Димитър Бойчев: Имаме над 100 номинации за общински съветници в Бургас
Единодушно бургаската организация на ГЕРБ посочи на общинското събрание провело се снощи в Бургас.досегашния кмет Димитър Николов за още един мандат.  Над 100 са кандидатурите за общински съветници, които ще бъдат изпратени за одобрение в Изпълнителната комисия на партията. 
В сутрешното предаване на БНР Бургас "Акценти": областният лидер Димитър Бойчев обобщи:

"Кандидатурата на Димитър Николов очаквано беше номинацията на всички клубове, но това е доказано с три мандата работа. Имаме над 100 номинации за общински съветници в Бургас. 
Със сигурност ще има приемственост, ще има много нови лица, които ще попаднат в листата. Амбицията ни е минимумът, който да направим е  да имаме същата представителност в Общинския съвет, а защо не и да повишим тази бройка..
Димитър Людиев,досегашният водач на групата на общинските съветници няма да се кандидатира за следващия местен парламент.. Той оваканти поста, защото е доста ангажиран човек и това е причината да се оттегли, но през тези мандати, въпреки всичко се справи перфектно с всички свои ангажименти Неговото място ще бъде заето отново от  стойностен човек.
Възложил съм на общинското ръководство, да изготви анализ на всички общински съветници, за тяхната дейност А новата листа ще бъде наредена обективно, това само мога да кажа предварително. До 10 август приключват събранията на всички ръководства в областта. Едва след това ще имаме конкретна яснота. ",
допълни той.

Чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Административни директори да отговарят за Стария Несебър и за Слънчев бряг, предлага Атанас Терзиев

Към община Несебър да се обособят нови позиции за административни директори, които пряко да отговарят за Стария град и за Слънчев бряг. Това предлага за оптимизиране на работата в администрацията и за облекчение на гражданите, кандидатът за кмет на Несебър и настоящ общински съветник - Атанас Терзиев. Идеята е административните директори да бъдат с..

публикувано на 19.09.19 в 17:32

Поне трима души атакуват кметския пост в Царево

Поне трима ще са кандидатите за кметския пост в Царево. ГЕРБ издигат за трети мандат настоящият градоначалник Георги Лапчев, БСП – досегашният общинският съветник Живко Жеков, а от „Гергьовден“ ще се бори Емил Пейчев. Още преди месеци Георги Лапчев беше заявил новия си мандат. Един управленски цикъл не завършва с края му, затова ще..

публикувано на 19.09.19 в 17:28

ГЕРБ, БСП и ВМРО регистрираха кандидатите си за изборите в Малко Търново

Илиян Янчев официално е регистриран в ОИК – Малко Търново като кандидат за кмет, издигнат от партия „ГЕРБ“. Регистрирана е и листа за общински съветници, в която Янчев не е включен, водач е Иван Янгьозов. Пламен Градев е номинацията за кмет на с. Звездец БСП регистрираха техният кандидат за общината – Георги Бъклев. Той е на второ място в..

публикувано на 19.09.19 в 12:37

Ивайло Дражев се кандидатира за кмет официално

Ивайло Дражев официално се кандидатира за кмет на Бургас. Известният от близкото минало политик влиза в местния вот с регистрацията на партия „Свобода“. Дражев обяви номинацията си още в началото на август и обяви, че ще води и листата с кандидати за съветници.

публикувано на 19.09.19 в 12:32

Живко Жеков е кандидатът на БСП за кмет на Царево

Между Кирил Елефтеров и Яни Янев трябваше да избират социалистите кандидат за кмет на Царево снощи. И двамата са си направили самоотвод, съобщи Яни Янев за БНР Бургас. Той е и лидер на общинската структура в морския град. Обединихме се около Живко Жеков: Разпознаваема личност е Живко Жеков, с три мандата общински съветник зад гърба си. Политически..

публикувано на 19.09.19 в 09:19

Тихомир Янакиев: Нужен е финансов одит на Община Созопол

Финансов одит на Община Созопол, преди реализацията на каквито и да е планове, предвижда кандидатът за кмет от БСП Тихомир Янакиев. Той посочи, че акцентите в програмата ще са насочени към хората и грижата за тях, но поясни, че това може да се осъществи само след резултатите от проверката: „Да се види какво е наистина състоянието в..

публикувано на 19.09.19 в 07:30

Германова: Гребенаров и Пинелов няма да са в листата, не пожелаха да работят с мен

Досегашният общински съветник Георги Пинелов и ексобластният управител Константин Гребенаров няма да са в листата за общински съветници на ГЕРБ в Созопол. Те не пожелаха да работят заедно с мен, коментира кандидатът за кмет Красимира Германова. Сред приотитетите си тя посочи подобряване на финансовото оздравяване на общината и посочи, че има..

публикувано на 19.09.19 в 07:00