Кампанията „Бъди войник“ ще се проведе днес в Сливен

| обновено на 08.11.19 в 08:19

Националната информационна кампания „Бъди войник“ ще се проведе днес в Сливен. Инициативата на Министерството на отбраната цели да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

Програмата включва:

Начало - 16.00 часа на 08.11.2019 г.:

- Информационна борса за набиране на кандидати за войници и матроси с обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени на министъра на отбраната, за предоставяне на актуална информация и рекламни материали;

- Статичен показ на военна техника и образци въоръжение от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и от Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

- Динамичен показ на Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

- Статичен показ на регионален клуб “Хаджи Димитър” – гр. Сливен, към Национално дружество “Традиция” – гр. Нова Загора (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи);

- Статичен показ на клуб “Родолюбие” (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи).

От 18.30 часа във Военен клуб – Сливен ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и представителни формации към военния клуб.

На информационните щандове на различните видове войски можете да получите подробна информация за спецификата на работа на различните длъжностите в Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

Всеки желаещ на място ще може да се запознае, с предимствата на войнишката професия, както и с възможностите за кариерно развитие по време на военната служба.

На информационния щанд на Централно военно окръжие може да получите подробна информация за обявените вакантни длъжности, условията за кандидатстване и критериите за подбор.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха двама криминално проявени, ограбили и пребили 12 - годишно момче

С арест на двама криминално проявени бургазлии, осъществили грабеж спрямо 12 годишно момче, завърши втората полицейска операция, протекла на територията на квартал „Победа“ през днешния ден, съобщиха от полицията. Двама мъже / на 22 и 24 години/, единият от които рецидивист по линия „грабежи“, издебнали момчето около 02.30 ч. снощи на ул...

публикувано на 14.11.19 в 18:58

Задържаха под стража, обвинен в убийство на жена, извършено по особено мъчителен начин

Оставиха в ареста мъж, обвинен в убийство. На задържаният е повдигнато обвинение,  че на  10-ти ноември, в къща в Ямбол, умишлено е умъртвил жена, по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост. Според ямболската окръжна прокуратура, налице е обосновано предположение за това, че Димитър С. е извършил престъплението, в което е обвинен...

публикувано на 14.11.19 в 16:22

Оставиха в ареста мъж, обвинен за блудство

Окръжният съд в Бургас остави в ареста обвинения за блудство Йордан Стоянов от квартал Рудник. Родителите на 10-годишно момиче са се оплакали в полицията, че той се опитал да го прегърне в нетрезво състояние като упражнил и сила. Близки на детето не дойдоха в съда. Братът на Йордан, Демир, научил от други хора. Казват че е бил пиян, но той..

публикувано на 14.11.19 в 14:39

От фондация "Евелин Дуков" настояват за кръгла маса за нуждата от законодателни промени

От фондация „Евелин Дуков“ призовават в писмо до правната комисия в Народното събрание да инициира кръгла маса за нуждата от промени в нормативната уредба за санкциите на пияни и дрогирани шофьори. Поводът е получените о трицателните становища от Висшия адвокатски съвет, Върховния касационен съд и прокуратурата, както и становище на..

публикувано на 14.11.19 в 14:25

Шестокласници участваха в дискусия за наркотиците и наказателната отговорност

Наркотичните вещества, тяхното въздействие и вреди, както и наказанията и санкциите, които прилага закона дискутираха ученици от 6 клас в ОУ „Васил Априлов“ с районния съдия Анатоли Бобоков.  засегната бе и темата за това к ак се установява извършителят на дадено деяние.    „Филмите моделират общественото мнение, но ние сме длъжни пред децата ни,..

публикувано на 14.11.19 в 12:21

Прокуратурата иска постоянно задържане на мъж, обвинен в убийство на жена (ОБНОВЕНА)

Окръжна прокуратура в Ямбол внесе искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен в убийство на жена. То е извършено по особено жесток начин. За подобно престъпление се предвижда затвор от 10 до 20 години. Предстои Окръжният съд в града да определи начален час на заседанието, което ще бъде проведено..

публикувано на 14.11.19 в 11:48

Малчугани от детска градина в "Лазур" преминаха обучение "Опознай професията"

Близо 320 малчугани от основния корпус и филиала на детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в к-с „Лазур” участваха в четиристепенното превантивно занимание „Опознай професията”, проведено за първи път в учебното заведение. То  стартира с учебна тревога за пожар и евакуация на подрастващите и персонала от двете сгради на детската градина на..

публикувано на 14.11.19 в 10:40