Джаз фестивалът "Жълтите павета" в Бургас

| обновено на 13.10.19 в 11:10

Класният джаз фестивал "Жълтите павета" гостува днес и утре /13 и 14 октомври/ в Бургас. Селекционер на бургаското издание е Теодосий Спасов, а домакин на събитието е бургаският драматичен театър  "Адриана Будевска".

В първия фестивален ден публиката ще има възможност да се наслади на изпълненията на Тихомир Хойсок- контрабас и Филип Новосел - тамбура, от Република Хърватска, както и Дамян Драгичи бенд от Румъния. На 14 октомври програмата включва изпълнения на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски от Северна Македония, Хайг Язджиян трио от Гърция.

Концертите са от 19.00 часа.

Билети на касата на ДТ "Адриана Будевска" и каса "Часовника".

Интервюто с Теодосий Спасов чуйте в прикачения файл.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

CineLibri в Бургас продължава с филма “Аз, Леонардо”

Кино-литературният фестивал CineLibri в Бургас продължава с филма “Аз, Леонардо” - едно пътуване в ума на Леонардо да Винчи. Филмът отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса. Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо..

обновено на 13.10.19 в 13:56

Международният танцов спектакъл "Драг он" закрива "Ерата на водолея" тази вечер

Премиера на международен танцов проект ще постави днес финала на фестивала „Ерата на водолея“, който се провежда в Бургас. Публиката ще може да види „Драг он“, постановка с бургаско участие, съобщи организаторът на фестивала Петър Тодоров: "Спектакълът ще се играе от 19.30 мин. в Младежкия културен център. Продукцията е на артисти от България,..

обновено на 13.10.19 в 13:21

„Аз и морето“ в "Арт-И-Факти" на Акве Калиде

В творческата работилница "Арт-И-Факти" тази неделя организаторите предлагат на участниците да запазят усещането за лято. С децата ще бъдат изработвани интериорни украшения от глина, миди, мъниста и тефтерче за спомени от картон, пясък, камъчета, бои и други. Водещият на арт ателиетата ще разкаже за своето изкуство и ще сподели творческия си..

обновено на 13.10.19 в 08:43

Играят "Момче и вятър" на сцената на Държавен куклен театър - Бургас

Спектакълът "Момче и вятър" ще представи днес Държавният куклен театър в Бургас. Една от най-обичаните български приказки ще оживее на сцената като автентична картина на народния бит и култура. "Прекрасната сценография, куклите в народен стил и необикновеното актьорско присъствие ще ви пренесат в отдавна отминали времена.Ще ви разкажем поучителната..

публикувано на 13.10.19 в 08:15

В Сливен връчват наградата "Сирак скитник" 2019

Едно от основните събития в програмата за отбелязване на празника на Сливен, Димитровден, е откриването на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“, на което ще бъде връчена наградата „Сирак скитник“. Изложбата ще бъде открита на 24 октомври от 17 ч. в изложбената зала „Сирак скитник“. Преди това, от 16 ч. в..

публикувано на 12.10.19 в 14:57

Среща с Крис Захариев в рамките на Синелибри в Бургас

Синелибри среща жителите и гостите на град Бургас с Крис Захариев и неговата книга и филм с едноименното заглавие „Да се изгубиш нарочно“. Събититето предстои на 19 октомври, Експозиционен център ФЛОРА, от 18:30 ч. Едно пътешествие без GPS-и, карти и хотели. Може би не можеш да се изгубиш нарочно, така както не можеш да се намериш..

публикувано на 12.10.19 в 13:13

Първи фестивален ден на "Жълтите павета" в Бургас

Джаз с панфлейта  и много емоции ще поднесе румънския  Дамян Драгич бенд на бургаското издание на  фестивала "Жълтите павета". Атрактивното трио ще се представи в първия фестивален ден на 13 октомври. Музикантът Дамян Драгич  има издаден албуми с Еди Даниелс, един от най-големите джаз кларинетисти на Щатите.    В първия фестивален ден..

публикувано на 12.10.19 в 08:41