Близо 36 млн. лв. изплаща държавата на животновъдите

Държавен фонд земеделие
Снимка: Ани Петрова

Близо 36 млн. лв. са средствата, които държавата ще изплати като преходна национална помощ за говеда,  биволи, кози и овце-майки за 2019 г., съобщават от Фонд “Земеделие“.

Парите ще бъдат преведени на два транша, като първият ще е до 18 октомври.

Според одобрената ставка стопаните на говеда ще получат по около 175 лв. на глава, за биволите сумата е близо 307 лв. на глава, по 37 лв. е  подпомагането за овце и кози-майки, уточняват от Фонда.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 20 ноември

Светли бъднини се задават за пенсионерите. 40 лева обеща правителството за възрастните за Коледа и Нова година. Е, тя ще е само за хората под т. нар. „линия на бедността“, но пък у нас те са едва 1 276 200. Самата линия е 363 лв., защото предполагам, че вече се питате. Но това не е всичко. От Община Бургас ще предлагат „уикенд пътуване“..

публикувано на 20.11.19 в 15:04
Георги Апостолов

За да предпазите детето си в Интернет – говорете с него

За да предпазим детето си в мрежата, трябва да говорим с него. Това коментира пред БНР – Бургас Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет. Програмите за родителски контрол вършат работа само до време и не решават проблема, поясни той. Те трябва да се инсталират със знанието на детето, подчерта експертът. „Трябва да говорим с..

публикувано на 20.11.19 в 12:58

Отдават на концесия три морски плажа в Бургаско

Правителството откри процедурите за възлагане на концесия на морските плажове „Сарафово” в община Бургас, „Дяволска река 1“ в община Приморско и „Каваци-юг“ в община Созопол. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години за всяка. Размерите на..

публикувано на 20.11.19 в 12:44

Почина Венцислав Чамурджиев

Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав Чамурджиев, почина на 59-годишна възраст в дома си в с. Маринка тази сутрин, информира Флагман.бг. За това съобщиха негови близки, разкривайки, че преди месец е получил инфаркт и оттогава не е могъл да се възстанови напълно.  Той имаше печеливши бизнеси в износа на различни стоки, в строителството,..

публикувано на 20.11.19 в 12:23

Ясни са причините за натравянето на децата от село Дражево

Състоянието на приетите с хранително отравяне деца в ямболската болница е добро. Вече е ясен причинителят на инфекцията. До дни се очакват от  резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция, продължава работата и на Прокуратурата. Всички 22 деца, приети по спешност, са добре и най- вероятно утре ще..

публикувано на 20.11.19 в 11:44

Продължава работата по стадиона в Св. Влас

Работата по стадиона в Св. Влас, продължава.  Проектът предвижда изграждане футболно игрище и допълваща инфраструктура за провеждане на тренировки и състезания. Стадионът е с размери на игралното поле по стандартите на БФС,УЕФА и ФИФА – 45м ширина и 90м дължина. Вече е изградена подпорна стена на обекта и се насипва и валира фракция по..

публикувано на 20.11.19 в 11:35

Безплатно пътуване за пенсионерите в почивните дни предлага Община Бургас

Безплатен автобусен превоз за хората над 75 г. за уикендите и празниците предлага Община Бургас. Предложението на заместник – кмета Красимир Стойчев е мотивирано с това, че така те ще имат възможност за по-активно участие в събития. Общината ще коменсира превозвача „Бургасбус“ с месечна сума от 20.80 лв., базирана на две пътувания на ден. Ако..

публикувано на 20.11.19 в 10:57