Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 години зад решетките за мъж изнасилвал дъщеря си в айтоско село

Съдът наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ спрямо Живко Петров. Той е подсъдим за изнасилване на малолетната си дъщеря. Това се е случвало многократно от ноември 2017 до март 2018 година.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното следствие. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до падане на децата на пода.  Момичето получило контузия на десния крак, а момчето – контузия на..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се стига, след скандал за момиче в социалните мрежи и уговорка двамата да се видят на следващия ден в село..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист. С тази инициатива съдът стартира Дните си на..

публикувано на 17.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Поморие

Кола блъсна 40-годишна жена на пешеходна пътека в Поморие, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал пред детска градина „Веселушко“ вчера на обяд.   Шофьорът е на 53 години от Пловдив. Той е отнел предимството на пешеходката.  Пострадалата се отървала само с натъртване на лявото бедро. Прегледана е и освободена за домашно лечение

публикувано на 17.04.24 в 09:35

Върнаха делото за смъртта на четирима души, загинали при катастрофа в Сливен

Окръжният съд в Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че прокуратурата не е уведомила част от роднините за започналото разследване и други законови..

публикувано на 16.04.24 в 14:49

Задържаха мъж, произвеждал наркотици в дома си

Мъж на 34 години е задържан за производство на наркотици, съобщават от полицията. Служители на полицията са претърсили дома му на ул. "Оборище" в Бургас. Там са открити  четири полиетиленови плика и пластмасова бутилка, съдържащи метамфетамин с общо тегло около 150 гр., много прекурсори и материали, служещи за производство на наркотика.  Иззети са..

публикувано на 16.04.24 в 11:44