500 кг заразена с листерия румънска риба е достигнала българския пазар

3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

500 кг от заразената с листерия румънска риба е стигнала до търговската мрежа у нас, каза за "Хоризонт" на БНР Кремена Стоева  от Агенцията по храните. Тя уточни, че близо 260 кг от  рибата вече е конфискувана. Става дума за пушена скумрия във вакуумна опаковка с марката „Оушън фиш“. 

"В момента вече няма такава риба на пазара. Агенцията по безопасност на храните е извършила проверка във всички търговски обекти, за които е установила, че има реализация. Опасната риба е свалена от продажба", каза Кремена Стоева.

Експертът съветва хората, които са консумирали от тази риба, да се консултират с личния си лекар, защото тя може да е опасна за здравето.

Хората, които са си купили от рибата, но не са я консумирали, могат да я върнат в магазина.

 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кръводарителска акция в Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ днес

Акция за доброволно кръводаряване ще се проведе днес във Факултета по здравни грижи към Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ в Бургас. Тя  се организира от БЧК-Бургас и Центъра по трансфузионна хематология в Бургас с подкрепата на председателя на Студенстския съвет Десислава Чапкънова.  Кръводаряването ще продължи до 13:00ч. днес, като е..

публикувано на 20.11.19 в 10:31
Снимката е илюстративна.

Изследват безплатно кръвната захар днес в Бургас

Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени днес в Бургас. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип 2 и правилен контрол на заболяването, което в световен мащаб се превръща в новата здравна пандемия. В Бургас изследванията ще се проведат днес от 8.30 до 13.00 ч. в..

публикувано на 20.11.19 в 08:22

Безплатни измервания на кръвна захар в "Долно Езерово"

Безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин ще бъдат проведени в 19 населени места в цялата страна до края на ноември. Те са част от образователната кампания „Открито за диабета“, която се организира за осма поредна година от фармацевтична компания. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на захарен диабет тип..

публикувано на 19.11.19 в 12:10

Подобрява се състоянието на натровените в Ямбол деца

Състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница, се подобрява. До дни се очакват резултатите от направените проверки и взетите от храната проби  от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция.  Към момента няма усложнения при нито едно от 22- те приети по спешност деца, съобщи д-р Валентин Вълчев...

публикувано на 19.11.19 в 11:27

Състоянието на приетите деца с хранително натравяне в ямболската болница е добро

Състоянието на приетите снощи по спешност 22 деца със симптоми на хранително отравяне в ямболската болница е добро, съобщават от лечебното заведние. Резултатите от направните проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция ще станат ясни утре.  Без усложнения на състоянието е преминала нощта за децата, съобщи д-р Валентин Вълчев...

публикувано на 19.11.19 в 07:28

15 деца са настанени в ямболската болница с диагноза хранително натравяне

15 деца от ямболското село Хаджи Димитрово тази вечер бяха приети по спешност в областната болниица с диагноза хранително натравяне. Оплакванията на учениците са започнали, след като са се прибрали от училище малко след 17 часа, разказа един от родителите. Според д-р Валентин Вълчев състоянието на децата е сравнително добро. Кметът на община Тунджа..

публикувано на 18.11.19 в 23:11

Бургазлии: Болничният трябва да бъде платен, другото е необмислено предложение

Синдикатите подготвят обща национална протестна демонстрация за края на месец ноември, ако в близките дни управляващите не оттеглят предложението си първият ден от болничните да не се заплаща. Не са съгласни и бургазлии с това предложение, което според тях ги ощетява" " Не е редно да не се плати първия ден от болничния. Все пак става дума..

публикувано на 18.11.19 в 14:47