"Булевард Демокрация" на 65-ти август

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петък е, 65-ти август и видимо времето започна да се променя. Ако някой от кандидат-управляващите се чудят как да задържат целогодишно туристите – това е начина. Приемаме, че август е 130 дни, примерно и се свързваме с „Томас Кук“. Те са същия майтап като тоя календар. Така де – лято е, ама гадно, като в онзи стар виц. Ако се чудите какво да правите в този дъждовен летен ден – подайте си документите за работа в ЦЕРН. Сериозно, търсят си стажанти. А това е единственото място, на което работят българи (над 100) и още не са прецакали Големия андронен колайдер. Вярвайте в себе си – вие може да сте първия.

Другият вариант за петъка ви е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – субсидии за лозарския сектор, който е на ръба на оцеляването. Затова настоява Росица Симеонова, председател на местната Лозаро - винарска камара

-  Инженер на изкуствен интелект, Телехирург, Геймификатор и още професии на бъдещето ще определят живота ни след 2030 година. Дискусия по темата се проведе в Бургас

-  Протестиращи жители на Черноморец блокираха движението на колите, по пътя Созопол -Бургас. Хората настояват Министерството на отбраната да спре продажбата на военните поделения край Черноморец, тъй като там има частни земи.

-  Задръстванията в Бургас продължават, заради ремонта на „Стефан Стамболов“. Кога ще приключи той?

-  В коментарната ни рубрика – как бургазлии тълкуват посланията на политиците в кампанията за местния вот

-  В рубриката „25 кадър“ – филма за Жокера – от днес е на голям екран.

-  Във времето за спорт ви срещаме със златното момиче на художествената гимнастика Стефани Кирякова

-  И днес – културните събития, вълненията на хората от социалните мрежи.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключва подмяната на контейнерите в три бургаски комплекса

Над 4 000 са точките за сметосъбиране на територията на общината. Поетапно предстои подмяната на старите метални контейнери с нови. В три бургаски комплекса - „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“ процесът е пред завършване. Всеки контейнер от новия тип има обем, колкото два от старите.  Механизираният процес по събирането е безшумен и..

публикувано на 17.10.19 в 17:48

Грета Аспарухова: Новите контейнери са недостъпни за хората с увреждания

 В Бургас стартира подмяната на контейнерите за отпадъци, които са част от въвеждането на новата система за сметосъбиране и сметоизвозване. Съдовете за отпадъци са от затворен тип, с механизъм за ръчно отваряне на приемното устройство и с педал.  Мащабната подмяна започна в трите бургаски комплекса „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“...

обновено на 17.10.19 в 16:42
Снимката е илюстративна

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в петък

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в петък. Това се налага поради извършване на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас. Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.   Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и да..

публикувано на 17.10.19 в 15:48

Нови изисквания за отглеждането на животни в личните дворове

Максималният брой прасета, които могат да бъдат отглеждани в лични дворове, ще бъде намален от пет на три. Това предвиждат проектопромени в Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания. Африканската чума по свинете налага въвеждането на нови мерки за биосигурност, в това число и в стопанствата тип "заден двор". Освен че ще намалят прасетата,..

публикувано на 17.10.19 в 13:29

Продължава строителството на брегоукрепителното съоръжение в местността „Алепу“ (СНИМКИ)

Започна строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност „Алепу“, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище. Изобщо в района на къмпингите „Каваците“ и..

публикувано на 17.10.19 в 12:37

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването си. Община Сливен поднесе плакет на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество. „Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева. Архивът е..

публикувано на 17.10.19 в 11:51

Временно е спряно движението в част от квартал „Клуцохор"

Във връзка с отстраняване на неотложна авария, днес е спряно движението на моторни превозни средства в следния район от кв. „Клуцохор“ – от входа на ул. „Н. Ботушев“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, до пресечката на ул. „Д. Кавалджиев“ с ул. „Радецки“. Районът ще бъде затворен до 14 часа.

публикувано на 17.10.19 в 10:44