"Булевард Демокрация" - на 22 юли

Служител по киберсигурност. Примерно

Държавата наказва държавата, защото държавата не си е свършила работата. Звучи ви като безмислица или нонсенс, както казват братята – французи? Значи не сте разбрали заплахата на Комисията за защита на личните данни (каквото и да прави тя) от санкция срещу НАП (тях всички ги знаем какво правят) относно изтеклите данни на някакви си 5 милиона, за които държавата каза, че не е кой знае какво. И, ако сега решите да се гневите – недейте. Ако държавата глоби държавата, то държавата ще вземе обратно държавните пари от държавата. Като в оня стар арменски виц „Абе, въртим тука едни пари“. Пък дали ще има ефект…

Напълно безплатно продължаваме следващата ни среща на ефирен адрес „Булевард Демокрация“, до 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – природата и луксозното – на един метър разстояние. Как почиващите в местността „Иракли“ приемат случващото се до техните палатки?

-  Новите мерки по Програмата за морско дело и рибарство бяха представени в Поморие.

-  Нови възможности за усвояване на европейски средства ще осигури програмата за регионално развитие до 2027 година. За какво ще са парите, кой ще ги получава и как ще се кандидатства разясни в Бургас заместник-министърът Деница Николова.

-  Няма как билетът за градски транспорт в Бургас отново да стане 1 лев, отсякоха общонски съветници.

-  И днес в предаването – ще изтеглим няколко печеливши: тези, които участваха в седмичната ни анкета и тези, които ще вземат два билета за фестивала „Бургас Джем“. В рубриката „Точка ком“ – колко струват личните ни данни и защитени ли са хората, които посещават порнографски сайтове.

-  И днес – култура, спорт, трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. „Димитър Димов“ приключва на 3 септември

На 3 септември ще бъде завършен булевард „Димитър Димов“ в Бургас. Ключовата транспортна артерия се ремонтира на етапи от началото на юни. Със седмица закъснение се движи графикът на ремонта заради неочакван ВиК проблем, съобщи зам.-кметът Чанка Коралска. „При участъка между 5D киното, изхода за ж.к. „Зорница“ и между бензиностанцията,..

публикувано на 21.08.19 в 08:28

Община Бургас иска над 2 700 000 лева аванс за ремонта на „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“

Община Бургас иска да получи авансово плащане в размер на над 2 700 000 лева по проекта, свързан с осигуряването на транспортен коридор по участъци от булевардите „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“. За целта общинските съветници трябва да упълномощят кмета на Бургас за издаване на Запис на заповед в полза на регионалното..

публикувано на 20.08.19 в 16:38

"Булевард Демокрация" - на 20 август

Не една, не две, а седем (седем!!!) компании искат да строят АЕЦ „Белене“. Това – руснаци, корейци, германци… Не една, не две – а четири компании пък са заявили интерес да купуват ток от бъдещата централа. Почна се. Не можеше все да теглим късата клечка, нали? И все на нас да се падат слабите карти. Сега ще си построим централката и цял..

публикувано на 20.08.19 в 15:06

Заради аварии в общината на няколко места е спряно водоподаването

На няколко места в Бургас заради аварии е спряно водоподаването: - на ул. "Любен Каравелов" №30 - в к-с"Изгрев" м/у 34 и 35 блок  - село Твърдица  - кв."Лозово" нивата  След приключване на ремонтните дейности ще бъде възстановено водоподаването.  Без вода днес  до 17:00ч. поради възникнала авария ще бъдe и село Димчево .

публикувано на 20.08.19 в 09:45

Навършват се 1102 години от прочутата битка край река Ахелой

Честване на годишнина от една от най-големите битки през Средновековието предстои днес в Ахелой. На 20 август 917 г. край едноименната река българските войски ръководени от цар Симеон Първи побеждават византийците.  С празнично шествие, панихида и концерт ще бъдат отбелязани 1102 години от прочутото сражение, преди което за първи път се отслужва..

публикувано на 20.08.19 в 09:20

Според една част от бургазлии химическата кастрация трябва да се прилага и в България

Химическата кастрация би трябвало да се прилага  като метод и в България. Поводът за това  е предложението на ВМРО след случая с изнасиленото и убито преди дни 7-годишно момиченце в село Сотиря. Това мнение изразяват голяма част от запитаните от нас бургзлии: "Би трябвало да се прилага в случаите, когато се вижда че лицето не подлежи на..

публикувано на 20.08.19 в 08:53

Десетки се присъединиха към гражданското бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин

Снощи в Сливен пред сградата на общината десетки се присъединиха към гражданско бдение в подкрепа на семейството на убитата Кристин.  На площада пред общината  в Сливен присъстваха  десетки граждани и роднини на убитата 7-годишна Кристин. Сред тях бе и бабата на детето Милка Георгиева, която поиска най-жестокото наказание за Мартин Трифонов, след като..

публикувано на 20.08.19 в 07:43