Сигнал в ОИК подадоха от ГЕРБ срещу кандидата за кмет на Несебър Николай Димитров


Сигнал в Общинската избирателна комисия в Бургас твърди, че има незаконосъобразни действия от страна на регистрирания като независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров. Сигналът е внесен от представители на ПП ГЕРБ.

„На 19 септември 2019 г. комисията е регистрирала за участие в изборите кандидатска листа на независим кандидат Николай Димитров. Той е кмет на Община Несебър и след регистрацията си следваше да преустанови дейностите си като орган на местната власт. Действията му с днешна дата са в грубо нарушение на Изборния кодекс, съгласно който кандидат, който е държавен или местен орган или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, с изключение на кандидат за общински съветник, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите.

Кандидатът за кмет на община, район или кметство, който е държавен или местен орган, или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск от деня, следващ деня на решението за регистрация, до обявяване на резултатите от изборите.“ – пише в сигнала от ГЕРБ

От ПП ГЕРБ обръщат внимание, че личния лек автомобил на Николай Димитров днес е паркиран на служебно (общинско) паркомясто пред общината, а кандидатът Николай Димитров е бил в сградата на Общинска администрация – Несебър. В кои точно кабинети е бил се очаква ОИК да установи.

Паралелно с това, според сигнала, кандидатът Николай Димитров е участвал в служебни събития на Община Несебър -  едното касае обект велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с к.к. „Слънчев бряг“, а другото - разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на кк “Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с.Кошарица. Тези мероприятия и най-вече неговото участие намират отражение в медиите днес.

„При това положение коментара за неравностойността на кандидатите в кампанията, за нарушенията на Изборния кодекс и пр. оставяме на ОИК и очакваме да предприемете следващите се по закон действия за налагане на санкции и другите предписани от закона действия”, пише още в сигнала подаден от ПП ГЕРБ.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Агитация на турски език е правена в община Сунгурларе

Агитация на турски език по време на предизборната кампания е правена в община Сунгурларе. Нарушението е установено от Общинската избирателна комисия. Жалба е подадена на 11 октомври. В нея се посочва, че се е наслагвало етническо напрежение, клеветнически нападки и уронване на престижа на друга партия. На нарушителите ще бъдат съставени..

публикувано на 15.10.19 в 16:50

Само един кандидат за кмет на най-голямото село в община Болярово

В най- голямото село на крайграничната община Болярово на местните избори ще се яви само един кандидат. Това стана ясно след решение на Ямболския административен съд. В Стефан Караджово имат право да гласуват 450 души. Административният съд отхвърли жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия в Болярово да регистрира кандидат в..

публикувано на 13.10.19 в 09:06

Внесоха сигнал в ОИК срещу досегашния кмет на Карнобат

Сигнал срещу досегашния кмет на Карнобат внесе в Общинската избирателна комисия една от партиите  участници в местния вот. Според жалбата той е присъствал в ролята си на действащ кмет при представянето на проект в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ като събитието е разпространено и в социалните мрежи. С действията си кандидатът нарушава принципа на..

публикувано на 06.10.19 в 15:43
Община Ямбол

Повече гласоподаватели в Ямбол за тези избори

С близо 1 000 души се е увеличил броят на имащите право на глас в Ямбол в сравнение с местните избори през 2015 година. Повечето от кандидатите за кметското място все още не са открили предизборната си кампания. В Ямбол на тези избори   имат право да гласуват 66 287 гласоподаватели, показват публикуваните предварителни избирателни..

публикувано на 05.10.19 в 15:13

ЦИК: Тодор Шейков не може да участва в изборите

И ЦИК потвърди, че кандидатът за кмет на Бургас Теодор Шейков не може да участва в изборите.  След решението на общинската комисия, че той няма уседналост да участва в местния вот, от издигналата го партия са обжалвали, но и комисията в София е потвърдила становището на бургаската.  То подлежи на обжалване пред административния съд. 

публикувано на 04.10.19 в 16:16

За предизборните мантри или можем ли да боядисаме това, което обещаваме

„Това, което аз мога да ви обещая, вие дори и не можете да боядисате“. Или: „Ще водим позитивна кампания, ама само първо да оплюя всички досегашни, щото са маскари“. Така, най-общо, могат да се обединят посланията, които кандидатите за местната власт в Община Бургас дават към момента. Съвсем очаквано, въпреки големия наплив от кандидати,..

публикувано на 03.10.19 в 12:13

Кандидатите за кмет на Бургас с един по-малко

Общинската избирателна комисия Бургас заличи регистрацията на кандидат за кмет на Община Бургас от МК „Ние, гражданите“ ( ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз, „Ал. Стамболийски“). След извършена проверка от ГД „ГРАО“ е било констатирано несъответствие с изискването за уседналост на Теодор Русланов Шейков. Той не е живял в Бургас най-малко..

публикувано на 02.10.19 в 10:32