Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите гласуват окончателно отлагането на либерализацията на пазара на тока

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков. Депутатите решават окончателно и дали да отложат с една година либерализацията на пазара на електроенергия. Първа точка в приетия дневен ред са промените в Закона за..

публикувано на 25.04.24 в 08:57

Стопирането на соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на сесията /ОБНОВЕНА/

Докладната записка за стопиране на проекта за соларен парк край селата Дюлево, Дебелт, Светлина и Суходол  остана извън дневния ред на днешното заседание на общинския съвет в Средец. Десетки жители на засегнатите села очакваха в залата отмяна на решението за изграждане на фотоволтаична централа до селищата им.  Докладна записка за стопиране на..

обновено на 24.04.24 в 14:05

Ивайло Вълчев:„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1

„Има такъв народ“ има готовност за предстоящите избори 2 в 1. Това коментира бургаският депутат Ивайло Вълчев. Според него позициите на партията сега са по-добри в сравнение с предходните избори.   "На парламентарните избори партиите, които бяха в сглобката, особено ПП - ДБ, те ще трябва много да се обясняват на своите избиратели. Мисля, че..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Тренд" за нагласите преди вота 2 в 1: ГЕРБ-СДС водят с над 9% пред ПП-ДБ

Над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори. Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение, а 11% оценяват положително промените в Конституцията – в частта ѝ за служебния кабинет. Това са малка част от изводите от последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг..

публикувано на 24.04.24 в 09:39

Емил Пейчев се оттегли от Общинския съвет в Царево

Емил Пейчев внесе заявление в деловодството на Общинския съвет в Царево, с което обяви оттеглянето си като общински съветник. В съобщение в социалните мрежи, той обясни: „Винаги съм заявявал, че трябва да има ограничение до два мандата за всяка избираема от народа длъжност, за да се предостави възможност на нови лица да се включат и..

публикувано на 24.04.24 в 08:52

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 08:09
Константин Бачийски

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ. Това обявиха от партията с писмо до медиите.  В него пише: "Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни..

публикувано на 23.04.24 в 15:29