Прокуратурата в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

Снимка: БТА


Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, като  предстои изготвяне на  обвинителен акт и внасяне на делото в съд.

Всички доказателства и материали относими към делото са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници – съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че Бенчо Бенчев бе обиняем за това, че в края на миналата година в Гърция и Турция, спомогнал на Димитър Желязков, да избегне наказателно преследване и го е транспортирал с лек автомобил от Солун през границата до Истанбул. Според обвинението, Бенчев предоставил на Желязков и стаята си в хотел за ползване.

Той е обвинен и за това, че в своя дом в Бургас, съхранявал в спално помещение, 57 фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има разрешително за това.

Бенчо Бенчев е обвинен и в това, че е държал и огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета и 90 бр. боеприпаси за тях, като не взел необходимите мерки за сигурност.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съд в законоустановения срок.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробация за смърт настъпила от умишлено нанесена тежка телесна повреда

Окръжен съд – Бургас се произнесе с присъда по дело за причиняване на смърт по непредпазливост   Бургаският окръжен съд осъди мъж на три години „Лишаване от свобода“ за причинена смърт по непредпазливост. Съдът отложи изпълнението на наложеното наказание на подсъдимия за изпитателен срок от четири години.  Беше му наложена и..

публикувано на 18.09.19 в 11:54

Разпитват още свидетели по делото за смъртта на Горан Горанов

Бургаският окръжен съд разпитва още шестима затворници  по делото за смъртта на 32-годишния Горан Горанов. Авария на парното отопление в килията на европейския шампион по борба  за кадети го обгори с водна пара при температура 140 градуса  и той почина на 25 март 2017 без да получи помощ. Обвиняеми за причинената смърт по непредпазливост са..

публикувано на 18.09.19 в 09:32

Промени в НПК ще обсъжда правната комисия в НС

Промени в Наказателно-процесуалния кодекс, свързани със съкратеното съдебно следствие, ще обсъжда парламентарната правна комисия. Предложения за отпадане на възможността извършителите на тежки престъпления като убийство или изнасилване, при признаване на вина, да получават по-леки наказания, са внесли от БСП и ВМРО. От ГЕРБ пък предлагат съдът да има..

публикувано на 18.09.19 в 08:52

Служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП се простиха със своя приятел и неотменен помощник – кучето Вихрен

След дългогодишна служба в отдел „Наркотици“ при ГДБОП почина специализираното служебно куче Вихрен, обучено за откриване на наркотични вещества.  Вихрен е служител в отдела от 12 години. С негово участие, при проведените специализирани операции, са разкрити и задържани големи количества наркотици. През всички тези години той е използван за..

публикувано на 18.09.19 в 08:44

Специализираният съд решава за задържаните в Бургас за трафик на жени

Специализираният съд решава днес дали да остави за постоянно в ареста четиримата задържани в Бургас за трафик и сексуална експлоатация на жени, съобщи БНТ.  Групата им беше разбита в Бургас след няколкомесечно разследване. В хода му е установено, че участниците принуждавали момичета да проституират, като печелели доверието им със скъпи коли или ги..

публикувано на 18.09.19 в 08:37

24 години затвор за Михаил Станчев, който застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина

24 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим получи Михаил Станчев, който през юни миналата година застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона Тодорова. Процесът премина по съкратената процедура в Бургаския окръжен съд, след като обвиняемият призна вината си. Коста Николов-Миджурина..

публикувано на 17.09.19 в 12:46

Мъж, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на пътя отива на съд

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд мъж, обвинен за причиняването на смърт на пътя.  Пострадалият е 36-годишен мъж от град Ямбол. Той се е движел със своя автомобил по магистрала "Тракия" със 144 км/ч в посока София в тъмните часове на деня. Мъжът се отклонил, карайки в аварийната лента, завил рязко на ляво и автомобилът станал неуправляем...

публикувано на 16.09.19 в 16:23