Няма нарушения в завода за скариди в Айтос. Всички работници декларирали, че работното време се спазва

Снимка: e-burgas.com

Няма открити нарушения в завода за скариди в Айтос. Инспекцията по труда извърши проверка там, след интервю, излъчено по БНР-Бургас, с бивша служителка, която твърди за наднормено работно време и лоши условия на труд.

Работа по 10 до 12 часа, ниски температури – до 14 градуса. За подобни нарушения сигнализира бивша работничка в завода за скариди. Инспекцията по труда е събрала сведения от всички 122-ма служители, които са били на смяна, посочи началникът ѝ Павлин Васков:

„От всеки един, от тези 122-ма човека, които са били на смяна тогава, са снети писмени сведения. Това е един вид декларация, които ние предоставяме на всеки един от работниците да попълни собственоръчно. Като вътре се посочва информация относно наличието или липсата на трудов договор; трудовото възнаграждание; работното време; почивните дни. Съгласно събраните справки се установява, че всичките 122-ма човека са декларирали, че работят по 8 часа на ден, с два дни почивка и един час почивка в рамките на работния ден“

Един от собствениците на завода, Ивайло Русинов, бе потърсен за коментар още при излъчването на интервюто, но отказа официален такъв.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Две от жените, катастрофирали край Градец, са в тежко състояние

Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените ранени при снощната катастрофа между микробус и кон на мост в района на село Градец, община Котел, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимиски“ Сливен. При катастрофата пострадаха общо пет души, след   като бусът е паднал от моста. Пожарни екипи от Сливен и Котел са спасявали пострадалите. Те са..

публикувано на 16.11.19 в 17:46

Само един кандидат за шеф на Окръжния съд в Ямбол

Само един кандидат ще се яви на конкурса за председател на Окръжния съд в Ямбол, за ръководител на Окръжната прокуратура кандидатите са двама. Досегашният председател на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков отново е кандидат за поста. Конкурсът беше обявен в средата на годината, заради изтичането на мандата. Двама са кандидатите за..

публикувано на 16.11.19 в 17:28

Петима пострадали при катастрофа между микробус и кон

Петима души пострадаха при сблъсък между микробус и кон преди разклона за котленското село Градец. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал след 20.30 снощи. В превозното средство са пътували общо седем души.  Директорът на областната болница д-р Васислав Петров обяви състоянието на приетите за лечение пострадали. "В..

публикувано на 16.11.19 в 12:49

Полицията откри марихуана за 300 хиляди лева в къща в село Чукарка

Баща и син са задържани в бургаския арест за притежание с цел разпространение на 6 кг марихуана и 6 чувала с тревиста маса -канабис. Високо рисковото наркотично вещество, което по цени на дребно на пазара е на стойност 300 хил. лв., е открито в къща в айтоското село Чукарка. Срещу 38 годишния син, който има адресна регистрация в Бургас, са повдигнати..

публикувано на 15.11.19 в 17:13

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем заради блъснат пешеходец

Според образуваното досъдебно производство Недялко Йорданов е привлечен като обвиняем заради причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда. Поетът е с най-леката мярка "подписка", съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Инцидентът е станал на 26-ти март тази година на бургаско кръстовище. При него пешеходец е..

публикувано на 15.11.19 в 15:42
Зоя Кандрова/Фейсбук

Община Созопол: Изграждане на пясъчни диги е строителна дейност

Пясъчни диги се изграждат без разрешение на Стария плаж в Созопол е установила проверка на Общината. Според концесионера на ивицата, това е практика, за да се предпази плажа от морските вълни през зимата. От администрацията на кмета са категорични, че спрямо ЗУТ изкопаване на над 30 кубика земна маса се счита за строителни дейности. От..

публикувано на 15.11.19 в 11:56

Пътничка отново падна в градски автобус

Пътничка отново пострада в градски автобус.  На кръстовището на бургаските улици «Иван Вазов» и «Цар Петър», автобус собственост на община Бургас, управляван от 46-годишен бургазлия, внезапно променя посока си на движение от ляво на дясно, така на пода се озовава 59-годишна жна от Бургас, съобщи полицията. Тя е получила фрактура на ключицата, без..

публикувано на 15.11.19 в 11:29