НОИ обсъжда бюджета на обществено осигуряване за 2020 г.

Снимка: БГНЕС

Надзорният съвет на НОИ ще обсъжда проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година.

Предвижда се ръст на пенсиите със 6.7 на сто от първи юли, а също и увеличение на 610 лева на минималните осигуровки за земеделските стопани и самоосигуряващите се лица от първи януари.

Няма да се променят обезщетенията за майчинство и безработица. Запазва се и режимът за изплащане на болничните.

Общите разходи на НОИ са планирани на 12 и половина млрд. лева, от тях малко над 4 млрд. са дефицит, който ще се покрива от  Държавния бюджет.


ВИЖТЕ ОЩЕ

С 130 хиляди лева общината ще подпомогне ДЮШ на "Нефтохимик" и "Черноморец"

Разликата в парите, които ще получат двата основни футболни клубове в Бургас, идва от това колко са поискали и какво могат да докажат като нужда. Това коментира на спортната комисия към общинския съвет ресорният - заместник-кмет Лорис Мануелян. Детско-юношеската школа на "Нефтохимик" ще получи 100 000 лв., а на "Черноморец" - 30 000. Средствата ще..

публикувано на 21.11.19 в 16:17

Само спешни операции в УМБАЛ-Бургас днес заради безводието

Аварии по стомано-бетоновата деривация на „Камчия“ са наложили профилактиката на съоръженията на ВиК. Работи се по цялото 110 км трасе до Бургас. Подменят се компроментирани съоръжения, там където е необходимо. Дейностите не са всяка година, уточни Десислава Атанасова от отдел „Връзки с обществеността“ на дружеството. По думите й профилактиката..

публикувано на 21.11.19 в 15:17

Булевард Демокрация на 21 ноември

Темата днес - камерите за видеонаблюдение, които държат бургаския квартал „Победа“ под око.  Те са превантивна мярка срещу посегателствата,  а някои от съвременните  умни системи  разпознават  номерата на колите при скорост до 120 km/h, 2MP резолюция и  имат голямо нощно виждане до 50 метра. Бургаска област осъмна без вода заради планираната..

публикувано на 21.11.19 в 14:50
Снимката е илюстративна.

Няма заявка за строеж на Хаджипетровите имоти в Министерството на културата, засега

Не е постъпило искане за промяна на статута на сградите, които са част от бившите Маринкови хамбари (известни като Хаджипетровите имоти) на площад „Тройката“ в Бургас. Това посочват от Министерството на културата в отговор на запитване на БНР- Бургас. Преди няколко месеца излезе информация, че инвеститорът, който е собственик на имотите, иска на..

публикувано на 21.11.19 в 13:23

Отец Йеротей: "Семейството е наша основна ценност"

Българската православна църква чества празника Въведение Богородично. 21 ноември се отбелязва и като Ден на християнското семейство и младеж. Българинът цени семейството и традициите, каза по повод празника игуменът на поморийския манастир „Свети Георги“, отец Йеротей. „Все още семейните ценности и традицията са най-важни за..

публикувано на 21.11.19 в 12:20

Изписаха натровените деца от ямболското село Дражево

Децата, приети с диагноза хранително отравяне са изписани от болницата в Ямбол. През следващата седмица се очакват резултатите от комплексната проверка, назначена от Прокуратурата. Всички 22 деца, настанени по спешност в инфекциозното отделение в понеделник вечерта бяха изписани от лечебното заведение. "Добре са, добре са децата, всичко е..

публикувано на 21.11.19 в 12:14

Временна организация на движението по "Булаир" от днес до края на януари

Временна организация на движението на улицата ул. "Булаир" ще бъде въведена от четвъртък 21.11.2019 година до 22.01.2020 година. Това се налага в ъв връзка с подмяна на съществуващ водопровод  в участъка от ул. "Константин Фотинов" до ул. "Цар Симеон I". Ремонтните дейности ще се извършват на етапи. В първия етап се затваря източното платното за..

обновено на 21.11.19 в 10:32