Финалът на регатата "Кор Кароли" ще бъде в неделя в Бургас, стартът е в четвъртък от Варна

Снимка: nauticabull.com
Регатата „Кор Кароли“ ще стартира в четвъртък  в 10:00 часа, но тази година гонките ще започнат от варненския залив. Финалът ще бъде даден на Морската гара в Бургас. Маршрутът е Варна-Балчик-Свети Влас-Несебър-Бургас. 

До този момент по електронен път са потвърдили участие 13 екипажа. Има участници от Украйна, под чужд флаг български екипажи, също от Созопол, Бургас, Варна и Балчик. Първата регата е била през 2001 година. Трудно е набрала скорост, защото е имала голяма конкуренция, за разлика отсега, заради нарасналата активност, както на участниците, така и на дистанцията. Това обобщи главният съдия на регата Хенрих Кокончев:


"Започнахме с идеята, че тази регата ще бъде различна от другите Има регата във Варненското крайбрежие. Има бургаска регата в залива, който е много дълбок и хубав, по-хубав от варненския, с марини и острови. Сега "Кор Кароли" е най-утвърдената регата, най-посещаваната, най-търсената.  Не го казвам това като хвалба, а като фактология, поради дългите гонки. Регатата стартира на 15-ти август, в петък е същинската надпревара", каза той. 

Началото на всеки един състезателен ден ще бъде в 10:00 часа, уточни Кокончев.


"На 17 август тръгването е от Балчик за Свети Влас,  50 мили. Последната гонка е от Свети Влас в посока Бургас на 18 август. Очакваме 40 яхти и техните екипажи. Някои са с по 5, други с 8 членни екипажи, зависи от класовете на яхтите. "

В неделя предстои и награждаването на Морска гара, допълни Хенрих Кокончев. 

Чуйте повече в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас отново е домакин на Държавното първенство в най-масовия ветроходен клас „Оптимист”

За поредна година град Бургас и Яхт клуб "Черноморец" са домакини на Държавното първенство в най-масовия ветроходен клас у нас - "Оптимист". Състезанието се провежда с изключителното съдействие на Община Бургас, Пристанище Бургас и Българска Федерация Ветроходство. Бургаският залив ще бъде изпълнен с бели платна в дните от 22 до 25 август...

публикувано на 21.08.19 в 11:42

Екипажът на Evil Woman грабна голямата награда на регатата "Кор Кароли"

Екипажът на яхта "Evil Woman" от клуб "Св. Никола" - София с шкипер Петър Димитров грабна голямата награда "Синя лента" от 19-то издание на международната ветроходна регата "Кор Кароли". За първи път финалът беше в град Бургас. Яхтата "Evil Woman" измина състезателното разстояние за най-кратко време - 14 часа и 55 минути, с което заслужи "Синя лента"..

публикувано на 19.08.19 в 11:20

Шахматен турнир ще се проведе в “Акве Калиде“ на 31 август

Турнир по ускорен шах ще се проведе в Туристически комплекс "Акве Калиде" на 31 август. Събитието се организира за поредна година от престижния бургаския шахматен клуб "БУРГАС-64", в партньорство с Община Бургас.   Състезанието ще се проведе в седем кръга по швейцарската система - 10 мин. плюс 5 сек. добавка. Право на участие имат всички, желаещи с..

публикувано на 19.08.19 в 10:42

„Нефтохимик“ победи „Струмска слава“/Радомир/ с 3:0

„Нефтохимик“ записа трета домакинска победа, съобщиха от пресцентъра на клуба. В мач от V кръг на Втора лига, „шейховете“ се наложиха над „Струмска слава“ /Радомир/ с 3:0, добавяйки нови три точки към актива си. Първата част на двубоя премина под диктовката на „Нефтохимик“, но сериозните опасности и пред двете врати бяха малко. В 21-ва минута..

публикувано на 19.08.19 в 08:21
турнир в Талин

Откриват турнира по бадминтон „Алексей Гейман“

Над 100 състезатели от 10 града ще спорят за купите и медалите на традиционния турнир по бадминтон "Алексей Гейман", който се провежда до неделя в спортната зала "Никола Станчев" в Бургас. Входът е свободен. Това е петото издание на атрактивната надпревара. Официалното откриване е в днес 12:00 часа. Бургаските представители..

публикувано на 17.08.19 в 10:45

Петото издание на Burgas Skate Open стартира днес

Днес предстои  петото издание на Burgas Skate Open.  Най-голямото скейтборд събитие в България, тази година ще се проведе в рамките на три дни - 16,17,18 Август, като професионалисти от цял свят ще се борят за внушителен награден фонд. 18 чуждестранни майстори на дъската ще участват в Burgas Skate Open 2019. Те ще представят държавите Колумбия,..

публикувано на 16.08.19 в 09:06

От днес до неделя - турнир по бадминтон

Над 100 състезатели от 10 града ще участват на традиционния турнир по бадминтон "Алексей Гейман", който ще се проведе от днес  до неделя в спортна зала "Никола Станчев". Входът е свободен. Това е петото издание на атрактивната надпревара. Организатор е СК"Бадминтон", с подкрепата на община Бургас. Началото е от 11:00 часа. Участниците са разпределени..

обновено на 16.08.19 в 08:11