Библиотеката на ОУ"Ал.Г.Коджакафалията" вече има книжен и аудио формат на "Приказни истории с БНР Бургас" (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Над 20 са авторите от основно училище „Александър Георгиев - Коджакафалията“, които  участваха в конкурса на БНР Бургас. Днес,  учебното заведение в първия учебен ден получи от медията  книжен и аудио формат на „Приказни истории с БНР Бургас“. 
За трета поредна година първият училищен звънец огласи двора на основно училище „Александър Георгиев- Коджакафалията“. А от днес учебното заведение притежава книжен и аудио вариант на „Приказни истории с БНР Бургас“. В конкурса се включиха над 20 автори от бургаското училище, каза Марияна Рачева - мениджър реклама в радиото:

„Историите Ви бяха невероятни, сред тях са Антония Митева, Деметра Карагьозова, Румяна Иванова, Андрея Стаматова и техният преподавател Иванка Драгиева. Заедно с книжния формат създадохме и тези същите истории като аудио книга, за тези от Вас, които предпочитат да слушат. В аудио книгата са гласовете на колегите от БНР Бургас“, каза тя. 
Приказните истории са вече в библиотеката на учебното заведение, а следващият конкурс започна, допълни Марияна Рачева. Директорът Михаил Ненов пожела на своите колеги:

„Да мечтаят! За да може учителят да бъде истински преподавател, за да може да бъде истински добър пример за своите възпитаници, той трябва да мечтае, да се стреми да постига мечтите си, както и да се самоусъвършенства. Новината за тази година е, че ОУ“Александър Георгиев - Коджакафалията“ става независим оператор на Международната награда на херцога на Единбург. Това е програма за личностно развитие и усъвършенстване“, поясни Михаил Ненов.
Първият випуск седмокласници засадиха и дърво в двора на учебното заведение.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Роботи от ново поколение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Лаборатория за интелигентни системи ще развива роботиката и мехатрониката като приоритетни направления в Бургас. Това ще се случи през следващите четири години с финансиране от оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". В него участват осем научни и образователни организации, обединени в консорциум от Института по механика към..

публикувано на 21.10.19 в 12:14

Над 270 учащи участваха в Седмицата на програмирането в Сливен

За поредна година Регионална бибилиотека “Сава Доброплодни“в  Сливен се включи в инициативите на Европейската седмица на програмирането . Организирани бяха  12 семинара и обучения по програмиране с робота Финч и с роботa-пчела Bee-bot, в които се включиха над 120 ученици на възраст от 7 до 10 години от X СУ ”Йордан Йовков”- Сливен и СУ ”Хр.Ботев” -..

публикувано на 21.10.19 в 11:09

Софийският университет обсъжда в Бургас възможностите за разкриване на филиал в града

Експертна група по акредитация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ обсъжда днес в Бургас възможностите за разкриване на филиал на висшето училище за няколко специалности. Сред тях са „музикални медийни технологии и тон режисура“,  „аудио-визуален дизайн и сценична музика“, както и „църковен мениджмънт“.  Представители на бургаски..

обновено на 16.10.19 в 19:00

Благотворителен маратон набира средства за оборудване на кабинети в ОУ" П.Р.Славейков"

За четвърти път в Морската градина в Бургас ще се проведе благотворителен маратон.Той се организира от у чилищното настоятелство на ОУ "Петко Р. Славейков". Първото подобно събитие бе по повод 105 години от основаването на учебното заведение, сега на 19 -ти октомври ще отбележим 108-та годишнина, каза Елина Гюрова от училищното настоятелство. Всяка..

публикувано на 16.10.19 в 12:59

Михаил Попов: Промяна в теоретичния изпит за кандидат-шофьорите

Промяна в теоретичния изпит, вместо промени, които да оскъпят шофьорските курсове. Това коментира пред БНР-Бургас Михаил Попов от Института за пътна безопасност по повод предложенията за нови правила при шофьорските курсове. Трябва да се почерпи опит от държавите, които дават три пъти по-малко жертви по пътищата, добави той: „При нас се..

публикувано на 15.10.19 в 15:48

100 ученици от професионални гимназии с практики на Порт Бургас

Близо 100 ученици от бургаски професионални гимназии ще изпълнят своите задължителни учебни практики на територията на  Порт Бургас. През първия срок на тази учебна година професионални умения ще придобиват ученици от три училища, като всички осигурени практики са безплатни. По време на практиката си в пристанището, в реална работна среда,..

публикувано на 14.10.19 в 10:59

Над 300 ученици се включиха в скоростното изкачване „Напред и нагоре” в Сливен

В състезанието се включиха над 300 ученици от сливенските училища. Те бяха разпределени  в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас. Стартът на изкачването даде зам.-кметът Стоян Марков пред параклиса ,,Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, съобщиха от пресцентър на Община Сливен. ...

публикувано на 13.10.19 в 11:02