Благотворителен маратон набира средства за оборудване на кабинети в ОУ" П.Р.Славейков"

Снимка: Фейсбук ОУ"П.Р. Славейков"

За четвърти път в Морската градина в Бургас ще се проведе благотворителен маратон.Той се организира от училищното настоятелство на ОУ "Петко Р. Славейков". Първото подобно събитие бе по повод 105 години от основаването на учебното заведение, сега на 19 -ти октомври ще отбележим 108-та годишнина, каза Елина Гюрова от училищното настоятелство. Всяка година имаме кауза, миналата с парите, които събрахме, направихме първата в града сензорна стая, обясни тя. Тази година със средствата искаме да поставим началото на създаване на тематични кабинети  с патриотична насоченост, затова и маратонът ще бъде  под надслов: "Аз искам да зная, аз искам да помня, аз искам да предам":

Оборудването на един такъв кабинет е скъпо. Надяваме се тази година да успеем да съберем пари за един. Най-напред смятаме да създадем кабинет по литература със заветите на патрона на училището Петко Рачев Славейков, а догодина ще продължим каузата, дано да се хареса на родителите и да имат възможност да помагат. Колкото повече средства събираме, толкова по-хубави неща правим за училището.Ще има кутии, по време на записването всеки родител по желание може да остави толкова,колкото пожелае.

На 19-ти  октомври от 10.15 ч събитието ще започне с изпълнения на сцена " Охлюва".След това ще има загряване и ще започне същинският маратон.Децата ще бъдат разпределени в три групи.Ще има награди, осигурени от спонсори.

Разстоянието,което трябва да се пробяга, е от Казиното до паметника на Пушкин и обратно. Каним всички настоящи и бивши ученици, родители и бургазлии да се включат,каза още Гюрова. 

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Обучение на учители за опазване на климата

В периода 11 - 14 ноември 2019 г. в град Бургас в Експозиционен център " Флора" се провежда обучение на учители от 15 училища в Бургас за въвеждане на знания по климатични промени и енергийна ефективност в училище, подкрепено от Федералното министерство на околната среда на Република Германия в рамките на Европейската инициатива за климата..

публикувано на 11.11.19 в 16:26

Започва кампанията „Супер фермер“

Министерство на земеделието, храните и горите  започва   кампания „Супер фермер“ . Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство. Целта е да се подкрепят младите хора, като им се даде възможност да се срещнат с успели фермери в страната, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса...

публикувано на 10.11.19 в 12:45

С Пенещо чудовище и изригване на вулкан ученици от Славейковото училище отбелязаха Световния ден на науката (ВИДЕО)

 Науката може да бъде забавна, а ученето лесно, това бе цел да покаже учебна демонстрация, която се проведе в бургаското училище“ П.Р. Славейков“. Поводът бе 10-ти ноември,Световния ден на науката. Опити по химия бяха включени в спектакъл, който зарадва и малките и големите ученици. Децата бяха изпитани от  Извънземно, наблюдаваха изригване на вулкан..

обновено на 08.11.19 в 17:27

В бургаските детски градини се провежда Седмица на Европа

По инициатива на Обществения дарителски фонд - Област Бургас, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие провеждат от  7 до 14 ноември Седмица на Европа в детските градини. "Славейче", "Звънче", "Радост", "Пролетна дъга" - с. Маринка и "Пламъче"  са детските градини, в които децата от трета и четвърта група  се запознават  с природните..

публикувано на 08.11.19 в 14:49

Първокласници от кв. Долно Езерово демонстрираха знанията си по английски език

Първокласници от  ОУ "Христо Ботев" в кв. Долно Езерово демонстрираха открит урок как по английски език. "Най-важно за нас е малките ученици да учат забавлявайки се. Умело подбраните визуални, звукови, двигателни и езикови средства провокират децата и превръщат часа по английски език в любим час", сподели Кремена Кехайова - учител по английски език..

публикувано на 06.11.19 в 12:21

Лекция в музея за археологическите проучвания в Странджа ще се проведе на 9-ти ноември

 Бургаският археолог Йото Йотов ще представи наблюдения и интерпретации върху историята и археологията на Източна Странджа през Късната Античност и Средновековието в събота. Поради много по-слабата степен на проученост, акцентът на изследването е върху вътрешността на Източна Странджа, чието историческо минало все още остава слабо изследвано, така че..

публикувано на 06.11.19 в 10:49

Бургаски ученици ще участват в кръгла маса на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”,

Представители на девет водещи бургаски училища ще обсъждат проявленията на омраза в съвременния свят и начините за противопоставянето им. Те ще участват в кръгла маса на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”, която ще се проведе на 14 ноември от 17.30 часа в голямата зала на Областна администрация. Събитието е посветено на Международния..

публикувано на 06.11.19 в 10:45