Повече интерактивни методи ще бъдат въведени в обучението на първокласниците тази година

| обновено на 09.09.19 в 09:19
Снимка: Община Сливен

Повече интерактивни методи в първи клас, подходящи приложения и новости, съобразени с развитието на децата,  ще бъдат въведени тази учебна година. Те подпомагат чуждоезиковото обучение, усвояването на знанията по роден език и по математика. Ранното обучение по английски език дава много добри резултати, каза Пепа Ангелова, директор на Центъра за личностно развитие

В тази програма са включени 1900 деца, това е най-голямата школа за изучаване на английски език в първи клас в България.Това е един естествен преход към втори клас.

Технологиите всяка година се усложняват, а Росица Кирякова е начална учителка, която ги прилага. Остават обаче и познатите трудности при писането и четенето.

Презентации,работа с различен софтуер, електронна дъска. Ние учителите сме гъвкави хора.Най-трудното е да се научат да четат,

Има промени в програмата по математика. За тях проф. Евелина Динева каза:

Въведени са нови знания, от втори клас са свалени в първи клас.Това са кръглите десетици , събиране и изваждане с тях. Проблемът с първокласниците е, че постъпват неравномерно подготвени от детската градина. Има деца, които са посещавали редовно, знаят, има други,които нямат такива знания.Математическите знания са доста абстрактни и формирането на абстрактно-логическо мислене е продължителен процес, който то започва в първи клас и продължава в следващите. Добрият учител винаги знае как да дозира учебното съдържание.Необходимо е да се въведат повече интерактивни методи, да се използват мобилни устройства, с които децата започват да използват още от малки. 

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха тържествено учебната година и в затворническото общежитие в Дебелт

С песни, стихотворения, водосвет, посаждане на дръвче и много ръкопляскания, така започна новата учебна година за лишените от свобода в най – модерното затворническо общежитие в страната, което беше открито преди малко повече от 2 години. „107 са лишените от свобода, две паралелки има в основния корпус на бургаския затвор, те са 1 и 2..

публикувано на 16.09.19 в 17:40

Тържества за новата учебна година в Сливен

С празнична програма бе открита новата учебна година в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен. Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който пожела на по-малките и големи ученици и техните учители много нови успехи, енергия и старание в учението. „Щастлив съм, че днес заедно с вас ще съпреживеем емоциите от първия учебен ден...

публикувано на 16.09.19 в 17:37

2300 са учениците в община Несебър

На първия учебен ден в обновеното училище на Св. Влас гост бе Вълчо Чолаков  областен управител на Бургас. Днес за първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 247 първокласници. От тях 106 са ученици на най-голямото училище –„Л. Каравелов”. Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици...

публикувано на 16.09.19 в 16:53

400 деца повече през новата учебна година в бургаските училища

29 689 ученици от подготвителна група до 12-ти клас влязоха в класните стаи. Миналата година броят им е бил 29 286. Цифрите показват, че учениците в Бургас тази есен са с 403 повече. 171 деца са се завърнали от други страни и са се записали в училищата и детските градини в Бургас до 10 септември. Най- много са от Германия - 41, следват от..

публикувано на 16.09.19 в 16:36

252 първоклачета от Поморие прекрачиха прага на училищата

Със символична, вълшебна седмична програма, 252 развълнувани първолачета от Поморие днес поеха по необятния път към знанието. Общият брой учениците в 12-те учебни заведения на територията на общината е 3123, като повече от 930 деца бяха посрещнати и в осемте детски градини. Новата учебна 2019/2020 година бе открита с празничен водосвет и..

публикувано на 16.09.19 в 15:43

С обновени работилници започва учебната година за ПГМЕЕ

 С водосвет за здраве и успешна нова учебна година беше дадено началото й  в Професионалната гимназия по механолектротехника и електроника в Бургас.На тържеството присъстваха кметът Димитър Николов, представители на общинската администрация  и бизнес партньори, с които учебното заведение работи съвместно.След него, те разгледаха обновените..

публикувано на 16.09.19 в 15:29

Започна учебната година и в морското училище "Св. Никола" в Бургас

Първият випуск на вече общинската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас започна учебната година. 47 са осмокласниците, които за пръв път прекрачиха прага на вече общинското училище. Сформирани са две паралелки - "Корабоводене и корабни машини и механизми" и "Митническа и данъчна администрация". През..

публикувано на 16.09.19 в 15:20