Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства провежда ден на отворени врати

Автор:

По случай световния ден на психичното здраве - 10-ти октомври, Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства (ЦСРИЛПР) организира ден на отворените врати за всички, които се интересуват от предлаганите там социални услуги..

ЦСРИЛПР е социална услуга в общността, делегирана от държавата дейност, която се управлява от Община Бургас. Реализирана по проект: "Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас", изпълнен с финансовата подкрепа на Програма BG 07 "Инициативи за обществено здраве", осъществена с финансовата подкрепа на ФМ на ЕИП и НФМ 2009-2014. Основание за нейното разкриване е мотивирано решение на Общински съвет Бургас. Със заповед № РД01-1001/10.08.2017 г. на Изпълнителния директор, Агенцията за социално подпомагане разрешава откриването на ЦСРИ с капацитет 30 места, считано от 01.11.2017 г.

Целта е създаване на условия за подпомагане, взаимопомощ, ефективна защита и социална интеграция на потребители, превръщане на психичното здраве в ценност за личността и обществото, всестранна помощ и защита на специфичните права и интереси на хора с психични разстройства.

 От предлаганите услуги в Центъра могат да се възползват пълнолетни лица с психични разстройства, насочени от Дирекция "Социално подпомагане", както и техни родители и/или близки, индивидуално или групово, почасово - всеки ден или няколко пъти в седмицата/месеца съобразно индивидуалните им потребности.

  ЦСРИЛПР осигурява възможности за хората с психични разстройства да се срещат и да се изявяват, да работят и да принадлежат към група от хора.  Организират им се различни мероприятия и дейности, предлага им се индивидуална и групова подкрепа, която  отговаря на нуждите им и зачита техните ценности, избор и предпочитания, да участват в живота на общността и да се признава ценността на техния принос.

 Всеки, който има желание и интерес да разгледа Центъра за социална рехабилитация и  интеграция на лица с психични разстройства, да се запознае с  базата, с която разполага, да се докосне до неговата дейност, услугите, които се предлагат в него, както и с условията, при които могат да се ползват тези услуги, може да посети социалното заведение на 10-ти октомври, четвъртък, от 11 до 12 часа на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" № 19, ет.2, или да се обади на тел. 056/590120 или 0879656692 за повече информация.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Джипита очакват напрежение пред кабинетите заради безплатните ваксини

Доставката на безплатните противогрипни ваксини за възрастни хора над 65 години се бави с две седмици, но това няма да се отрази на ефекта от поставянето им. 20-30 дни са необходими на организма докато си изработи имунитет. В това увери председателят на регионалното Сдружение на общо практикуващите лекари  д-р Петко Желязков: „Ваксините..

публикувано на 23.10.19 в 16:56

Любима Бургазлиева: Безплатните ваксини за възрастни хора в Бургаско очакваме след 15 ноември

За първа година е предвидено безплатно ваксиниране на 10% от възрастни хора над 65 години у нас. Мярката за повишаване профилактиката на сезонния грип е по национална програма на Министерството на здравеопазването. Това съобщи Любима Бургазлиева, председател на Регионалната фармацевтична колегия: "Общопрактикуващите лекари ще получават..

публикувано на 23.10.19 в 09:30

Бургаската болница се включи в отбелязването на Световния ден за борба с остеопорозата

Едноминутни въпросници за костната плътност може да попълни всеки, на две  места в града в неделя. Пунктовете ще бъдат разположени на „Тройката“ и до Морското казино. По този начин Бургас се включва в отбелязването на Световния ден за борба с остеопорозата, съобщи за БНР Бургас д-р Иван Казмин, завеждащ отделението по ревматология на УМБАЛ..

обновено на 20.10.19 в 07:50

500 кг заразена с листерия румънска риба е достигнала българския пазар

500 кг от заразената с листерия румънска риба е стигнала до търговската мрежа у нас, каза за "Хоризонт" на БНР Кремена Стоева  от Агенцията по храните. Тя уточни, че близо 260 кг от  рибата вече е конфискувана. Става дума за пушена скумрия във вакуумна опаковка с марката „Оушън фиш“.  "В момента вече няма такава риба на пазара. Агенцията по безопасност..

публикувано на 19.10.19 в 15:50

Бургаски стоматолози поставят безплатно силанти на детските зъби

И тази година бургаски стоматолози се включват в профилактичната програма за силанизиране на първите постоянни, дъвкателни зъби на децата. Кампанията вече стартира и ще продължи до 30-и ноември, информират от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Силантът представлява специален материал, който образува тънък слой върху дълбоките..

публикувано на 13.10.19 в 07:53

Доц. Цветан Велинов: Колкото по-рано вкараме студентите в болниците, толкова по-рано ще осъзнаят какво представлява медицината

 А кадемичната година за университет "Проф. д-р  Асен Златаров" започна с откриването на  нов медицински факултет. 40 души прекрачиха прага му,  за да станат лекари.Декан е известно име в медицинските среди - доцент д-р Цветан Велинов. Той е   лекар с 29-годишна практика в микробиологията и поема управлението  след работа като началник "Лаборатория..

публикувано на 12.10.19 в 10:36

Сливенската болница навърши 140 години

Многопрофилната болница в Сливен беше отличена с почетен знак - плакет на Община Сливен по случай 140-годишния си юбилей. В зала „Сливен“ се състоя тържествен концерт по повод 140 години от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Събитието бе част от програмата за отбелязване на юбилея на болничното заведение. Ръководството получи и икона..

публикувано на 12.10.19 в 08:31