалаварска степен във ВТУ „Св. Кирил и Методий“ . Семеен, с едно дете. Димитров спечели конкурс за длъжността "управител на остров св. Анастасия“ обявен от Община Бургас сред стотици..

публикувано на 18.08.19 в 16:43

Маестро Стефан Диомов на фотосафари "В сърцето на Кения"

Композиторът Стефан Диомов посети Кения и се завърна с вълнуващи впечатления, опасни преживявания и прекрасни снимки. Снимките там се правят трудно защото навсякъде си възпиран от правила и ограничения - разказа маестрото,  любител на приключенията. "...Където те заведе джипът, там си и ти, не може да го напускаш, а самият джип пък няма..

обновено на 18.08.19 в 14:07

Мариана Праматарова: Чудесата са близо нас, но трябва да имаме очи да ги видим

На пътешествие из православните манастири в България и близките до нас балкански държави, ни повежда в своята нова книга Мариана Праматарова. Тя е посветена на сакралното и чудесата, които са близо до нас, и които се случват въпреки предубедеността ни към вярата: "Чудесата са винаги близо нас, на една ръка разстояние са. Трябва да имаме очи..

публикувано на 18.08.19 в 13:10

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.

Лятото е тук, истинско, слънчево и морско! Порадвайте му се, защото скоро мисли да си ходи. Спокойно има време до раздялата ни, сега е важно да се насладите на неделята. А тя се протяга като мързелива котка, ухае на вкусен сладкиш и ароматно кафе и е приятно топла като прегръдката на любим човек! Време е за релакс и сладки приказки в..

обновено на 18.08.19 в 11:56