Със злато се завърнаха бургаските математици от състезание в Южна Африка

Автор:

Куп отличия завоюваха математиците на ППМГ „Акад.Никола Обрешков“в Бургас. Те се завърнаха Дърбан, Южна Африка, където се проведе Международното математическо състезание за ученици - International Mathematics Competition (SAIMC 2019).

При големите златен медал спечели Ангел Христов. Негов преподавател е г-жа Ганка Вътева. Двата сребърни медала отидоха при Аляра Махмудова и Виктор Шаовчев. А бронза, при Теодора Тодорова. 

В отборното състезание нашият отбор се класира като втори подгласник и спечели купа и бронзови медали, а индивидуалните резултати на тримата най-добри им донесе купа за първи подгласник в груповото класиране.

При малките Стилиян Кожухаров завоюва сребърен медал, а Веселина Иванова грабна бронза. 

В отборния кръг нашите участници спечелиха купа и бронзови медали. Индивидуалните резултати на тримата най-добри пък им донесоха купа за втори подгласник в груповото класиране, 

Община Бургас подпомогна финансово не само пътуването на отличните  математици, но и организира за тях едно невероятно двудневно сафари в резервата Сейнт Лусия, провинция Квазулу- Натал. 

Тази година участие взеха ученици от 27 страни, сред които България, Австралия, Канада, Китай, Кипър, Индия, Индонезия, Хонг Конг, САЩ, Виетнам, Тайланд, Румъния, Филипини, Шри Ланка, Тайван, Узбекистан, Малайзия, Мексико, Тунис, Иран, Гана, Зимбабве и др.


СнимкаСнимкаСнимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписаха новия колективен трудов договор на медицинските специалисти към община Бургас

По-високи трудови възнаграждения ще получават медицинските специалисти, работещи в детските ясли, в градините и училищните здравните кабинети към Община Бургас. Увеличението на основните стартови заплати в новото споразумение е с повече от 21 %. Новите и по-добри условия, влизащи в сила още от август, са заложени в новия колективен трудов договор,..

публикувано на 20.08.19 в 11:17
Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол

Над 150 свободни места в гимназиите в Ямболско

Две паралелки в ямболски гимназии може да бъдат закрити през новата учебна година поради недостиг на ученици след осми клас. Свободните места в гимназиите в областта са над 150. На- голям брой,18 незаетите места, е в Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в специалността "Технологичен и микробиологичен контрол". След..

публикувано на 18.08.19 в 15:03

Музеят в Поморие провокира най-малките с образователна програма

За първа година, Историческият музей в Поморие предлага забавно - образователна програма за най-малките си посетители. Това каза за БНР - Бургас Любка Николова, уредник в музея. Програмата се нарича „Млад откривател“, поясни тя: „Тя е ориентирана към най-младите посетители – към дечицата, гости и жители на града ни. Представлява, в рамките..

публикувано на 17.08.19 в 11:28
Стефан Иванов

Бургазлията Стефан Иванов е сред най–добрите по география в света

Стефан Иванов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас спечели сребърно отличие на Международната олимпиада по география в Хонг Конг.   Това е поредно голямо отличие за него, той е печелил престижни отличия в олимпиади и по физика, астрофизика и астрономия. В интервю за БНР Бургас момчето сподели, че състезанието е протекло много по-различно от..

обновено на 16.08.19 в 12:14

Бургаски математици спечелиха престижни международни отличия

Възпитаници на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" спечелиха престижни отличия от международни състезания по различни предмети. Единайсетокласникът Кристиан Минчев спечели сребърен медал от най-престижното математическо състезание в световен мащаб. Това е Международната олимпиада във Великобритания. Там българският национален отбор завоюва 19-то място от общо..

публикувано на 15.08.19 в 14:52

Строителните дейности на новата детска градина в квартал "Черно море" приключват

Приключват строителните дейности за изграждане на чисто нова детска градина в бургаския квартал "Черно море". В дните до 15 септември ще се довърши работата в двора и вътрешните помещения, за да може да се внесат мебелите и новото оборудване. В сравнение с преди, разликата в комфорта, а и в предпоставките за качествено обучение, ще е голяма както за..

публикувано на 12.08.19 в 13:06

Всички бургаски първолаци ще влязат в ремонтирани и модерно оборудвани класни стаи

По проекта "Първокласно начало" започна повсеместен ремонт на класните стаи в Бургас, които наесен ще посрещат първолаци. Това се случва във всички училища на територията на общината - от най-голямото градско до най-малкото селско. Пълна промяна ще претърпят 100 класни стаи. В тях ще има антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови..

публикувано на 09.08.19 в 13:15