Хотелиерът Антон Тръпков: "Август губи статута си на ваканционен месец номер едно"

От 10 до 15% са намаленията, които предлагат хотелите в Поморие за резервации в средата на август, коментира хотелиерът  Антон Тръпков. По думите му морският град е пълен почти на сто процента и сезонът не се различава много от миналогодишния.

"В момента двойна стая със закуска е на цени от 90 - 100 лева, в зависимост от класификацията на стаята, дали има изглед на море, дали е по-луксозна. Това са ценовите параметри, в които в момента влизат три или четири звездни категории хотели. През последните няколко години тенденциите са, че август месец губи статута си на ваканционен месец номер едно. вече е доста разтеглено това понятие".

Удължаването на сезона зависи от няколко компонента, поясни още Антон Тръпков. На първо място, като доколко атмосферни условия септември месец ще бъде благоприятен и от друга страна трябва да се види много добре конкурентните пазари на българския какви цени предлагат, за да не се допуснат грешки, уточни хотелиерът.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поставят капани за диви прасета в разрешената част за ловуване на „Сините камъни“

Капани за диви прасета ще бъдат поставени в разрешената за ловуване част на „Сините камъни“. Природният парк е с територия от близо 11 000 хектара, като 4 200 хектара от тях са разрешени за лов. Мерките са превантивни и целят занижаване на риска от евентуалното разпространение на заболяването „африканска чума по свинете“, стана ясно на поредното..

публикувано на 17.09.19 в 16:07
Снимката е илюстративна.

За пореден път БДЖ отменя влак без да уведоми пътници

Влакът от Бургас за Карнобат, тръгващ в 16.50 ч. е бил отменян няколко пъти през последните дни. За това сигнализира слушател на БНР- Бургас. Атанас Стоянов от Айтос пътува всеки ден към Бургас и обратно. През последните дни той забелязва, че информацията за отменянето на линията се пуска в последния момент. „В приложението на БДЖ до..

публикувано на 17.09.19 в 15:07

Булевард Демокрация на 17 септември

Темите във вторник, 17 септември: Предизборната надпревара за кметския пост в Малко Търново. Темата за предстоящия вот продължаваме с кандидата на ГЕРБ Илиян Янчев. Михaил Cтaнчeв, кoйтo зacтрeля хaзaртния бoc Кocтa Никoлoв-Миджуринa и прocтрeля бившaтa cи приятeлкa Cимoнa Тoдoрoв, признa винaтa си. Информация от съда за хода на делото...

публикувано на 17.09.19 в 14:35

С близо 4 милиона лева ремонтираха основни улици в Средец

С близо четири милиона лева ремонтираха основни улици в Средец през последните две години. Част от средствата са по оперативни програми и от държавния бюджет, другите са от бюджета на общината. През 2018 година бе извършен основен ремонт на улиците "Дунав", "Георги Кирков", "Тодор Павлов" и част от "Димитър Благоев" със средства от бюджета..

публикувано на 17.09.19 в 13:41

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 17 СЕПТЕМВРИ:

Правете това, в което вярвате и вярвайте в това, което правите. Всичко останало е загуба на време и енергия. Добро утро във вторник, 17 септември!  Освен Вяра днес ви желаем и надежда, за да бъде денят ви прекрасен, любов за да го напълните със смислени чувства и мъдрост, за да посътпвате правилно! Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 17.09.19 в 06:48

"Булевард Демокрация" - на 16 септември

2019-та година е хубава година, в която да се води разговор за свободата на словото. Особено покрай нетагивните статистики, нареждайки ни след 100-отното място в света по тази класация. Но, докато чакаме СЕМ да излезе с решение относно създалата се ситуация в БНР, всичко това, което се случи в обществената медия у нас е и по своему полезно...

публикувано на 16.09.19 в 14:59

УМБАЛ Бургас произвежда сама кислород

От няколко дни УМБАЛ Бургас произвежда сама кислорода, използван за медицински цели в отделенията. Болницата пусна в експлоатация нова кислородна инсталация, която успешно премина тестовете и вече работи с пълен капацитет. Инсталацията е изградена с ноу-хау на датска компания за кислородни генератори. Тази техника позволява кислородът да се извлича от..

публикувано на 16.09.19 в 14:28