За четвърти път удължават разследването на танкера "БАДР"

За четвърти път удължават разследването на случая с либийския танкер  „БАДР“, който  след смяната на собствеността  сe казва „Моргана“. Да ви припомня, че заради този случай либийската държава обвини България в пиратство. Причината  разследването да не е приключило вече 9 месеца е, че по случая е назначен нов наблюдаващ  делото прокурор.Досегашният прокурор  Валентина Маджарова е назначена на работа в Специализираната прокуратура.

Разследването има за цел да установи дали частния съдебен изпълнител Тотко Колев е извършил незаконосъобразни действия при публичната продажба на либийския танкер. И до момента по случая продължава да няма повдигнати обвинения. Новият срок за приключването на разследването е 15-и ноември тази година. Тепърва предстои смененият  прокурор по делото да се запознае с проведените до момента процесуално-следствени действия.

Да ви припомня, че досъдебното производство беше образувано в началото на годината, след като танкера „БАДР“ вече беше прехвърлен като собственост на българско търговско дружество. То претендира, че съгласно договор за морска ипотека заради задължения в размер на 10 млн.лева от страна на дружество, собственост на либийската държава има права върху плавателния съд. Близо 2 години вече танкера е задържан на бургаското пристанище.