Наближава крайният срок за подаване на документи за кандидатстване в НХА - филиал Бургас по "Арт терапия".

Автор:

Изтича срокът за подаване на документи за кандидатстване за една от най-предпочитаните магистърски програми в Национална художествена академия-Филиал Бургас - "Арт терапия".

Магистърската програма е насочена към комплексни експресивни модели, при които изкуство и психология са комбинирани, за да изследват и развиват креативните възможности на индивидите. Идеята е чрез терапевтични практики и занимания с изкуство да се развиват широк спектър от физически, емоционални и познавателни умения, които осигуряват ценен принос към нуждите от социална и психологическа адаптация, пред които е изправен съвременния човек.

Желаещите да кандидатстват за тази специалност могат да подават документи от 3-ти до 10-ти септември в Национална художествена академия, гр. София, ул. Шипка N 1.

Изпитът ще се проведе на 12-ти септември от 10:00 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха тържествено учебната година и в затворническото общежитие в Дебелт

С песни, стихотворения, водосвет, посаждане на дръвче и много ръкопляскания, така започна новата учебна година за лишените от свобода в най – модерното затворническо общежитие в страната, което беше открито преди малко повече от 2 години. „107 са лишените от свобода, две паралелки има в основния корпус на бургаския затвор, те са 1 и 2..

публикувано на 16.09.19 в 17:40

Тържества за новата учебна година в Сливен

С празнична програма бе открита новата учебна година в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен. Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който пожела на по-малките и големи ученици и техните учители много нови успехи, енергия и старание в учението. „Щастлив съм, че днес заедно с вас ще съпреживеем емоциите от първия учебен ден...

публикувано на 16.09.19 в 17:37

2300 са учениците в община Несебър

На първия учебен ден в обновеното училище на Св. Влас гост бе Вълчо Чолаков  областен управител на Бургас. Днес за първи път прагът на общинските учебни заведения преминаха 247 първокласници. От тях 106 са ученици на най-голямото училище –„Л. Каравелов”. Тази година в  деветте училищата на Община Несебър ще се обучават над 2300 ученици...

публикувано на 16.09.19 в 16:53

400 деца повече през новата учебна година в бургаските училища

29 689 ученици от подготвителна група до 12-ти клас влязоха в класните стаи. Миналата година броят им е бил 29 286. Цифрите показват, че учениците в Бургас тази есен са с 403 повече. 171 деца са се завърнали от други страни и са се записали в училищата и детските градини в Бургас до 10 септември. Най- много са от Германия - 41, следват от..

публикувано на 16.09.19 в 16:36

252 първоклачета от Поморие прекрачиха прага на училищата

Със символична, вълшебна седмична програма, 252 развълнувани първолачета от Поморие днес поеха по необятния път към знанието. Общият брой учениците в 12-те учебни заведения на територията на общината е 3123, като повече от 930 деца бяха посрещнати и в осемте детски градини. Новата учебна 2019/2020 година бе открита с празничен водосвет и..

публикувано на 16.09.19 в 15:43

С обновени работилници започва учебната година за ПГМЕЕ

 С водосвет за здраве и успешна нова учебна година беше дадено началото й  в Професионалната гимназия по механолектротехника и електроника в Бургас.На тържеството присъстваха кметът Димитър Николов, представители на общинската администрация  и бизнес партньори, с които учебното заведение работи съвместно.След него, те разгледаха обновените..

публикувано на 16.09.19 в 15:29

Започна учебната година и в морското училище "Св. Никола" в Бургас

Първият випуск на вече общинската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас започна учебната година. 47 са осмокласниците, които за пръв път прекрачиха прага на вече общинското училище. Сформирани са две паралелки - "Корабоводене и корабни машини и механизми" и "Митническа и данъчна администрация". През..

публикувано на 16.09.19 в 15:20