"Булевард Демокрация" - на 10 септември

Мария Габриел участва във връчването на стипендии от фондация „Еврика“ на талантливи младежи със заложби в сферата на науката
Снимка: БТА

Можете да си отдъхнете, ясен е ресорът на Мария Габриел в новия състав на еврокомисията – „Иновации и младеж“. Започвам с тази информация, защото съм сигурен, че сън не спите да разберете за какво българин ще отговаря. И, защото знам, че ще питате, тя „ще има за задача да създава перспективи пред новото поколение“, пише Офнюз. Не знам дали ще намажем нещо от това. Аз знам, де, но знам и че българинът най се вълнува, дали ще намаже от нещо. У нас иновации – йок. Или почти йок. В държава, в която паркоместа се пазят с туби за вода, иновациите са размито понятие. А като се вземе и статистиката, че населението у нас застарява… Не, нещо не съм оптимист, че ще намажем.

И без тези надежди започваме предаването „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес - успяват ли институциите да  ограничат сивата икономика? Позициите на НАП и Инспекцията по труда

-  На политическа тема – кои са кандидатите за местните избори в областта? Интервю с регионалния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев

-  Как новата политическа група в бургаския общински съвет „Заедно за Бургас“ ще се включи в тях и от къде внасят кандидат за кмет?

-  Делото за разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ започна днес в бургаския съд.

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ подводна каменна гора от миоценската епоха се намира  в района на Созопол

-  И днес – вълненията на хората от социалните мрежи, спортни новини, културните събития от региона.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Показаха в Бургас част от бойното снаряжение на Българската армия (СНИМКИ И ВИДЕО)

С демонстрация на задържане на кораб нарушител от флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ започна информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ в Бургас. Събитията целят популяризиране на военната професия сред младите хора.  Въпреки лошото време, стотици ученици от горните класове на гимназиите видяха част от бойното..

публикувано на 19.09.19 в 17:38
Снимката е илюстративна.

Започна приемът на заявления по проекта „Родители в заетост“

Започна поредният прием на заявления по проекта „Родители в заетост“. Неговата цел е да помогне на работещите родители, при отглеждането на децата им. Новият прием се отнася за хората, които имат деца до 12 г. Проектът дава възможност на родителите да наемат детегледачи. Предвижда се различна продължителност на работния ден на..

публикувано на 19.09.19 в 16:21

Булевард Демокрация на 19 септември

Темата ни днес - изборите и имената, които ще участват в тях, продължаваме с Царево. Поне трима души ще се борят за кметския пост в най-южната морска община. Коалицията „Демократична България“ издигна като кандидат за кмет на Бургас известния адвокат Иво Баев, който е  син и именития бургаски художник Георги Баев. Пред Жабарника в центъра на града..

публикувано на 19.09.19 в 14:53

В Ахелой се проведе международна среща по програмата „Европа за гражданите“

В Ахелой беше проведена международна среща по програма “Европа за гражданите”. Основната тема на срещата беше бъдещето на младите хора в Европейския съюз, перспективите за развитието им и отношението им към евроскептицизма след европейските избори през 2019 година. В срещата се включиха младежи от България, Румъния, Унгария и Полша. Те имаха възможността..

публикувано на 19.09.19 в 14:37

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на мобилността

Община Сливен се включва в Европейската седмица на мобилността.  Кампанията цели намаляване на  шума  и вредните емисии на  газове  във въздуха от автомобилния транспорт, както и подобряване качеството на живота в градовете. Администрацията на  22 септември – Ден без автомобили, ще затвори  бул. „Цар Освободител“ за движение на автомобили в..

публикувано на 19.09.19 в 09:34

Честват 510 години от създаването на ямболския Безистен

В Ямбол започнаха  двудневните чествания, посветени на две важни годишнини, свързани с Безистена – сградата символ на града. Най-емблематичният архитектурен паметник в Ямбол отбелязва 510 години от построяването си. В продължение на повече от пет века Безистенът е естествен център на градското ядро и през повечето време е функционирал като покрит..

публикувано на 19.09.19 в 08:49

„Виждам те. Виждаш ме.“в Професионалната гимназия по автотранспорт в Бургас

Днес  в гимназията по автотранспорт в Бургас, ще се проведе обучение по международната програма „Виждам те. Виждаш ме.“ за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя. Ще бъдат разяснени от КАТ пътна полиция основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя, както и актуална статистика за такива произшествия...

обновено на 19.09.19 в 08:15