"Булевард Демокрация" - на 18 септември

Снимка: facebook.com

Родители и близки на убити искат да отпадне възможността убийците да се измъкват с леки присъди, поради факта, че са си признали. И са прави. И отдавна се говори за този проблем в законодателството, но като че ли народните представители май се ослушват.

Без да се ослушват, няколко кандидати за кметове на София седнаха в инвалидни колички, за да се почувстват поне малко като тези, които са приковани към тях и с неимоверни усилия изминават разстоянието до домовете, офисите си, до магазина… Само че на кадрите се видя, че кандидатите ги бутат, а някои говорят и по телефона през това време. Както баба ми казваше навремето – то така и баба знае. Та, уважаеми кандидати, така нищо няма да разберете. А като не разберете един проблем, малко вероятно е да го решите.

Така започваме следобедната ни среща в предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  След запитвания от слушатели – ще дадем повече подробности относно идеята на досегашния общински съветник Константин Бачийски Равнец да се превърне в свободна зона с карго летище – има ли пречка в концесионния договор за летище „Бургас“, има ли реални инвеститори?

-  Последно – продава ли Министерството на отбраната златни имоти край морето? Акцент от Поморие и Черноморец

-  В темата ни днес – могат ли да се забързат процедурите, когато граждани на Бургас имат нужда от средства за лечение – интервю със заместник – кмета Лорис Мануелян

-  В Средец ще ремонтират пътя към единствения манастир в Странджа, този в Голямо Буково.

-  В коментарната ни рубрика – трябва ли да отпадне намаляването на присъдата при признаване на вина

-  И днес – рубриката „Новини в минало време“, вълненията на хората от социалните мрежи, спорт и културните събития

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаското духовенство проведе шествие в защита на българското семейство (снимки)

Десетки родители с деца се включиха в шествието в подкрепа и защита на православното българско семейство, организирано от бургаското духовенство. Свещениците изразиха противоречиви мнения относно причините, провокирали инициативата. Едни се обявиха срещу стратегията за детето, а други заявиха, че идеята няма връзка с нея...

обновено на 13.10.19 в 16:42

Отново търсят кой да надгради Интегрираната система за електронно наблюдение на Бургас

Да се надгради и разшири обхвата на Интегрираната система за електронно наблюдение на града иска Община Бургас. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е на стойност 3 300 000 лв без ДДС.. Процедура за изпълнител за надграждане и разширяване на обхвата на системата за електронно наблюдение в Бургас беше проведена през юли тази година...

публикувано на 13.10.19 в 09:24

Църквата организира литийно шествие и молебен в подкрепа на семейството

Православното свещеничество в  Бургас, заедно със своите енориаши организират литийно шествие в подкрепа и защита  на българското семейство. То ще се проведе с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий. Проявата е днес от 11.30 ч. от храм "Св. Йоан Рилски" и  ще завърши с молебен пред  храм "Св. Кирил и Методий".

обновено на 13.10.19 в 07:42

Благотворително представление на малки артисти от Поморие

НЧ “Просвета 1888” – гр. Поморие представя премиерното заглавие “Който не работи, не трябва да яде!” на 15.10.2019 г. /вторник/ от 19.00 ч. в залата на читалището Постановка: Мария Маркова Звук и осветление: Петър Граматиков Участват: Стефани Маркова, Цветомир Димитров, Атанас Котавов, Изабела Маркова, Божан Петков, Михаел Карталов..

публикувано на 12.10.19 в 08:36
Няма такъв Слави Трифонов

"Булевард Демокрация" - на 11 октомври

Попитали колегите от Радио Ереван: -   Възможно ли е Слави Трифонов да е премиер на някоя държава? -   Няма такава държава – отговорили от радиото. И са прави да ви кажа. Има такава държава. И тя ще е вечна. Държава, в която ромите прибират децата си от страх, че норвежците ще им ги вземат; държава, в която журналисти..

публикувано на 11.10.19 в 14:52

Цената на дървата за огрев остава и този сезон 170 лева за тон

По-слабо е търсенето тази година на дърва за огрев. Това твърди един от търговците в квартал "Победа". Причината е в използването все повече на алтернативните източници за отопление, като пелети и климатици. Още за актуалните цени, дървесината и добиването ѝ: "Тази година специално за моя склад работата е по-слаба. Изглежда доста хора..

публикувано на 11.10.19 в 13:49
Държавен фонд земеделие

Близо 36 млн. лв. изплаща държавата на животновъдите

Близо 36 млн. лв. са средствата, които държавата ще изплати като преходна национална помощ за говеда,   биволи, кози и овце-майки за 2019 г., съобщават от Фонд “Земеделие“. Парите ще бъдат преведени на два транша, като първият ще е до 18 октомври. Според одобрената ставка стопаните на говеда ще получат по около 175 лв. на глава, за..

публикувано на 11.10.19 в 13:22