Шофьорите, които сядат зад волана след употреба на наркотици са на възраст между 18 и 25 години

наркодрегер
Снимка: /hala.bgСпоред данните на Пътна полиция най-често водачите, които са констатирани да шофират след употреба на ,упойващи вещества са млади хора,  на възраст между 18 и 25 години,  каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

"От една страна е важен и факторът употреба на алкохол и наркотични вещества, който въпреки активността на служителите от Пътна и от Охранителна полиция, към момента продължава да е на лице. във всяко едно от крайбрежните управления - Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Царево и Приморско, благодарение на местната власт тези управления са снабдени с дрегери за тестване на водачите за употреба на наркотични вещества. Те се ползват изключително активно в летния период. 
Констатациите са действително безпристрастни. В повечето от случаите самите водачи отказват да дадат кръв за химичен анализ, като по този начин признават вината си за употребата на наркотик. Образува се бързо полицейско производство. Ако водачът откаже да бъде тестван това не означава, че на водача ще му бъде простено и е невинен. Задължително ще лбъде санкциониран по надлежния ред. ще дадат и кръв за химичен анализ, за доказване по безспорен начин дали шофьорът е употребил алкохол или наркотици", посочи още Цветелина Рандева.


“Чуйте повече в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ришки проход

До 11 часа днес движението на автомобили в района на Ришки проход ще е ограничено

До 11:00 часа днес движението по второкласната пътна отсечка Шумен–Бургас при Ришки проход временно е ограничено в двете посоки. Причината преминаване на два товарни камиона с извънгабаритен товар, предупреждава Агенция "Пътна инфраструктура".  Движението  се регулира от "Пътна полиция".  Планирано се отбиват и спират преминаващите автомобили...

публикувано на 23.08.19 в 08:56

Обновиха сградите на полицията и Общината в Малко Търново

С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районното управление и Общината в Малко Търново. Средствата за реализирането на проектите са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година. Подобряването на енергийната ефективност на двете сгради е реализирана за срок от 30..

публикувано на 22.08.19 в 17:11

Откриха нов арест в Сливен

Съкратеното съдебно производство, при особено тежки случаи, е разумно да отпадне, заяви зам.- правосъдният министър Николай Проданов при откриването на новия арест в Сливен.  Законодателната промяна ще бъде факт, но проблемите с нея частично ще бъдат решени, посочи Проданов. В момента в България има проблеми с опазването на личното..

публикувано на 22.08.19 в 14:32
Снимката е илюстративна

Двама са с опасност за живота заради несъобразена скорост

Лек автомобил изгоря напълно по  пътя с. Кампчия – с. Съединение. От ОД на МВР Бургас съобщават, че 22-годишният водач от Съединение е карал с несъобразена скорост се е сблъскал в мантинелата и бетонов фундамент.  След удара, автомобилът е пламнал и изгорял.  Шофьорът и един от спътниците му са настанени с множество травми и с опасност за живота...

публикувано на 22.08.19 в 10:18

Днес се очакват пледоариите по делото за убийството на Мастара

Днес се очакват пледоариите по делото за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара през 2002 година. Съдебната сага ще приключи така както и започна, с поредица от отлагания. Последното заседание в бургаския окръжен съд в началото на месеца бе отложено заради заболяване на адвокат Иван Еланджиев, защитник на Тодор Неделчев. Пламен..

публикувано на 22.08.19 в 08:15

Протестиращи в Сливен поискаха доживотна присъда за заподозрения за убийството в Сотиря

За втора поредна вечер пред сливенската болница се събраха жители на село Сотиря. Те настояват за справедлива присъда на извършителя на убийството на 7–годишната Кристин. Събралите се пред болничното заведение искат на извършителя да бъде наложена доживотна присъда без право на замяна. По- рано днес бабата на убитото дете беше категорична, че ще съди..

публикувано на 22.08.19 в 07:27

Бомбени заплахи към летище Бургас

Бомбените заплахи към четири летища, сред които и Бургас са били отправени днес с използването на доставчици на електронни съобщения извън територията на България.  От ГДБОП обясниха, че подобни съобщения за заплахи за поставени взривни устройства са били получени преди ден в медии в различни държави-членки на ЕС. И сега..

публикувано на 21.08.19 в 21:13