Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Движение България на гражданите" се регистрира за участие в местните избори през октомври


"Движение България на гражданите” се регистрира в Общинската избирателна комисия за местните избори, които ще се проведат на 27 октомври. Документите за явяване на изборите подадоха общинският председател на политическата партия Живко Табаков, председателят на младежката структура на ДБГ Антон Иванов и Манол Тодоров, кандидат за общински съветник от гражданската квота.

„Явяваме се от ПП „Движение България на гражданите”, още миналата седмица обявих, че няма да загубим и ден в разговори за евентуални коалиции. За нас е важно хората в листата ни да бъдат преди всичко граждани, представители на НПО-та и експерти. Кандидатите ни ще се борят за силен преференциален вот, всички те са достойни – от първия до последния”, коментира пред журналисти кандидатът за кмет Живко Табаков и водач на листата на ДБГ.

Табаков подчерта, че са били първите с ясни цели и послания в програмата си с над 180 мерки, които ще подобрят живота на бургазлии. По думите на лидера на ДБГ тя ще остане отворена за предложения от страна на гражданите до активната кампания.

„Нашата листа и хората в нея са онези, които ще променят града. Смятам, че бургазлии ще гласуват доверие на нас заради това, което показваме през работата си. Очакваме кметът на община Бургас да бъде от „Движение България на гражданите” и да имаме мнозинство в Общински съвет. Ако ли пък не, да бъдем втора политическа сила в ОбС и определящ фактор във взимането на важни за града решения”, заяви Табаков.

Кандидатът за кмет от ДБГ обясни, че едно от най-важните решения в компетенцията на местния парламент е как ще разпределят парите на бургазлии.

„За нас е важно да изравним жизнения стандарт, да има повече средства за екология, здравеопазване и социални дейности. Не поставяме развитието на икономиката на последно място, но не бива да се концентрираме само там. В Бургас живеят хора с различни социални нужди от различни социални слоеве. Като кандидат за кмет за мен всички бургазлии са равни”, категоричен бе Табаков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот Активна информационна кампания относно машинния вот и качествено обучение на членовете на секционни комисии поиска областният управител проф.д.н.Мария Нейкова. „Областна администрация Бургас е осигурила всичко необходимо за работата на Районна избирателна..

публикувано на 25.05.21 в 13:32

ЦИК с разяснителна кампания за вота с машини

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия. Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии. Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова:..

публикувано на 23.05.21 в 10:53

41.32% е активността в бургаска област към 17.00 часа

В Бургаския избирателен район, избирателната активност към 17 часа е 41.32%.  От подадените над 25 жалби до момента от Районната избирателна комисия са сметнали за основателни само 3-4. Най-високата избирателна активност е в Царево с 54.33%, следвана от Приморско с 53.53%, каза председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Елка..

публикувано на 04.04.21 в 18:53

35,66% е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа

Малко под 36 процента е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа. В Районната избирателна комисия има 18 сигнала за предизборна агитация, каза говорителят Стели Стефанова. Общо до момента са гласували 61 255 избиратели в Сливенска област. В община Сливен избирателната активност е 35,34 процента при гласували 38 523..

публикувано на 04.04.21 в 18:01

В селата Изворище, Карагеоргиево и Тенево гласуват за кметове

Днес се провеждат нови избори  в Изворище  /Община Бургас/, в  кметство Тенево, община Тунджа /област Ямбол/  и  кметство Карагеоргиево, община Айтос /област Бургас/. За Изворище има един регистриран кандидат от Движението за права и свободи.  Жителите на  айтоското село избират между представител на Движението за прави и свободи   и кандидат на ГЕРБ ...

публикувано на 27.09.20 в 07:05

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58