Всички бургаски първолаци ще влязат в ремонтирани и модерно оборудвани класни стаи

Автор:

По проекта "Първокласно начало" започна повсеместен ремонт на класните стаи в Бургас, които наесен ще посрещат първолаци. Това се случва във всички училища на територията на общината - от най-голямото градско до най-малкото селско.

Пълна промяна ще претърпят 100 класни стаи. В тях ще има антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове (с опция да се конфигурират по различен начин), нови интерактивни дъски, които могат да се комбинирани с електронни учебници и електронен дневник.

"Проектът "Първокласно начало" има и друго измерение, освен материалното, което е също толкова важно. С него въвеждаме нови форми на работа в първи клас, съчетаващи най-доброто от българския и опита на други европейски държави в образованието", каза кметът Димитър Николов.

За тази цел по-рано през годината Община Бургас организира и проведе обучения на десетки учители за работа с нови технологии и нови методики за обучение.ВИЖТЕ ОЩЕ

Подписаха новия колективен трудов договор на медицинските специалисти към община Бургас

По-високи трудови възнаграждения ще получават медицинските специалисти, работещи в детските ясли, в градините и училищните здравните кабинети към Община Бургас. Увеличението на основните стартови заплати в новото споразумение е с повече от 21 %. Новите и по-добри условия, влизащи в сила още от август, са заложени в новия колективен трудов договор,..

публикувано на 20.08.19 в 11:17
Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол

Над 150 свободни места в гимназиите в Ямболско

Две паралелки в ямболски гимназии може да бъдат закрити през новата учебна година поради недостиг на ученици след осми клас. Свободните места в гимназиите в областта са над 150. На- голям брой,18 незаетите места, е в Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в специалността "Технологичен и микробиологичен контрол". След..

публикувано на 18.08.19 в 15:03

Музеят в Поморие провокира най-малките с образователна програма

За първа година, Историческият музей в Поморие предлага забавно - образователна програма за най-малките си посетители. Това каза за БНР - Бургас Любка Николова, уредник в музея. Програмата се нарича „Млад откривател“, поясни тя: „Тя е ориентирана към най-младите посетители – към дечицата, гости и жители на града ни. Представлява, в рамките..

публикувано на 17.08.19 в 11:28
Стефан Иванов

Бургазлията Стефан Иванов е сред най–добрите по география в света

Стефан Иванов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас спечели сребърно отличие на Международната олимпиада по география в Хонг Конг.   Това е поредно голямо отличие за него, той е печелил престижни отличия в олимпиади и по физика, астрофизика и астрономия. В интервю за БНР Бургас момчето сподели, че състезанието е протекло много по-различно от..

обновено на 16.08.19 в 12:14

Бургаски математици спечелиха престижни международни отличия

Възпитаници на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" спечелиха престижни отличия от международни състезания по различни предмети. Единайсетокласникът Кристиан Минчев спечели сребърен медал от най-престижното математическо състезание в световен мащаб. Това е Международната олимпиада във Великобритания. Там българският национален отбор завоюва 19-то място от общо..

публикувано на 15.08.19 в 14:52

Строителните дейности на новата детска градина в квартал "Черно море" приключват

Приключват строителните дейности за изграждане на чисто нова детска градина в бургаския квартал "Черно море". В дните до 15 септември ще се довърши работата в двора и вътрешните помещения, за да може да се внесат мебелите и новото оборудване. В сравнение с преди, разликата в комфорта, а и в предпоставките за качествено обучение, ще е голяма както за..

публикувано на 12.08.19 в 13:06

Със злато се завърнаха бургаските математици от състезание в Южна Африка

Куп отличия завоюваха математиците на ППМГ „Акад.Никола Обрешков“в Бургас. Те се завърнаха  Дърбан, Южна Африка, където се проведе Международното математическо състезание за ученици - International Mathematics Competition (SAIMC 2019). При големите златен медал спечели Ангел Христов. Негов преподавател е г-жа Ганка Вътева. Двата сребърни медала отидоха..

публикувано на 08.08.19 в 09:31