"Булевард Демокрация" - на 11 октомври

Няма такъв Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Попитали колегите от Радио Ереван:

-  Възможно ли е Слави Трифонов да е премиер на някоя държава?

-  Няма такава държава – отговорили от радиото.

И са прави да ви кажа. Има такава държава. И тя ще е вечна. Държава, в която ромите прибират децата си от страх, че норвежците ще им ги вземат; държава, в която журналисти карат таксита; държава, в която ефирът зависи от оптичния кабел; в която премиерът сам се подстригва, тя няма да бъде затрита. Просто, когато понамалеем под критичния минумум, ще осъзнаем, че ние сме навсякъде. От Чикаго до Канбера, от Мадрид до Шанхай навсякъде ще има по една малка България, където местни американци, австралийци, испанци и китайци, ще минават напряко през зелените площи, ще си тръскат цигарата по главите на комшиите и когато ударят две ракии, ще казват „Няма такава държава“

Това е предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

-  В темата ни днес – отоплението през зимата – между дървата за огрев и парното; кое – колко ще ни струва?

-  Тема с продължение – никакви нарушения не е открила Инспекцията по труда в завода за скариди в Айтос, 122-ма работници са декларирали, че работното време се спазва.

-  Лекува ли се хомосексуализмът и какво могат да причинят травмите от детството са двата основни въпроса, които поставя филмът „Заличено момче“ със звездите Никол Кидман и Ръсел Кроу. Прожекцията в Бургас бе част от кино-литературния  фестивал Синелибри

-  В коментарната ни рубрика – за Фейсбук – кампанията на политиците

-  И днес – представяме ви новите заглавия от кино-афиша, културни събития, вълненията на хората от социалните мрежи и спортните новини.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" - на 20 ноември

Светли бъднини се задават за пенсионерите. 40 лева обеща правителството за възрастните за Коледа и Нова година. Е, тя ще е само за хората под т. нар. „линия на бедността“, но пък у нас те са едва 1 276 200. Самата линия е 363 лв., защото предполагам, че вече се питате. Но това не е всичко. От Община Бургас ще предлагат „уикенд пътуване“..

публикувано на 20.11.19 в 15:04
Георги Апостолов

За да предпазите детето си в Интернет – говорете с него

За да предпазим детето си в мрежата, трябва да говорим с него. Това коментира пред БНР – Бургас Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет. Програмите за родителски контрол вършат работа само до време и не решават проблема, поясни той. Те трябва да се инсталират със знанието на детето, подчерта експертът. „Трябва да говорим с..

публикувано на 20.11.19 в 12:58

Отдават на концесия три морски плажа в Бургаско

Правителството откри процедурите за възлагане на концесия на морските плажове „Сарафово” в община Бургас, „Дяволска река 1“ в община Приморско и „Каваци-юг“ в община Созопол. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години за всяка. Размерите на..

публикувано на 20.11.19 в 12:44

Почина Венцислав Чамурджиев

Една от знаковите фигури на прехода в Бургас – Венцислав Чамурджиев, почина на 59-годишна възраст в дома си в с. Маринка тази сутрин, информира Флагман.бг. За това съобщиха негови близки, разкривайки, че преди месец е получил инфаркт и оттогава не е могъл да се възстанови напълно.  Той имаше печеливши бизнеси в износа на различни стоки, в строителството,..

публикувано на 20.11.19 в 12:23

Ясни са причините за натравянето на децата от село Дражево

Състоянието на приетите с хранително отравяне деца в ямболската болница е добро. Вече е ясен причинителят на инфекцията. До дни се очакват от  резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция, продължава работата и на Прокуратурата. Всички 22 деца, приети по спешност, са добре и най- вероятно утре ще..

публикувано на 20.11.19 в 11:44

Продължава работата по стадиона в Св. Влас

Работата по стадиона в Св. Влас, продължава.  Проектът предвижда изграждане футболно игрище и допълваща инфраструктура за провеждане на тренировки и състезания. Стадионът е с размери на игралното поле по стандартите на БФС,УЕФА и ФИФА – 45м ширина и 90м дължина. Вече е изградена подпорна стена на обекта и се насипва и валира фракция по..

публикувано на 20.11.19 в 11:35

Безплатно пътуване за пенсионерите в почивните дни предлага Община Бургас

Безплатен автобусен превоз за хората над 75 г. за уикендите и празниците предлага Община Бургас. Предложението на заместник – кмета Красимир Стойчев е мотивирано с това, че така те ще имат възможност за по-активно участие в събития. Общината ще коменсира превозвача „Бургасбус“ с месечна сума от 20.80 лв., базирана на две пътувания на ден. Ако..

публикувано на 20.11.19 в 10:57