Бургаското духовенство проведе шествие в защита на българското семейство (снимки)

| обновено на 13.10.19 в 16:42

Десетки родители с деца се включиха в шествието в подкрепа и защита на православното българско семейство, организирано от бургаското духовенство. Свещениците изразиха противоречиви мнения относно причините, провокирали инициативата. Едни се обявиха срещу стратегията за детето, а други заявиха, че идеята няма връзка с нея.

Огласено от камбанен звън и молитви, шествието премина по главната улица "Александровска" до катедралния храм "Свети Свети Кирил и Методий" и завърши с молебен за здраве.
Повод за инициативата е подписка, подкрепена от над 600 души и изпратена до Сливенския митрополит Йоаникий, каза епископ Йеротей:
"Това не е политическа акция. Това е изцяло молитвено застъпничество на Света Богородица към българския народ, към православните християни".
"Против Стратегията за детето сме", заявиха свещеници и майки, включили се в шествието.
Отец Валентин Георгиев от Поморие: "Шествието и молебенът са провокирани от това, че в българското законодателство се прокарва една идеология, която е насочена срещу традиционното християнско семейство".
"Ние не желаем да внедряват в България закони, които са антисемейни", каза участничка в шествието.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С 130 хиляди лева общината ще подпомогне ДЮШ на "Нефтохимик" и "Черноморец"

Разликата в парите, които ще получат двата основни футболни клубове в Бургас, идва от това колко са поискали и какво могат да докажат като нужда. Това коментира на спортната комисия към общинския съвет ресорният - заместник-кмет Лорис Мануелян. Детско-юношеската школа на "Нефтохимик" ще получи 100 000 лв., а на "Черноморец" - 30 000. Средствата ще..

публикувано на 21.11.19 в 16:17

Само спешни операции в УМБАЛ-Бургас днес заради безводието

Аварии по стомано-бетоновата деривация на „Камчия“ са наложили профилактиката на съоръженията на ВиК. Работи се по цялото 110 км трасе до Бургас. Подменят се компроментирани съоръжения, там където е необходимо. Дейностите не са всяка година, уточни Десислава Атанасова от отдел „Връзки с обществеността“ на дружеството. По думите й профилактиката..

публикувано на 21.11.19 в 15:17

Булевард Демокрация на 21 ноември

Темата днес - камерите за видеонаблюдение, които държат бургаския квартал „Победа“ под око.  Те са превантивна мярка срещу посегателствата,  а някои от съвременните  умни системи  разпознават  номерата на колите при скорост до 120 km/h, 2MP резолюция и  имат голямо нощно виждане до 50 метра. Бургаска област осъмна без вода заради планираната..

публикувано на 21.11.19 в 14:50
Снимката е илюстративна.

Няма заявка за строеж на Хаджипетровите имоти в Министерството на културата, засега

Не е постъпило искане за промяна на статута на сградите, които са част от бившите Маринкови хамбари (известни като Хаджипетровите имоти) на площад „Тройката“ в Бургас. Това посочват от Министерството на културата в отговор на запитване на БНР- Бургас. Преди няколко месеца излезе информация, че инвеститорът, който е собственик на имотите, иска на..

публикувано на 21.11.19 в 13:23

Отец Йеротей: "Семейството е наша основна ценност"

Българската православна църква чества празника Въведение Богородично. 21 ноември се отбелязва и като Ден на християнското семейство и младеж. Българинът цени семейството и традициите, каза по повод празника игуменът на поморийския манастир „Свети Георги“, отец Йеротей. „Все още семейните ценности и традицията са най-важни за..

публикувано на 21.11.19 в 12:20

Изписаха натровените деца от ямболското село Дражево

Децата, приети с диагноза хранително отравяне са изписани от болницата в Ямбол. През следващата седмица се очакват резултатите от комплексната проверка, назначена от Прокуратурата. Всички 22 деца, настанени по спешност в инфекциозното отделение в понеделник вечерта бяха изписани от лечебното заведение. "Добре са, добре са децата, всичко е..

публикувано на 21.11.19 в 12:14

Временна организация на движението по "Булаир" от днес до края на януари

Временна организация на движението на улицата ул. "Булаир" ще бъде въведена от четвъртък 21.11.2019 година до 22.01.2020 година. Това се налага в ъв връзка с подмяна на съществуващ водопровод  в участъка от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I". Ремонтните дейности ще се извършват на етапи. В първия етап се затваря източното платното за..

обновено на 21.11.19 в 10:32