К.Марков : Не е нормално да се определя гаранция от 150 хиляди лева за държавен служител

Мисля, че живеем в ненормална държава.Не може тихомълком да се арестуват дилъри на наркотици, а пък един държавен служител, чиято вина въобще не е доказана, да бъде прибиран с полиция, достатъчна да охранява голямо спортно събитие. Така коментира Костадин Марков от СДС по повод  задържането на директора  на БАБХ в Бургас д-р Георги Митев, който е и областен лидер на СДС:

Считам, че не е нормално да се определя 150 хиляди лева гаранция за държавен служител.Мога да дам пример от близкото минало за хора, които са посегнали на човешки живот и са били с по-малка гаранция.Считам, че живеем в един цирк.Ако имате съмнения, ако имате доказателства, отидете, арестувайте го, без да причинявате травми на него и на близките му.След това органите да докажат дали има или няма вина. Но тази публичност, този пи ар е отвратителен.Това го има само в нашата държава.

Очаквам всичко да падне в съда, каза още Марков. Познавам чудесно д-р Митев, убеден съм в неговата невинност. Лично ще бъде решението му дали ще участва в кампанията за изборите.Марков подчерта:

" Жоро е един от нас!"


ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Луджев: Лилов измисли промяната, СДС искаше смяна на системата

30 години по –късно никой не говори за революция в България. И леви и десни не споменават тази дума, каза проф. Димитър Луджев при представянето на книгата си „ Преходно време. Личности,идеи, събития.“ Всички говорят  за промяна: Левите измислиха промяната,Александър Лилов го измисли това -промяна, на 1 -ви април 1990 година, на един голям..

публикувано на 12.11.19 в 15:11
Община Ямбол

Първото заседание на Общинския съвет в Ямбол ще се проведе днес

Първото заседание на Общинския съвет в Ямбол ще се проведе днес от 13.30 ч. То е насрочено със заповед на областния управител Димитър Иванов. Новоизбраните общински съветници, кметът и кметовете на кметства ще положат клетва и официално ще встъпят в длъжност. На заседанието ще бъде избран председателят на местния парламент.

публикувано на 12.11.19 в 08:14

Стефан Радев пое управлението на община Сливен

Избраният за втори мандат кмет на Сливен Стефан Радев официално встъпи в длъжност. След като положи клетва заедно с новия общински съвет и кметовете на населени места, Радев беше посрещнат в сградата на Общината с аплодисменти. Тазгодишният носител на наградата „Цветен Камертон“ Добромира Стоянова изпълни химна на България, а досегашният..

публикувано на 11.11.19 в 15:00

Николай Димитров положи клетва като кмет на Несебър

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност. С възгласи "Свобода" хиляди жители на общината изразиха подкрепата си към кмета, който по-рано беше доведен с белезници и конвой до залата в Несебър. Николай Димитров благодари през сълзи на..

публикувано на 11.11.19 в 14:50
Снимката е илюстративна.

Първи заседания на Общинските съвети в Сливен и Тунджа

Първото заседание на новия Общински съвет в Сливен ще се проведе днес. То е свиквано със заповед на областния управител Чавдар Божурски. Новоизбраните общински съветници, кметът и кметовете на кметства на територията на Община Сливен ще положат клетва и официално ще встъпят в длъжност. На заседанието ще бъде избран председателят на местния..

публикувано на 11.11.19 в 08:54

Тържествената сесия в Несебър ще започне с протест

Протест ще се проведе преди началото на тържествената общинска сесия в Несебър. На нея избраният кмет Николай Димитров и двама общински съветници, ще бъдат доведени с конвой от ареста в София, за да положат клетва. Протестните действия се организират в тяхна подкрепа. Тримата бяха задържани дни преди първия тур на изборите с..

публикувано на 11.11.19 в 08:39
Ваня Андонова

ВМРО се връща в общинския съвет в Приморско след 12 години

За първи път от 12 години насам ВМРО се завръща в общинския съвет в Приморско. Двама съветници вкара партията на местните избори, а лидерът им в общината Ваня Андонова отчете това като успех. Относно приоритетите си, тя посочи: „За мен, като ресор, е социалната политика, защото имам афинитет към тази област. Още повече аз съм и майка на..

публикувано на 10.11.19 в 07:00