Иван Алексиев с награда от Кмета.бг в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”

Порталът на българските общини Kmeta.bg за седми пореден път организира конкурса “Кмет на годината”. Вотът на стотици хиляди граждани отново определи победителите в деветте различни категории. В това издание  хората оценяваха работата на кметовете и екипите им не само за последната година, а за целия мандат 2015 – 2019 г.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев бе отличен с приз за кмет на годината в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”.

„Развълнуван съм и съм приятно изненадан. Богатото историческо наследство и разнообразният културен живот на Поморие през годините утвърдиха града ни като фестивална столица на българското Черноморие.

Месеците юни, юли, август и септември са низ от атрактивни събития и фестивали, обхващащи различни сфери на културата и изкуството. През летния туристически сезон гостите на Поморие достигнаха близо 100 хил. души, почти половината от които чуждестранни туристи, а музейните обекти бяха посетени от над 20 хил. души.

Благодаря на всички, които са оценили нашия град и най-вече на подкрепата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов, заради която в Поморие се реализираха мащабни инфраструктурни, туристически и културни проекти.

Благодаря на организаторите на конкурса, на хората, които са гласували за нас и на моите съграждани. Тази награда е за всички поморийци, те я заслужават”, каза кметът Алексиев, приемайки отличието, връчено от министъра на туризма Николина Ангелкова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ново допитване за подземно преминаване под булевард "Булаир"

При голям интерес и пълна зала премина общественото обсъждане за ремонта на булевард „Демокрация“. Проектът трябва да стартира през март догодина. Община Бургас ще организира ново обществено допитване за изграждането на подземно преминаване под булевард Булаир до пресечката с улица Цар Симеон. Стана ясно, че гражданите настояват за такъв..

публикувано на 15.11.19 в 14:24

Лозарите от Руен и Сунгурларе се обединяват в регионален съюз

Лозарите от Руен и Сунгурларе ще създадат свой регионален съюз. Ще търсят подкрепата и участието и на стопаните от Поморие. Сдружаването ще им помогне да защитават интересите си пред големите винзаводи, и пред държавата. Това съобщи Селим Иса,  с площи от този район и бивш ръководител на областната служба Земеделие. Лозарите не са..

публикувано на 15.11.19 в 08:05

Крепостта „Туида“ и Община Сливен в надпревара за награди на Министерството на туризма

Крепостта „Туида“ отново  се включва в надпревара  за Годишните  туристически награди. През 2016-а тя  спечели  първото място в най- желаната категория „Обект на годината”, а през 2018 година се класира на трето място в категория „Духът на България”. Тази година  „Туида“ ще мери сили в категория „Специализиран туризъм”.   През 2019 Сливен получи..

публикувано на 14.11.19 в 16:59

Община Бургас участва в три категории в Годишните туристически награди

 В три категории ще участва община Бургас в 4-то издание на  Годишните туристически награди.Организатор е министерството на туризма. Това са добре познати и посещавани обекти и събития, обясни Росалина Димитрова, директор на общинско предприятие“Туризъм“. В първата категория  "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията" това са..

публикувано на 14.11.19 в 16:01

Нов, разширен "Обществено-консултативен съвет за Атанасовско езеро"

Нов, разширен Обществено-консултативен съвет за Атанасовско езеро бе създаден днес. Неформалната структура включи по широк кръг от заинтересовани страни за управлението на защитената територия. Акцент са представителите на близко разположените квартали – Ветрен, Банево, Сарафово. Идеята е създаване на общата визия за развитие на района..

публикувано на 14.11.19 в 15:53

Информационна кампания „Обичам българска риба“ ще се проведе в Бургас

Информационна кампания „Обичам българска риба“ ще се проведе в Бургас на 6 декември Никулден. Тя се организира от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ). По време на събитието ще се проведе пазар на производители на риба. Ще има демонстрационен щанд и кулинарна шоу-програма,..

публикувано на 14.11.19 в 15:03

Приморско ще участва в две категории в Годишните туристически награди

  На 16-ти декември ще бъдат раздадени тазгодишните  туристически награди на министерството на туризма. Това  ще е четвъртото им  издание . Надпреварата ще се проведе в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде..

обновено на 14.11.19 в 08:48