Адвокат Теодор Шейков е кандидатът на " Ние, гражданите" за кмет на Бургас

| обновено на 20.09.19 в 15:40

4  партии и една коалиционна структура се обединяват в коалиция за местния вот "Ние, гражданите." В нея влизат ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски.Част от основните личности са  общинските съветници, които в настоящия общински съвет са под името "Заедно за Бургас". Водач на листата е Бенчо Бенчев, кандидат за кмет е адвокат Теодор Шейков.

 Ангел Божидаров заяви, че  „Ние, гражданите" влиза в битката за местна власт с амбицията за промяна на модела на управление и внедряването на интелигентни решения в управлението на администрацията и града ни.Той подчерта, че целта е да са втора политическа сила.Коалицията  излиза с пълна листа от 51 общински съветници.  Второ и трето място в листата са отредени за общинските съветници Ангел Божидаров и Тодор Ангелов. Четвърто място заема кандидатът за общински съвет Дойчо Дойчев, представител на БЗНС. На пето място е журналистът Степан Дадурян, а шестото място е отредено за Стоян Колев, настоящ общински съветник  и финасов  директор на фармацефтична фирма. На седмо място в листата се нарежда Гергана Арамова, технолог в завод за консерви. Следващата позиция в листата  е отредено за адв. Теодор Шейков, който е кандидатът на коалицията за кмет. На девето място в листата е  д-р Дора Здравкова, а на десето се кандидатира журналистът от „Канал 0” Георги Николов.

Коалицията ще има кандидати и за кметове в съставните селища на общината, за Твърдица това е Кирилка  Николова, за Извор Евгени Конов, за Равнец Петко Пепеляшев. Водят се преговори и за други селища.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:На въпрос към Бенчо Бенчев дали очаква  повдигнатото срещу него обвинение, сързано с издирването на Димитър Желязков и притежанието на патрони, да повлие  по време на изборите, той отговори:

Не се претиснявам, надявам се, че правораздавателните органи ще си свършат работата коректно и ще разберете каква е истината.А тя е, че съм невинен.Даже ще има изненади, ако има наистина дело, което не вярвам.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛКандидатът за кмет е  адвокат Теодор Шейков, той  е роден на 15 януари 1979 г в Бургас в семейството на уважавани лекари. Средното си образование завършва през 1997 г като възпитаник на Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски” /Френската гимназия/. Непосредствено след това отбива военна служба във ВВС база Братово. През 1998 г заминава да учи във Франция и завършва магистърска степен М1 по търговско право в университет „Париж 2- Пантеон Ассас”. Специализира магистърска степен М2 и завършва с отличие право на електронните комуникации в университета „Париж 11”, участва в научни проекти към EADS, относно регулацията на износа на военни технологии  и технологии с двойна употреба.

Завръща се в родния град през 2006г. и започва собствена практика по специалността. Понастоящем е успешен адвокат в областта на търговското и гражданско право. Семеен с едно дете.На първата си изява пред медиите Шейков заяви:

Аз се чувствам сигурен, защото съм на страната на гражданското общество.Аз съм на страната на родителите, които се страхуват за бъдещето на децата си,аз съм на страната на малкия бизнес, борещ се за тлътка въздух.Аз съм на страната на моте съграждани, на най-обикновените хора.Ние търсим промяна, времето на равнодушитео свърши.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Агитация на турски език е правена в община Сунгурларе

Агитация на турски език по време на предизборната кампания е правена в община Сунгурларе. Нарушението е установено от Общинската избирателна комисия. Жалба е подадена на 11 октомври. В нея се посочва, че се е наслагвало етническо напрежение, клеветнически нападки и уронване на престижа на друга партия. На нарушителите ще бъдат съставени..

публикувано на 15.10.19 в 16:50

Само един кандидат за кмет на най-голямото село в община Болярово

В най- голямото село на крайграничната община Болярово на местните избори ще се яви само един кандидат. Това стана ясно след решение на Ямболския административен съд. В Стефан Караджово имат право да гласуват 450 души. Административният съд отхвърли жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия в Болярово да регистрира кандидат в..

публикувано на 13.10.19 в 09:06

Внесоха сигнал в ОИК срещу досегашния кмет на Карнобат

Сигнал срещу досегашния кмет на Карнобат внесе в Общинската избирателна комисия една от партиите  участници в местния вот. Според жалбата той е присъствал в ролята си на действащ кмет при представянето на проект в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ като събитието е разпространено и в социалните мрежи. С действията си кандидатът нарушава принципа на..

публикувано на 06.10.19 в 15:43
Община Ямбол

Повече гласоподаватели в Ямбол за тези избори

С близо 1 000 души се е увеличил броят на имащите право на глас в Ямбол в сравнение с местните избори през 2015 година. Повечето от кандидатите за кметското място все още не са открили предизборната си кампания. В Ямбол на тези избори   имат право да гласуват 66 287 гласоподаватели, показват публикуваните предварителни избирателни..

публикувано на 05.10.19 в 15:13

ЦИК: Тодор Шейков не може да участва в изборите

И ЦИК потвърди, че кандидатът за кмет на Бургас Теодор Шейков не може да участва в изборите.  След решението на общинската комисия, че той няма уседналост да участва в местния вот, от издигналата го партия са обжалвали, но и комисията в София е потвърдила становището на бургаската.  То подлежи на обжалване пред административния съд. 

публикувано на 04.10.19 в 16:16

За предизборните мантри или можем ли да боядисаме това, което обещаваме

„Това, което аз мога да ви обещая, вие дори и не можете да боядисате“. Или: „Ще водим позитивна кампания, ама само първо да оплюя всички досегашни, щото са маскари“. Така, най-общо, могат да се обединят посланията, които кандидатите за местната власт в Община Бургас дават към момента. Съвсем очаквано, въпреки големия наплив от кандидати,..

публикувано на 03.10.19 в 12:13

Кандидатите за кмет на Бургас с един по-малко

Общинската избирателна комисия Бургас заличи регистрацията на кандидат за кмет на Община Бургас от МК „Ние, гражданите“ ( ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз, „Ал. Стамболийски“). След извършена проверка от ГД „ГРАО“ е било констатирано несъответствие с изискването за уседналост на Теодор Русланов Шейков. Той не е живял в Бургас най-малко..

публикувано на 02.10.19 в 10:32