Бургаски медицински специалисти се присъединяват към шестия национален протест в София

4
Архив
Снимка: Свобода АтанасоваПореден национален протест на медицинските специалисти ще се проведе днес пред Народното събрание. Нови искания няма да има, но за разлика от предходните, представителите от Бургас ще бъдат значително по-малко. Ще премине под мотото „Не на страха“. Това каза за общественото радио Добринка Христова:

"Исканията ни са едни и същи. За достойно заплащане на медицинските специалисти и за добри условия на труд, както и всички останали условия, които сме поставили още през март, в това число за хората работещи в реанимация и за нощния труд. Този национален протест е шести. Близо месец бяхме всеки ден на протест пред нашата болница. никой не ни чу, никой не ни обърна внимание, нито директорът ни, нито синдикалните лидери и на двата синдиката. Подкрепиха ни само частично няколко лекари. Нищо не се постигна на местни ниво. Тук хората са заплашвани, хората ги е страх. Това е причината да отидем на националния протест много по-малко. Не сме изгубили надежда, но хората наистина ги е страх. Затова избрахме и мотото този път на недоволството да бъде "Не на страха!". Защото все повече хора ще осъзнаят, че седейки на столовете си не се постига нищо. От синдиката на МВР са заявили тяхната подкрепа на този протест в София...", каза още тя. 

Националният протест е насрочен за 15:00 часа, допълни Добринка Христова. По думите ѝ недоволството на медицинските специалисти ще продължава, защото нито едно от исканията им до този момент не е изпълнено. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тодор Стамболиев: Срокът за подаване на заявления за отпускане на целеви средства от Общинския здравен фонд трябва да се промени

Бургаският омбудсман Тодор Стамболиев поиска от председателя на местния парламент да бъде внесено изменение в правилника за предоставяне на целеви  финансови средства от Общинския здравен фонд. Самата промяна засяга срока за подаване на заявление за подпомагане, конкретизира общественият посредник  Причина за корекцията е частен случай, уточни..

публикувано на 18.09.19 в 09:50

Информационен ден посветен на борбата с диабета се проведе в Бургас (ГАЛЕРИЯ) (ОБНОВЕНА)

Необходимо е създаването на Национална програма за борба с диабета. До този момент такава липсва в България. Това е поводът за дискусията, която се проведе в Бургас. Според последните данни диабетиците в страната са над половин милион  и са засегнати всички възрастови групи. Заболяването е придружено и с много допълнителни рискове - инфаркт,..

обновено на 14.09.19 в 12:39

Извънредна имунизационна кампания на деца в риск в Сливен

От днес в Сливенска област започва извънредна имунизационна кампания при деца от рискови групи със затруднен достъп до здравни услуги от 13 месечна до 8 годишна възраст, независимо от имунизационния им статус. Това съобщи за БНР Бургас д-р Даниела Калева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ към Регионалната здравна инспекция...

публикувано на 11.09.19 в 12:24
Снимката е илюстративна.

Отлага се доизграждането на новата болница на Ямбол

Доизграждането на Новата болница на Ямбол се отлага за пореден път. Това стана ясно, след като ръководството на лечебното заведение прекрати обществената поръчка за довършването на болничния комплекс. Обществената поръчка беше прекратена, тъй като  комисията отстрани и единствения участник в нея. Сдружението от фирми, подало оферта за..

публикувано на 11.09.19 в 08:16

За първи път в Бургас ортопеди взеха кост от крака на пациент, за да спасят ръката му

За първи път в Бургас е извършена костна пластика – за да спасят ръката на пациент, ортопедите от УМБАЛ Бургас взимат кост от крака му и я присаждат на мястото на увредената кост на ръката. Операцията е революционна – досега в Бургас не е извършвана костна пластика. Тe се правят единствено в столицата и в Клиниката по костни тумори в Горна Баня...

публикувано на 02.09.19 в 12:39

Нужна е национална диабетна програма за превенция и профилактика

За дългосрочна национална диабетна програма за превенция и профилактика, се обявиха отново от сдружение „Диабетни грижи“ - Бургас. Нейният председател Радка Жекова каза за БНР Бургас, че България е единствената страна, която няма такава програма: "До този момент това го правят лекари на добра воля, но когато по здравна каса ти е регламентирано..

публикувано на 02.09.19 в 12:14
Мая Манолова

Проект на Закон за съсловните организации внася днес омбудсманът Мая Манолова

Омбудсманът Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти ще внесат в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации. За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно..

публикувано на 02.09.19 в 09:36