Бисер Русимов от ОЗБГ влиза в листата на СЕК за изборите в Бургас (обновена)

| обновено на 14.08.19 в 13:54
Бисер Русимов (вдясно) и Константин Бачийски

Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) ще е част от листата на Средна Европейска Класа (СЕК) за предстоящия местен вот в Бургас. Това обявиха на съвместна прескоференция Русимов и заместник – председателят на партията Константин Бачийски.

Като член на организацията, ние сме имали редица полезни инциативи, сред които противодействие на манипулациите на вота в Турция, борбата с битовата престъпност, със замърсяването на въздуха, посочи Бисер Русимов. А в лицето на Константин Бачийски срещаме човек, чийто действия говорят вместо думите, добави той. Битовата престъпност и е сред приоритетите на кандидат – политика:

„Може да се предприемат действия, които, стъпка по стъпка, да се следват. Една от стъпките, която направихме ние, като организация, е поставянето на камери в една от проблемните зони на гр. Бургас, а тя е Старата поща. Това нещо беше внесено в Общинския съвет, беше гласувано, отново подкрепено от Константин Бачийски. Успяхме да го извоюваме и смятаме, че там престъпността беше сведена до минимум“

Другият аспект, на който той акцентира е Стратегията за детето, която е по-скоро национален, а не регионален въпрос. Бачийски поясни:

„Общината е пряк участник и е замесена в извършване на социалните дейности по места. Тоест – всички социални служби и организации работят през общината и с решение на общинския съвет по определени казуси. Така че, когато човек е в общинския съвет, има пряка възможност да оказва влияние върху взимането на решения и съответно - в каква посока ще се развиват нещата"

Бисер Русимов ще е част от гражданската квота на СЕК.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските социалисти почетоха 116-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива

Множество членове и симпатизанти на БСП от Бургаска област преклониха глава на Петрова нива пред героите, загинали в Илинденско-Преображенското въстание. В събота вечер на святата местност бе отбелязана 116-ата годишнина от избухването на въстанието с атрактивна възстановка на събитията от паметната дата. Сред официалните лица на Националния..

публикувано на 18.08.19 в 09:40

Бачийски: Пистите на летището в Равнец трябва да запазят предназначението си

Проектът за подробния устройствен план на Равнец противоречи на изискванията, които постави Министерския съвет при предоставянето на терена. Това посочи общинският съветник Константин Бачийски. Общината не е взела предвид отстоянието, което трябва да се предвиди около пистите, за да може те да функционират в бъдеще, допълни той. „До..

публикувано на 17.08.19 в 14:29

Бизнесменът Ивайло Дражев ще се кандидатира за кмет на Бургас

Бизнесменът Ивайло Дражев обяви на пресконференция кандидатурата си за кмет на Бургас. Явявам се независим, подкрепен от политически партии и сдружения. Дали ще бъде с инициативен комитет, а след това с подкрепа, зависи, на 25-ти излизат формулярите на документите за ЦИК. Между другото са намислили как да утежнят регистрацията на..

публикувано на 08.08.19 в 15:03

СДС издига кандидатите си за местния вот в Бургас след електронно допитване

СДС ще издигне кандидатите си за местния вот в Бургас след електронно вътрешно допитване. Това бе решено на последния Oбщински съвет на партията, като целта е всеки, който подкрепя сините, да може да даде своите предложения. В анкетата седесарите трябва да посочат в какъв формат виждат явяването си на местните избори през октомври – в коалиция и с..

публикувано на 07.08.19 в 09:22

Трима от ГЕРБ в битка за кмет на Созопол

Три кандидатури за кмет на Созопол са били избрани на Общинската конференция на ГЕРБ. Това са председателят на Общинския съвет Красимира Германова, съветникът Георги Пинелов и Константин Гребенаров. За БНР Бургас бившият областен управител на Бургас коментира, че неговата номинация е била изненада. "Не знам какво ще се получи, ако аз получа..

публикувано на 06.08.19 в 09:22

Адвокат Георги Сталев ще е кандидатът на АБВ за кмет на Бургас

Адвокат Георги Сталев издига АБВ за кандидат за кмет на Бургас.Той е общински председател на партията в града. Листата ще води настоящият общински съветник Антон Коджабашев. Политическата организация ще подкрепи и кмета на Карнобат Георги Димитров за нов мандат. Амбицията ни е да имаме  поне 4 -ма съветници в Бургас, каза Антон..

публикувано на 02.08.19 в 12:34

Димитър Бойчев: Имаме над 100 номинации за общински съветници в Бургас

Единодушно бургаската организация на ГЕРБ посочи на общинското събрание провело се снощи в Бургас.досегашния кмет Димитър Николов за още един мандат.  Над 100 са кандидатурите за общински съветници, които ще бъдат изпратени за одобрение в Изпълнителната комисия на партията.  В сутрешното предаване на БНР Бургас "Акценти": областният лидер..

публикувано на 02.08.19 в 09:13