Жители на три созополски селища протестират днес (ОБНОВЕНА)

| обновено на 20.09.19 в 08:55

Близо 50 души от 3 созополоски селища протестираха в центъра на град ЧерноморецПротестиращите от Черноморец настояват МО да спре продажбата на военните поделения в местностите „Червенка“и „Аклади“, тъй като на територията им има частни земи. Жителите на Атия са против изграждането на площадки за опасни токсични отпадъци на 300 метра от селището, а хората от Присад протестират заради липсата на вода в селото. 
Готови освен на протести, а и на гражданско неподчинение са наследниците на земеделски земи, които попадат в обхвата на военните имоти, обявени за продажба. "Имаме документи за собственост от 1939 г. От 2005 г. започнахме с протести. Бяхме в София, пред парламента, беше ни обещано решаване на проблема. До момента никой не си е получил земите. Не ни пускат да си влезем във владение. Имаме спечелени дела", обясниха хората. 
За жителите на Атия това е втори протест. Още преди месец с блокада на пътя за Атия, местните хора обявиха, че са против изграждането на 3 площадки за опасни отпадъци край селището. Хората се притесняват от екологично замърсяване. "Устието на тръбата излиза направо в дерето. В природата отиват химикалите", обясни те.
Хората от село Присад са недоволни от липсата на вода заради нерешен проблем с помпената станция край селото. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мариян Костадинов е новият директор на Регионална дирекция по горите в Бургас

Инж. Мариян Костадинов е назначен за директор на Регионална дирекция по горите в Бургас със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите от днес, съобщават от институцията. Инж. Костадинов е завършил Лесотехническия университет в София, специалност „Горско стопанство“. Завършил е и магистратура в Стопанската..

публикувано на 14.11.19 в 17:12

От 1 януари 2020 г. първият ден от болничния няма да се заплаща

От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева. Това са се договорили ГЕРБ и „Обединени патриоти“ на политически съвет на управляващата коалиция с участието на премиера Бойко Борисов. Политическият съвет, в изпълнение на заложените в програмата за управление приоритети, е решил минималната пенсия да стане 250 лева от началото..

публикувано на 14.11.19 в 15:17

"Булевард Демокрация" - на 14 ноември

Народната мъдрост „Покрай сухото гори и мокрото“ днес се визуализира и в управленско решение. А именно – първият ден от болничните остава за сметка на болния. И така, заради стотиците тарикати, които си взимат ден, за да удължат уикенда и да идат на плаж, да комбинират с почивните дни и други подобни шашми, ще изгорят хилядите честни болни...

публикувано на 14.11.19 в 15:02

Общината изгражда нов център в помощ на хората с увреждания

Започнаха  строително-монтажните дейности за изграждане на нов център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, информират от общината. Той ще е на мястото на вече преместената дирекция "Социално подпомагане" - в блок 42, к-с "Братя Миладинови", срещу Механотехникума.  Общината изгражда новия център по проект "Развитие на нови интегрирани услуги в..

публикувано на 14.11.19 в 12:26

Изграждат в Ахелой открита сцена

В Ахелой ще бъде изградена постоянна открита сцена и пейки за зрители. Това предвижда проектът на община Поморие, внесен за одобрение към Местна инициативна група – Поморие. С реализиране на дейностите по проекта ще се създаде прекрасно място за провеждане на разнообразни културни събития и мероприятия като дневни и вечерни концерти, детски прояви,..

публикувано на 14.11.19 в 10:35

Информационната среща за предстоящата реконструкция на бул."Демокрация" е днес

Община Бургас организира информационна среща, на която ще бъдат обсъдени всички подробности по предстоящата реконструкция на част от централния булевард "Демокрация". Тя ще се проведе днес, 14 ноември, от 17.30 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино".  В срещата ще участват зам.-кметовете Чанка Коралска и Руска Бояджиева. Всички..

публикувано на 14.11.19 в 09:44

Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен и не се налага режим на водата в Сливен

Обемът на язовир „Асеновец“ е достатъчен, за да осигури нормално водоснабдяване на Сливен до месец май 2020 година и не се налага режим на водата. Това твърди управителят на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев на среща с кмета Стефан Радев по повод ситуации в други градове на страната и сушата през пролетните и летните месеци.  По думите на инж. Рашев по..

публикувано на 14.11.19 в 09:12