Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал в ОИК подадоха от ГЕРБ срещу кандидата за кмет на Несебър Николай Димитров


Сигнал в Общинската избирателна комисия в Бургас твърди, че има незаконосъобразни действия от страна на регистрирания като независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров. Сигналът е внесен от представители на ПП ГЕРБ.

„На 19 септември 2019 г. комисията е регистрирала за участие в изборите кандидатска листа на независим кандидат Николай Димитров. Той е кмет на Община Несебър и след регистрацията си следваше да преустанови дейностите си като орган на местната власт. Действията му с днешна дата са в грубо нарушение на Изборния кодекс, съгласно който кандидат, който е държавен или местен орган или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, с изключение на кандидат за общински съветник, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск за времето от регистрацията до обявяване на резултатите от изборите.

Кандидатът за кмет на община, район или кметство, който е държавен или местен орган, или заема служба в администрацията на държавен или местен орган, задължително ползва по свой избор неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск от деня, следващ деня на решението за регистрация, до обявяване на резултатите от изборите.“ – пише в сигнала от ГЕРБ

От ПП ГЕРБ обръщат внимание, че личния лек автомобил на Николай Димитров днес е паркиран на служебно (общинско) паркомясто пред общината, а кандидатът Николай Димитров е бил в сградата на Общинска администрация – Несебър. В кои точно кабинети е бил се очаква ОИК да установи.

Паралелно с това, според сигнала, кандидатът Николай Димитров е участвал в служебни събития на Община Несебър -  едното касае обект велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с к.к. „Слънчев бряг“, а другото - разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на кк “Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с.Кошарица. Тези мероприятия и най-вече неговото участие намират отражение в медиите днес.

„При това положение коментара за неравностойността на кандидатите в кампанията, за нарушенията на Изборния кодекс и пр. оставяме на ОИК и очакваме да предприемете следващите се по закон действия за налагане на санкции и другите предписани от закона действия”, пише още в сигнала подаден от ПП ГЕРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот Активна информационна кампания относно машинния вот и качествено обучение на членовете на секционни комисии поиска областният управител проф.д.н.Мария Нейкова. „Областна администрация Бургас е осигурила всичко необходимо за работата на Районна избирателна..

публикувано на 25.05.21 в 13:32

ЦИК с разяснителна кампания за вота с машини

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия. Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии. Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова:..

публикувано на 23.05.21 в 10:53

41.32% е активността в бургаска област към 17.00 часа

В Бургаския избирателен район, избирателната активност към 17 часа е 41.32%.  От подадените над 25 жалби до момента от Районната избирателна комисия са сметнали за основателни само 3-4. Най-високата избирателна активност е в Царево с 54.33%, следвана от Приморско с 53.53%, каза председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Елка..

публикувано на 04.04.21 в 18:53

35,66% е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа

Малко под 36 процента е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа. В Районната избирателна комисия има 18 сигнала за предизборна агитация, каза говорителят Стели Стефанова. Общо до момента са гласували 61 255 избиратели в Сливенска област. В община Сливен избирателната активност е 35,34 процента при гласували 38 523..

публикувано на 04.04.21 в 18:01

В селата Изворище, Карагеоргиево и Тенево гласуват за кметове

Днес се провеждат нови избори  в Изворище  /Община Бургас/, в  кметство Тенево, община Тунджа /област Ямбол/  и  кметство Карагеоргиево, община Айтос /област Бургас/. За Изворище има един регистриран кандидат от Движението за права и свободи.  Жителите на  айтоското село избират между представител на Движението за прави и свободи   и кандидат на ГЕРБ ...

публикувано на 27.09.20 в 07:05

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58