ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 6-ти август

Добро утро на 6 август - Преображение Господне! За всички вярващи християни този ден е свързан с промяна и с нова надежда. Според българския народен календар от днес настъпва и трайно преобразяване в природата. Слънцето започва да намалява силата си, денят също намалява, нощите стават по-студени, водите на реките и изворите охладняват.

Но не така го усещаме по морето, където се задава поредният отпускарски летен ден, с ярко слънце и отрупани плажове. И разбира се туристи, които смятат, че барът е до морето и морето е до бара…

За туризма, рибата и фестивалите очаквайте и от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Акцентите ни днес до 10.00:

В темата ни днес – Представяме ви една от новите мерки по Програмата за морско дело и рибарство, от която могат да се възползват от бранша. 

Излязоха номинациите на ГЕРБ за кметската битка в Созопол – кои са кандидатите?

В минутите за култура ви разказваме за второто издание на фестивала «Буургсток», посветено на 50-годишнината на едно от най-легендарните арт - събития на епохата - фестивала Уудсток. Бургаският фест е вдъхновен от епохата на 60-те и 70-те години и ще събере почитателите на рок-музиката и модерната литература.

Преглед на печата и хороскоп очаквайте още в срещата ни тази сутрин.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 16-ти септември

Понеделнишкото утро идва и с трепетно вълнение за малки и големи, учители, родители и ученици, защото днес откриваме новата учебна година. Наглеждайте да не кипне кафето, не забравяйте да изключите ютията, на излизане от вкъщи и дано да сте купили букетите от снощи…Така вълнуващо започва 16-ти септември, а по-важното и интересното..

публикувано на 16.09.19 в 07:04

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 13-ти септември

Две блондинки си говорят: - Мила, ти знаеш ли, че тази Нова Година се пада в петък! Другата възкликва: - Олееее, дано само да не е петък 13-ти… Е, добро да ни е утрото на петък 13-ти! Ако сте суеверни, гледайте поне да не ви мине черна котка път. Иначе и да обяснявате на шефа, че днес не е добре да се работи, повярвайте, няма..

публикувано на 13.09.19 в 07:02

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 11-ти септември

Добро утро на 11-ти септември - дата, която преди 18 години промени света. Но докато ехото на времето продължава да кънти в теории и анализи, нека ви припомня една мъдра мисъл: Най-хубавият ден — това е днешният! Посрещаме сряда със свежи идеи и новини, и от сутрешния ефир на БНР Бургас, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. В темата..

публикувано на 11.09.19 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 10-ти септември

Добро утро от брега на морето, където на 10-ти септември се събуждаме със звуците на отиващото си лято, като търкалянето на куфарите на заминаващите туристи върху асфалта. Ако сте много тихи и се заслушате добре, можете да чуете и падането на листата… Цветно настроение и новини обещаваме от сутрешния ефир на БНР Бургас, ето какви са акцентите..

публикувано на 10.09.19 в 06:52

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 8 СЕПТЕМВРИ

За пътешествие с палатка разказва Петя Кокудева. Специалната ни Ева днес е писател, сценарист и копирайтър, но днес ще чуем приключенията и личния й поглед към различни места и култури - от Скандинавия и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ. Една мис без пластични корекции и татуировки – все по-голяма рядкост, представяме днес. Именно..

публикувано на 08.09.19 в 12:55

ОТВОРИ ОЧИ С БНР-БУРГАС ОТ 7 ДО 10 ЧАСА НА 5 СЕПТЕМВРИ!

Добро утро, смели хора! Такива сме всички, които в ранни зори поемаме дългия път към неизвестния ден. Най-предвидливите имат план, други се носят по течението с малка лодка, на която пише  "каквото дойде", а има и такива, които със затаен дъх очакват всяко предизвикателство като вдъхновение. А вие от кои сте? Ето и акцентите в сутрешния ефир:..

публикувано на 05.09.19 в 07:14

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 4-ти септември

Знаете ли каква е ползата от ранното ставане? Освен, че усещаме по-сладък аромата на първото кафе, първи научаваме за събитията, случили се, докато сладко сме спали… Всичко по-важно, интересно и любопитно 4-ти септември, очаквайте и в сутрешния ефир на БНР - Бургас, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. В темата ни днес – Тръгнаха..

публикувано на 04.09.19 в 07:01