Възстановено е движението по пътя Добрич-Златиница и в двете платна

| обновено на 11.10.19 в 17:18
Снимка: Архив

Движението по второкласната пътна отсечка Елхово – Средец в участъка Добрич – Златиница  вече е възстановено, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура"..
Временно този следобед  се осъществяваше  само  в една лента двупосочно заради пътен инцидент. ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама са задържани за взривяването на граната в двора на къща

В Бургас двама души са задържани за подхвърлeно самоделно взривно устройство в двора на къща в айтоското село Черноград. Престъплението е извършено на 19-и февруари тази година, а от взривната вълна са нанесени само материални щети. По случая са арестувани подбудителят и извършителят на деянието. Репортаж на кор.ни в Бургас Даниела Костадинова..

публикувано на 20.11.19 в 17:14

Две години от смъртта на Костадин от Атия

За да почетат паметта на 16-годишния Костадин Джардов от село Атия, днес се събраха негови роднини, близки и приятели на мястото на трагичната му гибел. Цветя на съболезнование поднесоха и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, председателя на Общинския съвет Георги Пинелов и кметът на село Атия Румен Димитров. Събралите се поставиха пред кмета..

публикувано на 20.11.19 в 16:04

Върховният съд намали с две години присъдата за убитото дете в Меден рудник

Окончателно 17- годишния Иван Иванов ще изтърпи 6 години затвор за убийството на 11-годишната Никол, намушкана в асансьор през август 2017 година. Върховните магистрати приеха възраженията, направени срещу показания от тогавашния  началник на криминалния сектор в ОД на МВР- Кирязов. Заедно със свой колега той е бил в дома на момчето в 2 часа..

публикувано на 20.11.19 в 15:45

Подсъдимата Веселина Гинева обяви в съда днес, че е невинна

18 години затвор, при първоначално строг режим поиска държавното обвинение за Веселина Гинева. Най-тежкото наказание е за извършеното от нея предумишлено убийство на бившия си съпруг, който до смъртта си е бил в безпомощно състояние – като лишен от свобода и без здравна грижа.  Гинева в продължение на 2 години е теглела и неправомерно пенсията му,..

публикувано на 20.11.19 в 13:41

Задържаха в София мъж, откраднал багер в Бургаско

50-годишен криминално проявен старозагорец бе задържан днес в София. Той е обвиняем за крупни кражби на строителна техника на територията на Бургаски регион. Откраднатият от него багер е на стойност близо половин милион. Той е бил натоварен на камион и вероятно даден на друга строителна фирма.  Престъпната дейност на мъжът ще бъде изяснена в..

публикувано на 20.11.19 в 11:33

Пътен полицай с условна присъда за подкуп и документални измами

Пътен полицай е признат за виновен в това, че през 2015 година на КПП в местността Босна, община Малко Търново , е  съставил официални документи с неверни данни. Затова той е получил подкуп от 20 лв.  Случаят е от  03.11.2015г. когато униформеният спира автомобил за проверка. Срещу взетата сума, служителят написал, че колата е управлявана от..

публикувано на 20.11.19 в 10:43

Заключителни пледоарии по делото срещу Веселина Гинева

Бургаският окръжен съд ще изслуша в 10.00 часа заключителните пледоарии по делото  на Веселина Гинева, обвинена  за убийството на бившия си съпруг инженер Димитър Миразчиев . Тя е обвинена и затова, че го е държала  принудително заключен в жилище в ж. к. „Лазур“ между май 2013 г. и август 2014 г.  като го е лишавала от вода, храна и медицинска..

публикувано на 20.11.19 в 08:05